Forensick Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 το μεγαρο μουσικης ειναι για να προαγει τον πολιτισμο και την μουσικη. ειναι δυνατον να εχει σχεση το τι φορας με το αν μπορεις να μπεις μεσα? ο πολιτισμος ειναι δικαιωμα των καλοντυμενων δηλαδη? αυτο που αμφιβαλλω παντως, ειναι το κατα ποσο μπορει καποιος να σου αρνηθει τις υπηρεσιες του και ειδικα αν μιλαμε για καφε./μπαρ κλπ.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 το μεγαρο μουσικης ειναι για να προαγει τον πολιτισμο και την μουσικη. ειναι δυνατον να εχει σχεση το τι φορας με το αν μπορεις να μπεις μεσα? ο πολιτισμος ειναι δικαιωμα των καλοντυμενων δηλαδη? Δεν είναι εκεί το θέμα. Και μια πινακοθήκη προάγει τον πολιτισμό, μπορείς να μπείς με τζίν και αθλητικό, αλλά μπορεί να έχει κάποιον άλλο περιορισμό που δεν πάει το μυαλό μου. Το Μέγαρο το έφερα ως παράδειγμα ενός χώρου που, καλώς ή κακώς έχει ένα αναγνωρισμένο και αποδεκτό επίπεδο, οπότε αυτοί που το επισκέπτονται μπαίνουν από μόνοι τους στην διαδικασία να προσαρμοστούν. Αν εγώ ανοίξω ένα σκυλάδικο στην εθνική, το πώ "Μέγαρο" και απαιτώ σμόκιν, προφανώς και κανείς δεν θα μπεί στην διαδικασία προσαρμογής, ώστε να το επισκεφθεί, ασχέτως της ύπαρξης ή μη πόρτας.
Forensick Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 στο μεγαρο εχω παει με τζιν και φουτερ, ψιλοαθλιος για να πω την αληθεια, αλλα αυτο εγινε επειδη προεκειψε. κανεις δεν μου ειπε τιποτα. αυτο ηταν το ωραιο: να μπορεις να πας καπου, χωρις να υπαρχουν κολληματα για το πως εισαι γιατι εισαι και με ποιον. τεσπα, αν και καταλαβαινω τι θελετε να πειτε με το dress code δεν μπορω να φεπω αντιρρηση, δεν μπορω ομως να το δεχτω ως σωστο.
fantomas3004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Λέω για το Posh. Γκομενίτσες στην είσοδο υπάρχουν σε όλες αλλά μιλάω για πόρτα.. Σας μιλάω οτι μια φορά είχαμε βγει πολλά αγόρια. Το ξέρω το Posh αλλά μου φαίνεται περίεργο αυτό που λές για το συγκεκριμένο μαγαζί. Μάλλον θα εννοείς για τις μεταμεσονύχτιες ώρες. το μεγαρο μουσικης ειναι για να προαγει τον πολιτισμο και την μουσικη. ειναι δυνατον να εχει σχεση το τι φορας με το αν μπορεις να μπεις μεσα? ο πολιτισμος ειναι δικαιωμα των καλοντυμενων δηλαδη? Εντάξει για το Μέγαρο μουσικής και μερικά λίγα ακόμα διάσημα κτίρια θα μπορούσαμε να κάνουμε μιά εξαίρεση. Το σπαστικό είναι να βλέπεις την ίδια κατάσταση σε άλλα άσημα, αλλά για τους ψηλομύτες ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να έχουν υπόψην να κρεμάσουν καμιά ταμπέλα στην είσοδο που να αναφέρεται στο ντύσιμο που επιθυμούν. Μάγκες ένα είναι το ζητούμενο, τα λεφτά ανοίγουν πολλές πόρτες Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση οτι το καλό ντύσιμο σημαίνει πολλά λεφτά, αλλά δέν ισχύει πάντα αυτό.
2arkoudi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Ελλας το μεγαλειο σου...και μετα λενε οτι περναει κριση η νυχτα!
