caffein Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Καλημερα σε ολους. το προβλημα μου ειναι οτι εχω συνδεσει ψηφιακα την καρτα ηχου με τον ενισχυτη μου και δεν μου δινει εξοδο 5.1 αλλα δουλευουν μονο τα front L και R. ξερει κανεις τι πρεπει να κανω για να εχω 5.1 ηχο? το εχω συνδεσει με coaxial καλωδιο και η καρτα ηχου ειναι creative sound blaster live οπου η μονη εξοδος που εχει για ψηφιακο σημα ειναι των ακουστικων.εχω δοκιμασει ολες τισ δυνατες ρυθμισεις της κατρας αλλα τιποτα...Αν μπορει ας βοηθησει καποιος. Thanks
jimarass Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Αν έβγαλες τον ήχο ψηφιακά, τότε πρέπει να ρυθμίσεις το ενισχυτή σωστά. Έχεις ενεργοποιήσει το decode dolby digital από τις ρυθμίσεις της κάρτας?
caffein Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 αυτο προσπαθησα να το κανω αλλα δεν καταφερα να βρω πως γινεται. ο ενισχυτης παντως ειναι οκ
jimarass Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 έχεις την live 5.1?An ναι τότε πας στο surround mixer και στα settings ενεργοποιείς το decode.
vagpap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Αν την έχεις συνδέσει ψηφιακά, το decode δεν θα σου κάνει τίποτα. Σκοπός είναι να περάσεις το σήμα ψηφιακά στον ενισχυτή σου. Αν έχεις επιλέξει decode, την αποκωδικοποίηση του σήματος την αναλαμβάνει η κάρτα ήχου και σου δίνει αναλογική έξοδο. Στην ουσία χρειάζεσαι passthrough. Για αρχή, μόνο στα DVD θα έχεις σήμα 5.1. Για να έχεις 5.1 παντού χρειάζεσαι την τεχνολογία Dolby Digital Live που στην ουσία κάνει τα σήματα ψευδό-5.1 Επίσης, αν δεν κάνω λάθος (δες στα specifications της κάρτας, με μικρά γράμματα), η live στην έξοδό της την ψηφιακή δίνει PCM 2.0 οπότε αν είναι έτσι, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πέρα από DSP μέσω του ενισχυτή σου (PrologicII κλπ)...
kastel Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Αν την έχεις συνδέσει ψηφιακά, το decode δεν θα σου κάνει τίποτα. Σκοπός είναι να περάσεις το σήμα ψηφιακά στον ενισχυτή σου. Αν έχεις επιλέξει decode, την αποκωδικοποίηση του σήματος την αναλαμβάνει η κάρτα ήχου και σου δίνει αναλογική έξοδο. Στην ουσία χρειάζεσαι passthrough.Για αρχή, μόνο στα DVD θα έχεις σήμα 5.1. Για να έχεις 5.1 παντού χρειάζεσαι την τεχνολογία Dolby Digital Live που στην ουσία κάνει τα σήματα ψευδό-5.1 Επίσης, αν δεν κάνω λάθος (δες στα specifications της κάρτας, με μικρά γράμματα), η live στην έξοδό της την ψηφιακή δίνει PCM 2.0 οπότε αν είναι έτσι, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πέρα από DSP μέσω του ενισχυτή σου (PrologicII κλπ)... WRONG!!! Την ίδια λάθος απάντηση μου είχες δώσει κι εμένα σε ανάλογο topic πριν λίγο καιρό (δες το link που δίνω παρακάτω). Οι συγκεκριμένες κάρτες όχι απλά υποστηρίζουν DD αλλά DD 7.1 και DTS ES (πιστοποίηση THX κ.τ.λ.). Καλημερα σε ολους. το προβλημα μου ειναι οτι εχω συνδεσει ψηφιακα την καρτα ηχου με τον ενισχυτη μου και δεν μου δινει εξοδο 5.1 αλλα δουλευουν μονο τα front L και R. ξερει κανεις τι πρεπει να κανω για να εχω 5.1 ηχο? το εχω συνδεσει με coaxial καλωδιο και η καρτα ηχου ειναι creative sound blaster live οπου η μονη εξοδος που εχει για ψηφιακο σημα ειναι των ακουστικων.εχω δοκιμασει ολες τισ δυνατες ρυθμισεις της κατρας αλλα τιποτα...Αν μπορει ας βοηθησει καποιος.Thanks Είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα ή κάρτα μου είναι η Creative Audigy 2 ZS. Για του λόγου το αληθές δες εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=163342&highlight=Audigy Η λύση είναι η εξής: (δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει παρόμοια ρύθμιση για την κάρτα σου, προφανώς θα έχει ίσως με διαφορετικό location) πάω C:\Program Files\Creative\SBAudigy2ZS\AudioHQ και επιλέγω Device Controls και από εκεί τσεκάρω το SPDIF. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον player που χρησιμοποιείς (τσεκάρεις SPDIF). Αυτό βέβαια ίσως να το έχεις κάνει ήδη και να μην έχεις αποτέλεσμα, δηλαδή εξακολουθείς να έχεις 2κάναλο PCM ήχο . Πολύ σωστά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό . Το μυστικό (για τη δική μου λύση που λογικά θα πρέπει να ισχύσει και σε σένα) βρίσκεται στο AC3 Filter (που πρέπει να έχεις ήδη εγκατεστημένο). Πας Start (Έναρξη)>All Programs (Όλα τα προγράμματα)>AC3Filter>AC3filter Config. Στην καρτέλα Main στο Output βάζεις 3/2+SW 5.1 channels και τσεκάρεις από κάτω το Use SPDIF, κάνεις Apply και OK και τρέχεις ξανά το αρχείο της ταινίας ή της μουσικής. Αυτό ήταν!!!
