therock Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Se periptosi pou o primary skliros einai sata,tote prepei na proigithei kati oste na egkatastathei leitourgiko sistima pano tou? Epeidi enas filos exei enan raptor 36gb 10000rpm sata kai mou eipe pos kati tetoio isxiei. En telei afou tou ekana format kai evala to diskaki ton windows gia na kano tin egkatastasi,den etrexe to cd,alla evgaze minima kati gia ntoskernel.
question mark Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Συνήθως οι sata δίσκοι θέλουν drivers, ώστε να αναγνωριστούν και να προχωρήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού.
agouraki Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Thelei egatastash tou odigou tou sata controller tis mitrikhs , gia na ginei ayto. stin arxh tis egatastaseis twn windows na patiseis F6 "gia egatastash odigwn gia RAID kai SCISI " kai na valeis mia disketa pou exeis tous drivers mesa, tin ftiaxneis apo ena proggrama pou exei mesa sto CD ths mitrikhs.
therock Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Ayto to kaneis mia fora,i kathe fora pou kaneis format kai xreiazetai epanegkatastasi to ksanakaneis?Ego tespa ekana install xoris na kano aytin tin diadikasia. En telei tethike kai ena allo erotima.To PC exei 64 bit cpu kai egkatestisa 32bit os (win 2k3 server). Xano polla stin teliki istera apo ayto?
question mark Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Σε μένα μια φορά το έκανα μετά δε μου ξαναζήτησε, ένας γνωστός μου, μου είπε ότι του ξαναζήτησε, άντε να βγάλεις άκρη.... Οχι και πάρα πολύ, αφού δεν έχουν κυκλοφορήσει όλες οι εταιρίες 64bitους drivers για τις συσκευές.
fits13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Diladi re pedes se enan disko sata den mporeis apla na pereaseis ta windows xp pro greek 32bit etsi opws ta pernas se aploys ide atapi diskoys? ti mlkia einai afto re pedes?? prepei na egathistas kai drivers kathe fora poy theleis na kaneis format? kai toys drivers pws akrivws toys eggathistas me apla vimata????
nlal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 epeidh eixa kai egw provlhma me sata sklhro, ekana cd gia xp pro en me tous drivers, kai doulepse. exei kapoios na proteinei kapoio site gia na kanw upload to cd gia na mhn kourazeste bre paidia. Egw to xrwstaw auto sthn voihthia tou Stergiou, thank's tar.
zorbas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Εγω δεν μπορω να βρω τον driver του δισκου...εχω το toshiba a100-906 και στο toolscd που εχει μεσα δεν βρηκα κανενα τετοιο driver...
fits13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Akoma den moy exigise kaneis an thelei aparaitita sata driver gia na peraseis se enan sata disko ta windows xp pro greek. diladi den perniontai kanonika ta windows xp pro ston sata disko kai apla meta afoy perastoyn pernas kai toys sata drivers???? xreiazontai gia tipota aftoi oi drivers re pedes h' oxi?
Miltos_01 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Φίλε τα παιδιά σου εξήγησαν ότι για να εγκαταστασταθούν τα Windows XP σε σύστημα με SATA δίσκους ΠΡΕΠΕΙ να περαστούν 9 στις 10 φορές (ανάλογα τη μητρική πλακέτα) οι οδηγοί (drivers) του ελεγκτή του σκληρού δίσκου. Αυτοί οι οδηγοί βρίσκονται μέσα στο CD που συνοδεύει τη μητρική του υπολογιστή. Υπάρχουν δυό λύσεις: Αντιγράφεις τους οδηγούς απο το CD στη δισκέτα και στη συνέχεια κατά τη εγκατάσταση των Windows XP πατάς το F6 (στη εκκίνηση της εγκατάστασης) για να μπορέσεις λίγο μετά να εισάγεις τη δισκέτα με τους drivers που ετοίμασες...Θα σου τους ζητήσουν τα XP με σχετικό μήνυμα. Απο εκεί και έπειτα η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά. Ο δεύτερος τρόπος είναι περισσότερο πολύπλοκος: Απαιτείται στο CD των Windows XP να εισάγεις τους οδηγούς του ελεγκτή της μητρικής. Θα χρειαστείς το πρόγραμμα nLite (free) για αυτή τη διαδικασία. Τέλος στις "σύγχρονες" μητρικές δεν απαιτούνται όλα τα παραπάνω γιατί οι δίσκοι SATA αναγνωρίζονται αμέσως απο τη μητρική.
fits13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Diladi ola ayta ta kaneis giati apo tin arxi den anagnwrizoyn toys sata diskoys oi mitrikes??? diladi an anagnwrisei i mitriki ton sata disko sto simeio poy anagnwrize kai toys ide atapi tote kaneis kanonika eggatastasi? egw re file exw ti mitrki gigabyte 8ik-1100 toylaxiston 2 xronia kai otan evala sata disko moy ton anagnwrise amesws xwris kanenan driver(stin arxi ekei poy anagnwrize kai toys ide atapi diskoys) vevaia den ekana eggatastasi ta xp ekei alla logika afoy ton eide den prepei na exw prob swsta???
Miltos_01 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Τα προγράμματα οδήγησης (drivers) κάνουν μια συσκευή (στη περίπτωσή μας τον δίσκο SATA) να λειτουργήσει. Η μητρική αναγνωρίζει τους SATA, όχι όμως και τα Windows XP κατά την εγκατάσταση, χρειάζονται λοιπόν τους drivers του δίσκου για να μπορέσουν να τον αναγνωρίσουν και να τον κάνουν να λειτουργήσει. Οι οδηγοί βρίσκονται στο CD της μητρικής και είναι ουσιαστικά οδηγοί για τα Windows. Άλλωστε αν πρόσεξες ανέφερα -και ήμουν πολύ συγκεκριμένος- ότι πρόκειται για προγράμματα οδήγησης του controller (του ελεγκτή) του δίσκου. Έτσι έχουν τα πράγματα...
Godaemon Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Για μητρικές ASUS και GIGABYTE που έχω δουλέψει υπάρχει μέσα στο CD της μητρικής εκεί που έχει τους drivers για SATA και RAID μια εφαρμογή που σου φτιάχνει μια δισκέτα με όλα τα απαραίτητα. Απλά βάζεις μια κενή δισκέτα μέσα τρεχεις το .exe και έτοιμη. Ξεκινάς μετά την διαδικασία εγκατάστασης και είτε πατάς F6 οταν σε ρωτάει είτε δεν κάνεις τίποτα (όπως καλή ώρα στις δικιές μου που πάταγα F6 και δεν κάνανε τίποτα) και στο ζητάει πιο κάτω πρίν κάνει copy τα νέα αρχεία (σου λέει οτι βρήκε συσκευές και επιλέγεις να τις εγκαταστήσεις). Σε καινούργιες εκδόσεις των Win 64-bit δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία, απο όσο ξέρω.Ένας φίλος με 64αρια ΧΡ τους έβλεπε τους ΣΑΤΑ αμέσως. Αν δεν έχει το CD της ΜοΒο το ειδικό tool (που το κόβω χλωμό) τα βρίσκεται και απο το site της εκάστοτε εταιρείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.