Προς το περιεχόμενο

Σφάλμα σε multimedia αρχεία: ntdll.dll

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

εδώ και αρκετό καιρό, το pc της δουλειάς μου έχει σπάσει τα νεύρα με όλα τα multimedia αρχεία και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα λάθους:

Εν προκειμένω, το εμφάνισε την ώρα που άνοιγα το Gimp portable, αλλά το κάνει και σε όλα τα multimedia αρχεία (πχ mp3s, videos κλπ) όταν κάνω double click. Μετά από μερικά ok, μου ανοίγει και τρέχει την associated εφαρμογή στο τέλος.

Τα mp3 είναι associated με το media monkey, ενώ τα video με το VLC που εγκατέστησα πριν λίγες μέρες, πιστεύοντας πως αν άλλαζα player θα έστρωνε το μηχάνημα.

Το pc φοράει Win2k, και μέχρι πρότινος είχα εγκατεστημένο το K Lite Codec Pack (και τότε είχα το ίδιο πρόβλημα). Το ίδιο πακέτο έχω εγκατεστημένο και στο προσωπικό laptop με XP, και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δοκίμασα να κατεβάσω το συγκεκριμένο dll για να το κάνω overwrite στο pc μπας και βοηθήσει αυτό, αλλά δεν μου το επιτρέπει καθώς το υπάρχον είναι κλειδωμένο από το σύστημα

Καμιά ιδέα;

post-24308-129062939807_thumb.jpg

Δημοσ.

Punky,

δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, έτσι οι προτάσεις είναι λίγο αβέβαιες ως προς το αποτέλεσμα.

Δοκίμασε να αντιγράψεις το αρχείο ενώ είσαι σε safe mode. Πιθανώς αυτό να είναι αρκετό.

Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιο live cd, μπορείς σίγουρα να κάνεις την αντιγραφή.

Μόνο θυμήσου πριν από οποιαδήποτε ενέργεια να πάρεις image του σκληρού, για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Διαφορετικά περίμενε να δει το μήνυμα ο eusebius. Κάτι μου λέει πως θα σου δώσει τη λύση :).

Δημοσ.

Tools -> Folder Options -> File Types και πήγαινε και άλλαξε όλα αυτά που ανοίγει το Gimp και βάλε κάποιο άλλο.

Δημοσ.
Punky,

δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, έτσι οι προτάσεις είναι λίγο αβέβαιες ως προς το αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω ότι η μη ύπαρξη admin rights στα Win2k μου επιτρέπει.

Διαφορετικά περίμενε να δει το μήνυμα ο eusebius. Κάτι μου λέει πως θα σου δώσει τη λύση :).

:mrgreen: Η αλήθεια είναι ότι έχω μια ανησυχία για αυτό το παιδί. Ξέρεις, αν κοιμήθηκε καλά, αν έφαγε, αν είναι γενικά καλά και ευδιάθετος.

Μπας και έχει όρεξη να logάρει και δώσει (ξανά) τη λύση.

Tools -> Folder Options -> File Types και πήγαινε και άλλαξε όλα αυτά που ανοίγει το Gimp και βάλε κάποιο άλλο.

Thanx blk, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μου το κάνει με όλα σχεδόν τα multimedia αρχεία, όχι μόνο όταν ανοίγω το Gimp.

Δημοσ.

Άμα σου στείλω λουλούδια, θα είναι λες παρεξηγίσιμο; :mrgreen:

Σας ευχαριστώ όλους, και πρωτίστως τον Άγιο Ευσέβιο, προστάτη των γκάου μπίου της τεχνολογίας. Αυτό ήταν !

Problem:

=========

"The procedure entry point RtlUnhandledExceptionFilter could not be located

in the dynamic link library NTDLL.DLL"

Resolution:

==========

To resolve this behavior, perform one of the following steps:

1. Search for the file UXTheme.dll. (usually in c:\winnt\system32)

2. If found, rename to Uxtheme.old

That DLL appears to be overriding an API entry point in Windows2000 for

some other function, which then (through that DLL) requires the

RtlUnhandledExceptionFilter, which doesn't exist.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για το googling. Χρέωσε το στην κουλαμάρα μου, αλλά είχα χάσει τη μπάλα ανάμεσα στα results σε παλαιότερο search. Χάρις στη μαγική λέξη uxtheme που πόσταρες, οδηγήθηκα στη σωστή λύση.

Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω τον Όσιο Μαλαγάνα τον Γλυκομιλητή των Helpdesks, που κατέλαβε το σώμα μου και με βοήθησε να αποκτήσω admin rights.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...