Προς το περιεχόμενο

Epitelous!!! Hr8e h megalh mera...(na agoraso to pc!)

Fozzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

looperx dwse pio polla info gia thn kainouria 454 ths Iiyama please...

Eiani kati analogo me thn 17intsh 413 pou vghke tora teleftaia kai exei megalyterh foteinothta klp klp? Pes please giati eidika to thema ths othonhs einai panta krisimo (afou diskola allazeis mia othonh) opote an einai kai mikrh h diafora opos les...pistevo na aksizei. Perimeno post sou

Esi file yosi 'h kanas allos mipos exeis kana site me koutakia ths Antec na paw na dw tipota?

Kai kati allo...Yparxei mobo (ektos apo thn Iwill333 pou den thn empistevomai logo chipset) pou na yposthrizei ata 133?? to RAID den me endiaferei (1 sklhro tha exo..40Gb de nomizw na xreazomai raid e?)

Perimeno postakia smile.gif" border="0

THanx kai pali

Δημοσ.

Gia na deis analytika ta xarakthristika ths pro 454 kai gia na thn sygrineis me thn pro 451 phgaine www.iiyama.co.uk !!! Einai arketa kalhterh kai de leei twra pou bgeike ayth na pareis thn 451. Kai gw gia thn 451 phgaina alla molis eida th nea iiyama allaxa gnwmh wink.gif" border="0 As grapsei kapoios kanena site me koutia mexri 40.000drx

Δημοσ.

Παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί από εσάς τρώτε τόσο μεγάλο "κόλλημα" με τα cases...<p>Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορούμε να βρούμε πολύ καλά κουτιά...<p>Δεν μιλάμε για τα τροφοδοτικά τους...εκεί σαφώς και θέλει προσοχή και το χέρι να μπει λίγο βαθύτερα...αλλά το κουτί αυτό καθέ αυτό είναι πολύ λιγότερο σημαντικό...<p>Το μόνο που μας απασχολεί είναι στην ουσία η ευρυχωρία για ευκολο αερισμό και αναβαθμισιμότητα και σε δεύτερη μοίρα έρχεται η ποιότητα κατασκευής. Η εμφάνιση είναι υποκειμενικό ζήτημα οπότε δεν μπορούμε να το βάλουμε σε καλούπια...<p>Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα full tower το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολη την κυκλοφορία αέρα γύρω από τις κάρτες και το ΜοΒο - CPU αλλά παρέχει και μεγάλο χώρο για τους δίσκους και τα drives...από λαμαρίνα, περιττό να το πω αλλά όποιος έχει δει βαρύτερο - χοντρύτερο...μάλλον δεν το πήρε γιατί θα κουραζόταν να το πάει μέχρι το σπίτι! Κόστος; 21000 δρχ πέρυσι τέτοιο καιρό...κλασσικά χώρος για 2ο PSU, 6 φατνία 5.25 κτλ...<p>Καλές επιλογές είναι και τα ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Antec και γενικότερα τα Midi με 4 φατνία 5.25, αφού τα περισσότερα με 3 δημιουργούν προβλήματα με μεγάλες μητρικές...η δική μου ASUS A7V133 αλλά και μία QDI Kinetix που έχω εγκαταστήσει, λόγω μεγέθους καθιστούν άχρηστα 1 ή και 2 φατνία από cases σαν αυτά που χρησιμοποιεί το ΠΛΑΙΣΙΟ, η QUEST κτλ...για το λόγω αυτό προσοχή στην επιλογή σας...ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο CD-RW τα οποία συνήθως (τα Plextor π.χ.) είναι περίπου 3cm μακρύτερα από τα κοινά CD/DVD Drives. <p>Δεν παίρνετε και καμιά μεζούρα για να μετρήσετε τα περιφεριακά σας (κυρίως το ΜοΒο) ώστε να διαπιστώσετε αν τελικά χωράνε όλα απροβλημάτιστα στο case που λέγατε να αγοράσετε; <p>Όσο για την μητρική, να ξέρουμε γενικά ότι η διαφορά επιδόσεων είναι κατά κανόνα μικρότερη του 2-5% ανάμεσα στο "καλύτερο" και ίσως πολύ ακριβότερο και το "χειρότερο" (μια χαρά δηλαδή) απλά φθηνότερο ΜοΒο της αγοράς...η διαφορά αυτή είναι πολύ μικρή και ξεπερνιέται εύκολα από κάποιον που δεν ενδιαφέρετε για το O/C με την αγορά ενός μεγαλύτερης συχνότητας CPU εξ αρχής, και μάλιστα θα του βγει και φθηνότερο!!!<p>Μακάρι να βρεις ΑΤΑ 133 controller βρε φίλε Fozzy αλλά μην απατάσε...οι Maxtor 5400rpm ATA 133 είναι πιο αργοί από τους 7200rpm ATA 100 (πολλά παίζουν ανάλογα την εταιρία - μοντέλο), ίσως και από πολλές υλοποιήσεις 7200rpm ΑΤΑ66 ή και 5400rpm...<p>Το ΑΤΑ 133 κτλ είναι ο μέγιστος δυνατός ρυθμός διαμεταγωγής σε MB/sec του διαύλου...από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το HDD και απλά ελάχιστα IDE drives δίνουν πάνω από 50MB/s οπότε και το ΑΤΑ 100 είναι υπέρ-αρκετό ακόμα και για 2 τέτοια drive στο ίδιο κανάλι...αν θυμάσε και η M64 TNT2 είναι AGP 4x...για σύγκρινέ την με μία Voodoo 3 που είναι "μόνο" AGP 2x...ή και όποια κάρτα θες κάτω από GF2 με μία GF3 με τον δύαλό της περιορισμένο σε AGP 1x...απλά είναι ταχύτερη...μην κολλάμε στα νουμεράκια των εταιριών...υπάρχουν και αλλά που είναι από την "ζωή"...

