theoritikos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Έχω εναν παμπάλαιο υπολογιστή με επεξεργαστή celeron στα 600 MHz, και θέλω να αγοράσω ενα dvd-rw επειδή οι σκληροί έχουν γεμίσει ασφυκτικά και θα είναι τεράστια σπατάλη να γράψω ολα αυτά που έχουν οι σκληροί σε cd-r. To ερώτημα μου είναι αν θα μπορώ να γράφω dvd σε αξιοπρεπείς ταχύτητες. Μου έχουν πεί πως πάνω απο 1x και 2x δεν υπάρχει περίπτωση. Αληθεύει αυτό?
EKTELESTES Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 μαμακίες σου έλεγαν. 1 χαρά θα είσαι αν έχεις και λίγη ραμ (128+)
tempo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 και εγώ νομίζω ότι και με λίγο χώρο ελεύθερο στο δίσκο όλα θα είναι ΟΚ!
capthookb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Καλά στα είπαν. Δε θα είναι δυνατή η εγγραφή σε μεγάλες ταχύτητες (ειδικά αν οι δίσκοι είναι αργοί). Το πόσο θα είναι η μέγιστη ταχύτητα δεν το ξέρω. Πάντως και με 1-2x να γράφεις πάλι πιο γρήγορα θα είναι από CD
The_Judas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Θα δουλεύει μια χαρά, αρκεί να έχεις αρκετή μνήμη και σκληρό δίσκο σε καλή κατάσταση. Τουλάχιστον στα 8x θα δουλεύεις ανετα, για 16x δεν είμαι σίγουρος εξαρτάται και από τον σκληρό δίσκο σου.
parsifal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Αν έχεις το Nero εγκατεστημένο, ξεκίνα ένα νέο compilation Copy CD, στην 1η καρτέλα σου δίνει δυνατότητα να κάνεις Speed Test στους σκληρούς δίσκους του συστήματος. Από εκεί θα καταλάβεις τί μέγιστη ταχύτητα εγγραφής θα έχεις περίπου σε DVDRW...
theoritikos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δυστχώς ο σκληρός δεν είναι και τόσο γρήγορος, και με τόσα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο το κάνουν ακόμα πιο χάλια. Εδω ενα cd πάω να γράψω σε 52x και οι buffers συνεχώς γεμίζουν και αδειάζουν, και το nero γράφει πάντα σε μικρότερη ταχύτητα. Μάλλον θα πάω να αγοράσω κάνα καινούριο pc, μιας και αυτό έχει αρχίσει να με νευριάζει η ταχύτητα του...
capthookb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Η ταχύτητα 1x σε dvd είναι 1350 kB/sec ενώ σε CD 150 kB/sec. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αν γράφεις με 40x τα CD σου (6000kB/sec) λογικά θα πρέπει να μπορείς να γράφεις με 4x τα DVD.
The_Judas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Με τον παλιό μου PentiumIII στα 450Mhz δεν είχα κανένα πρόβλημα πάντως στις εγγραφές μέχρι και 8x (11.080kb/sec). Σε 16x δεν είχα δοκιμάσει επειδή δεν είχα τέτοια δισκάκια. Ακόμη και παλιός να είναι ο σκληρός δίσκος θα υποστηρίζει τουλάχιστον το ATA33 (=33Mb/sec).
madsc Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 H θεωρεία λέει αυτό που γράφει ο capthookb. Στην πράξη με 500-800 Mhz cpu + 256-512ΜΒ ram μου έχει αποδειχτεί το ίδιο. Ασφαλείς εγγραφές στο σωστό χρόνο γίνονται κανονικά σε ταχύτητες 4x. Στα 8x σε κάποια pc γίνονται οριακά σε κάποια άλλα γίνονται με πάρα πολλά buffer underun, άρα σε παρόμοιους χρόνους με την 4x. Βασικό είναι ο source HD να είναι σε διαφορετική καλωδιοταινεία με το dvd-rw. /sc
theoritikos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Madsc το δικό μου pc είναι στα όρια που θέτεις για ram (256), και η σύνδεση θα γίνει σε άλλη καλωδιοταινία. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορεί να γράψει σε 4x μιας και στα 40x στο cd-r συνεχίζει να μην είναι σταθερός ο buffer.
blackstar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 min masas, sthn xeiroteri na perimenis kamia wra, ala sto telos ola 8a einai enta3i.
madsc Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Madsc το δικό μου pc είναι στα όρια που θέτεις για ram (256), και η σύνδεση θα γίνει σε άλλη καλωδιοταινία. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορεί να γράψει σε 4x μιας και στα 40x στο cd-r συνεχίζει να μην είναι σταθερός ο buffer. CPU; Με 7200 rpm/8 mb HD στο κάνει αυτό; Αν ναι, δοκίμασε να κλείσεις ότι eye candy/services/προγράμματα/ρουτίνες τρέχουν ή φορτώνουν χωρίς λόγο για να ελευθερωθεί φυσική μνήμη κ να μην χρησιμοποιεί εικονική [σκληρό δίσκο δηλ] το όποιο λειτουργικό έχεις επάνω σε αυτό το pc. /sc
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 theoritikos: Πες μας λίγο τι hardware έχεις και τι λειτουργικό για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
parsifal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 CPU;Με 7200 rpm/8 mb HD στο κάνει αυτό; Αν ναι, δοκίμασε να κλείσεις ότι eye candy/services/προγράμματα/ρουτίνες τρέχουν ή φορτώνουν χωρίς λόγο για να ελευθερωθεί φυσική μνήμη κ να μην χρησιμοποιεί εικονική [σκληρό δίσκο δηλ] το όποιο λειτουργικό έχεις επάνω σε αυτό το pc. /sc +1 Και εννοείται να τσεκάρεις ότι δεν υπάρχει συσκευή που λόγω errors έχει γυρίσει σε PIO MODE...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.