Arxon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 καμια βολτα Γλυφαδα εχετε παει Κυριακη?Απο ποτε πρεπει να κλεινεις τραπεζι για να πιεις καφε σε καφετερια????Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα γιατι εχω μεγαλωσει εκει και τους ξερω τους περισσοτερους. Αλλα οταν καποιος κατεβει απτα Βορεια προάστια για να πιει το καφεδακι του το μεσημερι και του πει καποιος οτι δεν εχει κλεισει τραπεζι ε ειναι τελειως απαραδεκτο. Απαγορευεται απο τον νομο να μην σε αφησει καποιος να μπεις σε μαγαζι επειδη δεν του αρεσει η φατσα σου. Και κατι αστειο. Εχω ενα φίλο στην ηλικία μου (27) που δεν εχει αφησει πορτα για πορτα. Αφου καμια φορα του κανουμε πλακα και του λεμε οτι τρωει πορτα σε εκκλησια..
t.chris Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Arxon μου θύμισες ένα σκηνικό που είχε γίνει Γλυφάδα πριν μερικά χρόνια (τώρα δεν ξέρω τι παίζει).Eίχαμε πάει για καφέ και μας είπανε απο την καφετέρια ότι απαγορεύονται τα κράνη μέσα στο μαγαζί.Μας έπιασαν τα γέλια φύγαμε και δεν έχω ξαναπατήσει το πόδι μου απο τότε. :roll:
Arxon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Arxon μου θύμισες ένα σκηνικό που είχε γίνει Γλυφάδα πριν μερικά χρόνια (τώρα δεν ξέρω τι παίζει).Eίχαμε πάει για καφέ και μας είπανε απο την καφετέρια ότι απαγορεύονται τα κράνη μέσα στο μαγαζί.Μας έπιασαν τα γέλια φύγαμε και δεν έχω ξαναπατήσει το πόδι μου απο τότε. :roll: χαχαχαχα. Καλο και αυτο. Που να δεις που κρατανε και παρκινγκ μπροστα στην εισοδο μπας και σκασει κανα καλο αμαξι. Ειναι απαραδεκτοι οι ανθρωποι. Αλλοι βαζουν κραχτες για να σε βαλουν να καθησεις με το ζορυ και αλλοι βαζουν πορτες για να μην τους αφησεις τα λεφτα σου... οφτοπικ 5 ευρω ενας καφες??????????????????
gvaggis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 καμια βολτα Γλυφαδα εχετε παει Κυριακη?Απο ποτε πρεπει να κλεινεις τραπεζι για να πιεις καφε σε καφετερια????Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα γιατι εχω μεγαλωσει εκει και τους ξερω τους περισσοτερους. Αλλα οταν καποιος κατεβει απτα Βορεια προάστια για να πιει το καφεδακι του το μεσημερι και του πει καποιος οτι δεν εχει κλεισει τραπεζι ε ειναι τελειως απαραδεκτο. Καθότι γέννημα θρέμα γλυφαδιώτης έχω ζήσει στο πετσί μου όλη αυτή τη σαπίλα της Ζησιμοπούλου... Ο κωλόδρομος που ξεκίνησε τη μόδα της πόρτας στις καφετέριες.. Κ αν κάποτε ήταν απαραίτητη για να προσέχει τα μεθυσμένα αμερικανάκια της Νατοικής Βάσης του Ελληνικού,τα τελευταία 15 χρόνια είναι απλά αστεία.. Το κακό είναι ότι μιμήθηκαν κ οι υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας τον αυτισμό της Γλυφάδας.. Θυμάμαι τα Monkeys να βαράνε πόρτες από τις 12 το πρωι!!!! Κάναμε κοπάνες από το σχολείο κ μόνο που δε μας ζήταγαν να πάμε σπίτι να αλλάξουμε!!!! Φυσικά μεγαλώσαμε κ βάλαμε μυαλό.. ΥΓ.Αν κατεβαίνει κάποιος από τα Βόρεια Προάστια για να πιει καφέ σε ένα στενάκι που δε σου προσφέρει τίποτα απολύτως παρά την αποθέωση του "ΔΗΘΕΝ" , ε τότε τι να πω.... καλά θα πάθει να φάει πόρτα ρε Arxon...