Τελικά το "απόλυτο", πέρα από ασύμφορο, είναι και αδύνατο να το επιτύχεις...μια και όπως λένε κάποιοι παραπάνω όταν κάτι πέσει σε επίπεδα "συμφέρουσας" αγοράς είναι απλά γιατί κάτι καλύτερο πρόκειτε να το αντικαταστήσει...ο φαύλος κύκλος είναι ατελείωτος...<p>Οπότε ας ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να καταλάβουμε ότι καμιά φορά το ακριβό δεν είναι και το καλύτερο για ΕΜΑΣ. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα soltec με έναν XP1900+ (τώρα που θα πέσει tongue.gif" border="0 ) χυμένα στο πάτωμα με τα drive χύμα από δίπλα, παρά το super antec με την ABIT και ΧΡ1600+ και και...αλλά με default κόστος στα ύψη και ταχύτητα χαμηλότερη<p>Imagine wink.gif" border="0<p>[ 22-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Imagine ]</p>

Δημοσ.

Φίλε imagine μπορεί να θεωρείς "κολλημένους" όσους αγοράζουν απ' την αρχή ένα καλό κουτί με ένα τροφοδοτικό της προκοπής, αλλά και το να πάρει κανείς ένα φθηνο-tower αλλάζοντας του το τροφοδοτικό με ένα ποιοτικό δεν θα του στοιχίσει και πολύ φθηνότερα!

25χιλ για το φθηνοκούτι και άλλες 25χιλ για έναν ποιοτικό τροφοδοτικό ---> να το 50άρι που θα έδινε κανείς για το καλό κουτί εξαρχής, έχοντας παράλληλα και ένα κουτί για το οποίο θα είναι υπερήφανος και όχι μια φθηνολαμαρίνα που θα τρίζει από τις περιστροφές των ανεμιστήρων.<p>Εκτός βέβαια κι αν κάποιος θέλει να βάλει ένα P3, οπότε δεν τον απασχολεί ούτε το τροφοδοτικό...<p>Εγώ fozzy έχω το Antec SX1030 με 300άρι τροδοφοτικό και σου λέω ότι είναι υπεραρκετό για normal χρήση. Το 400άρι ξεφεύγει αρκετά, εκτός αν θες να πάρεις με 350W τροφοδοτικό (στο αλλάζουν από την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) που έχει κανένα 5χίλιαρο παραπάνω.

Αν θες μπορείς να πάρεις και τα chieftec του Πλαισίου που είναι επίσης πολύ καλά αν και δεν έχουν και διαφορά τιμής από τα antec.<p>Βέβαια τη δουλεία σου ίσως να την κάνεις και με ένα φθηνο-τροφοδοτικό αλλά θες και λίγο τύχη!

www.antec.com

Δημοσ.