caffein Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστω για την συμβουλη. Το εκανα αυτο που μου ειπες και δουλεψε μονο για dvd. για μουσικη ομως οχι. Χρισιμοποιω το winamp και προσπαθησα να βρω κανενα plugin αλλα τιποτα. Μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?
kastel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Είναι καθαρά θέμα ρύθμισης του WinAmp εγώ χρησιμοποιώ WMP 11 και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
vagpap Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 WRONG!!![/b'] Την ίδια λάθος απάντηση μου είχες δώσει κι εμένα σε ανάλογο topic πριν λίγο καιρό (δες το link που δίνω παρακάτω). Οι συγκεκριμένες κάρτες όχι απλά υποστηρίζουν DD αλλά DD 7.1 και DTS ES (πιστοποίηση THX κ.τ.λ.). Η Audigy, ναι υποστηρίζει, η Live δεν φτάνει σε DD 7.1 και DTS. Οι παλιές οι Live5.1 ναι είχαν DD έξοδο πλήρη, το επόμενο και τελευταίο μοντέλο της Live5.1 (Live 5.1 Digital (SB0220) έβγαζε 2.0 σήμα, το ξέρω γιατί την έχω). Όσο για το SP/DIF, αυτή είναι η ρύθμιση για να μην κάνει decode η κάρτα το σήμα αλλά να το δίνει αυτούσιο στην έξοδό της.
kastel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Η Audigy, ναι υποστηρίζει, η Live δεν φτάνει σε DD 7.1 και DTS. Οι παλιές οι Live5.1 ναι είχαν DD έξοδο πλήρη, το επόμενο και τελευταίο μοντέλο της Live5.1 (Live 5.1 Digital (SB0220) έβγαζε 2.0 σήμα, το ξέρω γιατί την έχω). Όσο για το SP/DIF, αυτή είναι η ρύθμιση για να μην κάνει decode η κάρτα το σήμα αλλά να το δίνει αυτούσιο στην έξοδό της. Λάθος διατύπωση, αναφερόμουν στη δική μου όταν έλεγα "οι συγκεκριμένες κάρτες..." Δες το παραπάνω link. Από τη στιγμή που υποστηρίζουν 5.1, δεν υπάρχουν κλειδώματα. Η λύση βρίσκεται στο AC3 δοκίμασε το και θα δεις.
vagpap Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Από τη στιγμή που υποστηρίζουν 5.1, δεν υπάρχουν κλειδώματα. Η λύση βρίσκεται στο AC3 δοκίμασε το και θα δεις. Ρίξε μια ματιά στην Audigy SE. Ενώ υποστηρίζει 7.1 εξόδους, αν δεις στα specifications... * Supports SPDIF Out for Stereo Digital Speaker/ connection with Creative Digital I/O Module (sold separately) Αυτό ακριβώς εννοώ ότι είναι κλειδωμένες σε κάποιες εκδόσεις οι ψηφιακές έξοδοι και δίνουν σήμα μόνο 2.0... Όσο για το AC3, trust me I know
Johnkokki Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστω για την συμβουλη. Το εκανα αυτο που μου ειπες και δουλεψε μονο για dvd. για μουσικη ομως οχι. Χρισιμοποιω το winamp και προσπαθησα να βρω κανενα plugin αλλα τιποτα. Μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο? Μα τα μουσικά σήματα (εκτός αν προέρχονται απο DVD AUDIO) δεν είναι πολυκάναλα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον ενισχυτή σου να κάνει κάποιο DSP ώστε να προσομοιώσεις διάφορους χώρους.Δεν θα είναι βέβαια ΔΙΑΚΡΙΤΑ 5.1 κανάλια.
caffein Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστω πολυ ολους. το προβλημα δεν λυθηκε βεβαια αλλα καλη η προσπαθεια. μαλλον θα πρεπει να αλλαξω καρτα ηχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.