..MementoMori.. Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Τα λεφτα οντως ανοιγουν πολλες πορτες. Εχω ακουσει ιστορια (η οποια μπορει και να ειναι urban legend) οτι ενα παλλικαρακι εσκασε με την ferrari του σε γνωστο club με σαγιοναρες και σουβλακι στο χερι και μπηκε μεσα σαν κυριος. Και να μην ειναι αληθεια τετοιες παρομοιες περιπτωσεις υπαρχουν.... Μια αλλη ειδους πορτα που υπαρχει ειναι ο σνομπισμος....Σας εχει φερθει ποτε περιεργα και υπεροπτικα υπαλληλος καταστηματος με κυριλε/ακριβα/trendy προιοντα, οτι και αν ειναι αυτα? Πας δηλαδη να δωσεις τα ωραια σου λεφτα και σε κρινει ο καθε κακομοιρης/κακομοιρα που απλως δουλευει εκει λες και του ανηκει το μαγαζι (που και παλι θα επρεπε να σε σεβεται σαν πελατη) Υ.Γ. το κακομοιρης/κακομοιρα δεν ειναι επειδη δουλευεουν (προς θεου), αλλα για την νοοτροπια τους...
carlmikaze Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Επειδή αναφέρθηκε το posh και γενικώς η αγία παρασκευή, μιας και μένω δίπλα, έχω να πω πως για το target group που έχουν και οι 7 συνεχόμενες (φλοκα, διπλανή, πος, ρει μομο, καλντο, μιραντορ, σταρς) είναι λογικό μετά τη μια να νεκρώνουν. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, από τις 20:00 μέχρι τις 02:00 δεν μπορείς ούτε να συρθείς, ενώ μετά είναι έρημο μέρος. Δεν έχει μόνο το πος πόρτα, παλιά είχε και το μιραντόρ. Επίσης έχει και το θλιβερό μαγαζί του λιβιεράτου (δεν θυμάμαι και πως λέγεται). Περισσότερο για μόστρα φυσικά (στις καφετέριες) αφού μαζεύει μόνο πολύχρωμους τύπους σαν τις καρέκλες τους. Γενικότερα για το ζήτημα. Είμαστε σοβαροί; Η πόρτα σε μαγαζί είναι αστείο ζήτημα. Υπάρχει νόμος περί διαμοιρασμού των χρημάτων, που απαγορεύει την επιλογή πελατών, εκτός αν πρόκειται για ιδιωτικές λέσχες, που υπάγονται αλλού. Λίγο πολύ τα ξέρετε αυτά, οπότε ας έρθουμε σε κάτι άλλο. Πόσο ασόβαρος μπορεί να είναι ο κυριλές με την σαρμούτα του που επιβάλλουν τα ανεκδιήγητα αισθητικά κριτήριά τους στους διπλανούς τους; Πολύ. Πόσο ασόβαρος μπορεί να είναι κάποιος που "τους έχει γραμμένους στα αρχίδια του και πάει απλά για να διασκεδάσει"; Πολύ.