File imagine tha diafwnisw se merika themata mazi sou. Prwton mias kai egw eimai katoxos enos case katigorias gazoteneke.. se pliroforw oti otan eida sistima me case tis Antec epatha tin plaka mou!

Emena to case mou ekane 11000, vale alles 20000 to kalo trofodotiko... vale kai alles 16000 gia to Dynamat wste na kopoun oi thorivwdeis trigmoi apo tis kwlolamarines... kai aisiws ftasame stis 47000!!! Sin tis allois.. imoun anagasmenos na trexw sta sinergeia na anoigw tripes kai na agorazw extra case fans!!

Antithetws... an eixa to mialo kai agoraza ena kalo case.. me 50000 tha eixa elleipsi trigmwn (ante sikwse to Antec kai tha deis poso vari einai wink.gif" border="0 ), tha eixa etoimes tis tripes sta swsta simeia.. kai to PSU tha itan mia xara! Opote to case... einai mia morfi ependisis!

Episis, na tonisoume oti i moni sxesi pou exei to imitation Antec pou poulaei to Plaisio einai i ekswteriki emfanisisi... mias kai apo ekei kai pera epikratei to xaos!!

Twra gia to ATA133 pou les.... exeis doulepsei se sistima me ATA133 controller??? Egw pantws evala se ena sistima pou estisa ton Maxtor 40Gb ata133 7200rpm se mia Abit KR7A kai eida simantiki diafora... enw kai to Sandra edeikse 20% pio megali taxitita. Twra an auto to sindiaseis me to gegonos oti oi diskoi apoteloun megali troxopedi stin isxi twn sigxronwn CPU.. mporeis poli eukola na katalaveis oti to ATA133 afinei tous neous epeksergastes ipsilotatwn sixnotitwn na ksediplwsoun pio polles apo tis xares tous wink.gif" border="0 Vevaia, tha simfwnisw oti enas Maxtor 5400rpm uata133 einai pio argos apo enan Maxtor 7200rpm uata100... alla den kserw kata poso kati tetoio tha isxisei kai se ena mobo me ata133 controller (pio poli gia isopalia to kovw)

Panta filika file mou. smile.gif" border="0

Δημοσ.

Ftou...mperdevomai se kathwe post olo kai perissotero...

File Imagine kata th gnomh sou den aksizei na parw uata133 disko?? (dedomenou oti tha exo eite mobo me uata133 'h controller, kai milame panta gia disko sta 7.200rpm) Egw pantos akousa poly kala sxolia gia ton ata133 ths maxtor akoma kai otan leitourgei se ata100 einai arketa grhgoros apo tous allous ata100 sklhrous...

Ta koutakia ths antec einai poly omorfa..alla arketa akriva..kai mias k den tha kanw to trelo O/C gia na thelw xtra coolerakia kai tripes sth lamarina tou koutiou..asto na paei smile.gif" border="0 Logw design vasika mou arese k epeidh exei kapoies efkolies (kleidwnei,einai screwless) an kserete kati analogo se kouti...rixte to

Afta... smile.gif" border="0

Keep posting.... Thelw gnomes gia th sinergasia ths Audigy player me ta TSS-1 (kati trela pou akouw gia ton "apolyta psifiako hxo") kai gia to optical in tou minidisk..kapoios eipe oti den exei optical out h aplh audigy...einai alhtheia?

Δημοσ.

H aplh audigy fisika den exei optical out...mono coaxial...gia na exeis optical xreiazesai to extra drive

Gia th syndesh me firewire me thn camera psakse sto site ths creative an thn yposthrizei (th sygkekrimenh)

Ta tss1 den syndeontai me optical nomizo para me coaxial...(me metatropea rca se minijack)

Δημοσ.

Ama theleis file mou na eisai vasilias sto thema dinatotitwn ixou tha pareis mias SBLive5.1 Bulk pou kanei molis 15000... kai mia add-on karta tis Apache pou exei Toslink (optical) in kai out kai kanei mono 15000. Diladi me 30000 tha eisai o arxigos. To mono pou tha sou leipei einai to Firewire pou exei i Audigy!!

