Προς το περιεχόμενο

How to play windows installed games on ubuntu!!

k.a.p.o.i.o.s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρει κανεις πως να παιξω ενα παιχνιδι που ειχα στα windows?? ή να τρεηω καποιο προγραμμα!!?? plz οποις ξερει κατι που μπορει να βοηθησει ας κανει ενα reply!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σε απογοητεύσω φίλτατε, αλλά κάτιτέτοιο δύσκολα θα το πετύχεις, ιδιαίτερα για παιχνίδι.είναι 2 διαφορετικές πλατφόρμες. αλλά υπάρχουν πολλές προσπάθειες , που δυστυχώς δεν είναι 100% επιτυχείς. μπορείς άμα είναι κανένα απλό πρόγραμμα να το εγκαταστήσεις μέσω wine (πχ εω χρησιμοποιώ το γνωστό σε όλους "Σήμερα" )

Ναι το wine το βρικα αλλα θελω λιγη βοηθεια στη χρηση του!!Μπορεις να μου πεις πως να το χρησιμοποιησω?? το install πρεπει να εχει γινει! Αλλα δν ξερω τι να κανω !!Δοκιμασα να ανοιξω το .exe αρχεια αλλα τπτ!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!:P επεισης ακοθσα κατι για το Cedega μηπως ειναι καλυτερο?? κ παιζει να βρω καμια free version του?

Προσπαθω να μαθω οσο καλυτερα τα Linux και να αφησω τα windows! Ετσι αποφασισα να προσπαθισω να παιξω καποιο παιχνιδι που ειναι πιο δυσκολο απο'τι ενα προγραμμα!! Επειδη στα παιχνιδια ανοιγει και αλλα πραγαματα

εκτως ενος .exe παιχνιδιου!πχ στο lineage2 πρεπει να ανοιξει και ενα αρχεια agv και ψαχνω καποιο τροπο κ μπικε εδο μηπως βρω βοηθεια. Με τα περισσοτερα προγραμματα τα εχω καταφερει!!

Εγώ έχω suse 10.1 και το wine το εγκατέστησα μέσα απο τα repositories.

απο εκεί και πέρα όποια εφαρμογη windows θέλω να τρέξω (πράγμα σπάνιο) πηγαίνω στην κονσόλα, μπαίνω στον κατάλογο που βρίσκεται το αρχείο και πληκτρολογώ wine <όνομα αρχείου>. Πχ wine setup.exe

Τότε αυτόματα ξεκινά η εφαρμογή.

Εναλλακτική και πιο εύκολη λήση είναι να τρέξεις απευθείας το αρχείο windows και όταν σε ρωτήσει με ποιό πρόγραμμα linux να το ανοίξει τότε θα πληκτρολογίσεις wine.

Πάντως απο τη στιγμή που κάνεις εξομοίωση περιβάλλοντος windows σε linux δεν εγκαταλείπεις τα windows!

Με ένα search στο google θα βρείς τις αντίστοιχες εφαρμογές και για linux.

Αν νομιζεις οτι μπορεις να αντικαταστησεις πληρως τα windows χωρις θυσιές γελιέσαι (και δεν εννοώ θυσίες σε χρονο εκμάθησης). Πάντα θα υπαρχει κατι που δεν θα μπορείς να κάνεις, καποια συσκευή δεν θα έχει υποστήριξη ή οταν την αποκτήσει εχει ήδη βγεί ο διαδοχος της στην αγορά.

Για εφαρμογές windows (και παιχνίδια) υπάρχει και το Cedega για linux αλλα δεν ειναι δωρεάν. Πάντως αν και δεν το έχω δοκιμάσει πρέπει να είναι πολύ καλο γιατί λένε οτι κάποιοι παιζουν μέχρι και World of Warcraft με αυτο.

Όσο για πλήρη προσομοίωση περιβάλλοντος windows ( Vmware πχ) εκτός του οτι δεν παρατάς τα windows, το virtual hardware που τρέχει (συμπεριλαμβανομενης της καρτας γραφικων και motherboard) ειναι παντα χαμηλων προδιαγραφων οποτε παλι ξεχνας τα παιχνιδια.

Προσπαθω να μαθω οσο καλυτερα τα Linux και να αφησω τα windows! Ετσι αποφασισα να προσπαθισω να παιξω καποιο παιχνιδι που ειναι πιο δυσκολο απο'τι ενα προγραμμα!!

Κατά την άποψή μου δε θα μάθεις και πολλά πράγματα για το Linux ακόμα και αν καταφέρεις να τρέξεις κάποιο παιχνίδι.

1on Vale toous katalilous drivers gia tin karta sou.

an exeis nvidia tote eisai pio tyxeros apo ati.

2on Find - Install Cedega

3on Work with the pc and google.

P.S. An mporeis na mazepseis ola ta arxeia tou paixnidiou se ena directory kai na paizei apo ekei tote paizei na paiksei "ok".

Kane collect (ola) ta arxeia enos paixnidiou kai grafta se dvd -rw

dokimase na trekseis apo to dvd to paixnidi se windows.

Fortwnei?? Ok..twra dokimase to idio me wine kai me cedega...

Egw exthes me ton idio tropo etreksa to Seetlers - The Heritage of Kings se Debian Based Distro.

Vevaia sernotane alla gia afto eftaige i on board vga tin intel sto laptop.

To warcraft the frozen throne pou eixa dei se cedega stin proigoumeni ekthesi tis comdex epaize apsoga kai se pio psila frames apo ta windows.

Good Luck! 8-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...