manic Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Ο Νορβηγός καλλιτέχνης και εφευρέτης Reidar Finsrud φαίνεται ότι κατασκεύασε το "αεικίνητον", δηλαδή ένα μηχάνημα που μπορεί να παράγει κίνηση χωρίς να σταματάει ποτέ και χωρίς να καταναλώνει οποιασδήποτε μορφής ενέργεια!.. Μοιάζει απίστευτο,ε;.. Κι εγώ κουφάθηκα!.. Δείτε αυτό το video, για να βεβαιωθείτε!.. Η μπάλα κινείται διαρκώς, πάνω από 40 λεπτά, με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ταχύτητα!.. Αυτό, με τη λογική της φυσικής, είναι κάτι δυνατόν..???????????
Lucifer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Να δεις που θα είναι παιχνίδι με τις λέξεις. Ναι, είναι αδύνατον, καταργεί ό,τι νόμο θες.
Sta Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Σε ένα ιδεατό κόσμο χωρίς τριβές θα ήταν εφικτό, π.χ. διάστημα. Στον πραγματικό κόσμο όμως πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί;
apoikos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Από αεικίνητα, άλλο τίποτα... Απλά ρίξε καμιά ματιά σε κατατεθείσες πατέντες: άπειρες. Πόσα δουλεύουν; Κανένα. Γιατί; Γιατί φαίνεται ότι οι νόμοι της θερμοδυναμικής είναι συμπαντικές σταθερές.
Lucifer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Βασικά είναι μηχανή αέναης κίνησης όπως βλέπω, αλλά όχι απόδοσης 1. Ποτέ δν θα πάρεις πίσω την ενέργεια που του έδωσες με το σπρώξιμο. Οπότε εντάξει, είναι κάτι σαν την κούνια του νεύτωνα στο πιο μακρυπρόθεσμο. Απλά δν έχει απώλειες ενέργειας σαν κλειστό σύστημα. Η μηδαμινή τριβή μπάλας-rail λογικά αναπληρώνεται από τις μικροδονήσεις που δέχεται το κεντρικό pendulum μέσω του ήχου. Νομίζω κάτι πετάει και ο Βίκινγκ στην αρχή του βίντεο. Νομίζω.
Panahs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Ρε παιδιά πάντα σε τέτοια συστήματα δεν υπάρχει απώλεια ενέργειας? Δηλαδή θέλει να μας πει εδώ ότι δεν υπάρχει απώλεια???
manic Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 παιδια δεν εχω καμια ιδεα απο τετοια ιδους φυσικης απλα το εβαλα αν ξερει κανει ....
zaxoys Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Μπορεί να υπάρχει συνολική απώλεια ενέργειας τόσο μικρή ως προς τον χρόνο σε σχέση με την αρχική ενέργεια που δώσαμε στο σύστημα ώστε το ποσό αυτής που χάνεται από το σύστημα είναι πρακτικά αμελητέο στον χρόνο που εξετάζουμε το συγκεκριμένο σύστημα.Αυτό που έχουν κάνει ΄μάλλον είναι να ελαχιστοποιούν αυτή την απώλεια πχ με τις μικροδονήσεις που λέει ο Lucifer Σκεφτείται μια σφαίρα που κάνει ή μαλλον έκανε ελεύθερη ομαλή κίνηση σε 1 ευθεία χωρίς τριβή με μια ταχύτητα u ,αν αυτή η ευθεία όμως είχε συντελεστή 0.000....0001 θα σταματούσε κάποτε (ενώ χωρίς απώλειες δεν θα σταματούσε ποτέ) ,απλώς θα είχε περάσει τόσος χρόνος που πιθανότατα δεν θα μελετούσαμε πια το σύστημα :-p
Kandinsky Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Aν και οι γνώσεις μου περί φυσικής είναι λίγες, θεωρώ ότι για να το αποκαλέσουμε "αεικίνητον" θα πρέπει να κινείται αιωνίως. Αν τώρα κινείται για 2 ώρες, 2 μέρες, 2 μήνες ή 2 χρόνια και μετά σταματήσει, "αεικίνητον" δεν είναι. Απλώς, βρήκαμε ένα τρόπο να μειωθούν πάρα πολύ οι δυνάμεις που κάνουν τη μπάλα να ακινητοποιηθεί.
Lucifer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Ε αιωνίως ούτε η μπλέ μπαλίτσα που περπατάμε δεν θα κινείται. Σε 5 δις χρόνια πάνω-κάτω, την κάνει.
punky Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Καλά που μας το είπες. Και σκεφτόμουν να αγοράσω οικόπεδο.
Lucifer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Α, τελικά δεν θα έρθει νωρίτερα η κολλεκτιβοποίηση?
punky Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Α, τελικά δεν θα έρθει νωρίτερα η κολλεκτιβοποίηση? Η γραφειοκρατία της επανάστασης είναι το μόνο αεικίνητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.