Gia to thema diskou... gia na min leme p@p@ries.. o Maxtor exei to xamilotero seek time(8ms) enw oloi oi alloi diskoi auti ti stigmi stin Elliniki agora einai kata poli argoteroi!! Oso gia poiotita.. polla akoustikan sto forum gia tous WD, kai gia tous IBM.. alla tipota gia ton Fireball Plus!

Gia to thema tou case... it's up to you! To lew auto giati mono esi mporeis na apofasiseis mias kai mono esi ksereis ti tha to kaneis to mixanima sou. Simvouleutika omws tha sou pw oti polloi pou piran Athlon elegan oti den tha kanoun overclocking... alla oloi osoi gnwrizw diapseustikan!! Ti na kanoume... einai peirasmos ta rimadia!! tongue.gif" border="0

Vevaia... gnwrizw file mou oti oloi milame ek tou asfalous mias kai to budget einai diko sou.. kai sigoura ta ponas ta fraga. Epomenws mias kai eimai sigouros oti exeis valei ena orio sta lefta pou tha diatheseis... esi tha krineis se poious tomeis tha kaneis ipoxoriseis!

Kali agora file mou!

Δημοσ.

Φίλε doc1000: Συγνώμη αν δεν εκφράστηκα σωστά...δεν θεωρώ καθόλου κολλημένους τους ανθρώπους που χαίρονται να ξοδεύουν χρήματα για αυτό που αγαπούν και το θεωρούν επένδυση, αν και εγώ προσωπικά θεωρώ των ευατό μου "κολλημένο" σε πολλά πράγματα χωρίς ουσιαστικό ώφελος...το ονομάζω κ@βλ@!!! Απλά κάποια posts μου έδιναν την εντύπωση ότι πολλοί εδώ μέσα θεωρούν το έξοδο 70000 για Case μονόδρομο...με τέτοια σιγουριά το γράψανε...<p>Φίλε yositosi: Δεν σου φταίει κανείς που κάθισες και πήρες ψεφτο-λαμαρίνα για κουτί, ούτε και που την πάτησες με τους απατεώνες του "dynamat" την στιγμή που το ίδιο μονωτικό μπορείς να το βρεις σε ένα αντίστοιχο κατάστημα μονώσεων με 1500-3000max (προσοχή όχι Playboy) το τ.μ.!!! Είναι απατεώνες αλλά καμιά φορά τα πασάρουν τόσο ωραία οι $%#*%#$&*@<p>Προσωπικά το case μου είναι χοντρότατο και βαρύτατο, ενώ ήταν ίσως το φθηνότερο full tower όταν το πήρα...databit...Θεσσαλονίκη από την αποθήκη στην Τούμπα...πάνε μια βόλτα ίσως το έχουν ακόμα...από εξωτερική εμφάνιση λιτό και κομψό...είναι το πλήρες του midi που είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ πριν απο 2-3 χρόνια...με 250W PSU ερχόταν και σήκωσε άνετα το Tbird 1,2 + GF2 GTS + CDRW + DVD + 2 HDD + 6 Fans...βέβαια το PSU αλλάχτηκε στην πορεία χωρίς όμως να μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το 250άρι...ίσως είμουν τυχερός! tongue.gif" border="0 <p>Ακόμα οφέιλω να πω ότι το Case έχει φάει τα κερατά του απο τρύπες, όχι ότι να' ναι...ακριβώς πάνω απο CPU και τις κάρτες 3x80mm, 1x120mm εμπρός και 3x80mm πίσω και πάνω και 2x60mm πίσω από το CPU για εξαγωγές...με full τρύπιμα με dremmel και ποτηράκια, καθαρά κοψίματα, λείανση κτλ...νίκελ προστατευτικά αλλά delta κτλ...όλα με LM voltage regulators για αναλογικό έλεγχο στροφών, LEDs, on-off switches και δεν συμμαζεύεται (πρακτικά είναι αθόρυβο αν το θέλεις και κάνει και για hovercraft στο full)...όποιος μου βρει κουτί με τα ίδια χαρακτηριστικά και το ίδιο μεράκι, μαζικής ή μη παραγωγής να τον παραδεχτώ και να πω γεια σου καραμπουζουκλή...μου κόστισε κάτι παραπάνω; Ναι αλλά λιγότερο από 70000 με το 350W Herolhi και στην τελική είναι καλύτερο από τα έτοιμα και έκανα και το κέφι μου φτιάχνωντάς το...so simple...<p>Τώρα για τους δίσκους,

Φίλοι yositosi μα και Fozzy...

Εγώ την γνώση μου επί του θέματος ΑΤΑ100, 133 κτλ την δήλωσα...τώρα αν το sandra λέει για τέτοιες διαφορές επιτρέψτε μου να αμφιβάλω για την πραγματικότητα αφού δεν πιστεύω σε όλα τα νούμερα όπως προείπα...την στιγμή που λίγες είναι οι εφαρμογές που ξεπερνούν το 40% αύξηση των επιδώσεων κατά την μετάβαση σε ΑΤΑ 100 RAID 0 (πραγματικά νούμερα σε sec, όχι στα προσεγγιστικά του sandra) πώς να πιστέψω ότι χτυπάς 20% πάνω με απλά έναν ATA 133 controller; Μακάρι δηλαδή αλλά δύσκολα...<p>Είναι σαν να μου λες ότι το αυτοκίνητό σου που έχει λάστιχα για ταχύτητες έως 210km/h πάει ταχύτερα κατά 20% ή άλλο μεγάλο ποσοστό με λάστιχα για 250+ km/h την στιγμή που ο κινητήρας του δεν μπορεί να το πάει πάνω από 180 Km/h. Η τροχοπέδη στα HDD είναι μέσα, δηλαδή στην διαδικασία μεταφοράς δεδομένων από τον δίσκο στις κεφαλές και στην συνέχεια στην cache...την στιγμή που αναλαμβάνει το ΑΤΑ απλά στέλνει όσο γρήγορα λαμβάνει...και λαμβάνει πολύ πιο λίγα από όσα θα μπορούσε να στέλνει...πολύ πιο λίγα από σταθερά 50+ MB/s ώστε να γονατίσει το ΑΤΑ 100 (με δύο δίσκους) και να δικαιολογίσουμε την ανάγκη για ΑΤΑ 133...θεωριτικά ακόμα και 90ΜΒ/s να έδινε ο όποιος δίσκος, σαν single drive του φτάνει ο ΑΤΑ 100...άλλωστε νομίζω ότι ακόμα οι 120ΒΒ της WD είναι οι ταχύτεροι σε average transfer rate δίσκοι και αυτοί είναι ΑΤΑ 100...δεν μαρτυράει κάτι αυτό; Το ΑΤΑ είναι και άσχετο με το seak time...<p>Τόσο πλανάμαι πια; Μακάρι η εμπειρία να μου αποδείξει το αντίθετο...μια φορά η θεωρία, δεν μπορει να μου το δικαιολογήσει...<p>Imagine smile.gif" border="0

Δημοσ.

Re paidia exetai akousei katholou gia to pci bug twn via motherboards. Den jerw alla mou eipan oti to sis 735 parolo pou einai ligo pio argo apo to KT266 einai pio stathero gia athlon epejergastes. Parola auta den jerw an h via lysei ta problhmata pou yparxoun sto KT333. Oson afora thn Iwill exw ena KT133A motherboard ths kai paei mia xara. Kai apo oti thimamai genikws oloi lene oti parolo pou einai mikrh etereia einai arketa kalh. Oson afora to KT333 apo oti diabasa kalo tha einai na perimenoume to epomeno revision KT333A se kana dyo mhnes pou tha einai beltiomeno.

Δημοσ.

File imagine elpizw na min pareksigithikes!! Egw auto pou sou lew einai auto pou eida. Twra gia na eimai eilikrinis sto thewritiko tmima den to exw psaksei toso poli!! Episis den sou lew gia noumera pou exei apo default perasmena to Sandra!!! Apla to etreksa sto PC mou pou exei Ata 100 kai disko Ata133... kai meta to etreksa kai sto KR7A pou einai Ata133 kai o diskos tou itan idios me ton diko mou (ata133). Ta noumera pou epiase o ata133 controller itan 20% ipsilotera apo to diko mou. Epomenws mias kai exoume mia koini vasi sigrisis.. to mono pou mporoume na amfisvitisoume einai to an oi dio diskoi einai toso grigoroi.. kai oxi poso megali diafora iparxei anamesa sta dio sistimata.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...