gnu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Να πω κι εγω την γνωμη μου καθαρα απο εμπειρια,καθοτι εχω δουλεψει πορτα στα νιατα μου :oops: σε 2 πολυ γνωστα club της αθηνας και σε ενα κεντρο στην παραλιακη. Δεν υπαρχει κανενα dress code.Μονο χρημα code Οι εντολες ειναι οχι αλοδαποι,οχι πιτσιρικια που θα κατσουν ολη νυχτα πινωντας ενα ποτο,και γενικα να υπαρχει αντιστοιχια σε αντρικο και γυναικειο κοσμο. Περιστατικα εχω να σας πω πολλα. Τελευταια που δουλευα σε παραλιακο κεντρο στην γλυφαδα σκαει mercedes s600 και κατεβαινουν 3 πιτσιρικαδες και μια κοπελα. Η κοπελα ντυμενη πεννα,οι πιτσιρικαδες με κατι φορμες σκισμενες και παπουτσια all star.Αμεσως με ειδοποιησε στο ακουστικο ο μετρ να μην σκεφτω ουτε να τους καθυστερησω στην πορτα. Απο οτι εμαθα μετα ηταν ο γιος και οι φιλοι γνωστου πετρελεα
DIMITRISG Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Εχω ενα ερωτημα σχετικα με την καταναλωση αλκοολ αν το αφεντικο θελει οι πελατες να καταναλωνουν πανω απο ενα ποτήρι (μερικες φορες ειναι υποχρεωτικο να καταναλωθει ενα μπουκαλι ολοκληρο) δεν ειναι επικινδυνο αυτο; Πως θα οδηγησει ο πελάτης ; Επισης ειναι ατομα που αν καταναλωσουν πανω απο 2 ποτηρια τρελενονται στην κυριολεξια. Ειδικα αν παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη. Και κατι αλλο : Τα περισσοτερα ποτα ειναι νοθευμενα γι αυτο και αν πιεις πανω απο 3 ποτηρια εχεις πονοκεφαλους (που δεν θα επρεπε ,γιατι αν πιεις την ιδια ποσοτητα απο καθαρο ποτο θα δεις οτι δεν εχεις πονοκεφαλους ) Πιστευω οτι πολλά ατυχήματα (πρεπει να φτανει το 25 με 30 τοις εκατο) οφείλονται στα νοθευμενα ποτα γιατι δημιουργουν τρελες παρενέργειες. Μην πίνετε συνηθισμένα ποτα , ευρείας καταναλώσεως αλλα συγκεκριμένη μαρκα που ξερετε ακριβως την γευση του.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Εχω ενα ερωτημα σχετικα με την καταναλωση αλκοολ αν το αφεντικο θελει οι πελατες να καταναλωνουν πανω απο ενα ποτήρι (μερικες φορες ειναι υποχρεωτικο να καταναλωθει ενα μπουκαλι ολοκληρο) δεν ειναι επικινδυνο αυτο; Πως θα οδηγησει ο πελάτης ; Σορυ αλλα να μην οδηγησει.Αμα ειναι ετσι να κλεισουν και οι καβες γιατι μπορεις να παρεις 3 κουερβο και να τις κατεβασεις σε 20' και μετα να οδηγησεις.Επισης αν το στηριζεις στο"υποχρεωτικο" αφενος κανεις δεν σε υποχρεωνει να το πιεις παρα μονο να το πληρωσεις.Στην ουσια αν εχεις καταλαβει δεν πληρωνεις το μπουκαλι,πληρωνεις το τραπεζι,το μπουκαλι και οι παπαριες ειναι δωρο.Αν μαλιστα του πεις "Παρτο πισω δεν θα πιω ακομα καλυτερα"[ολα αυτα ουσιαστικα,τυπικα νομιζω οτι ναι,πληρωνεις το μπουκαλι που παει πακετο με το τραπεζι].Εξαλλου αν το σκεφτεις,ενα μπουκαλι δεν βγαζει πανω απο 10 γερα ποτα,δηλαδη αν ενας πιει ενα ποτο και οι αλλοι 3 απο 3 δεν νομιζω ο 1 να μην μπορει να οδηγησει. Και στο φιναλε σου λεει "Εγω αυτο χρεωνω,αν δεν μπορεις απλα παρε ταξι".Ξερεις υπαρχει ΚΑΙ αυτη η επιλογη,να μην οδηγησεις δηλαδη Επισης ειναι ατομα που αν καταναλωσουν πανω απο 2 ποτηρια τρελενονται στην κυριολεξια. Ειδικα αν παιρνουν φαρμακευτικη αγωγηΚαποιοι ειναι αλλεργικοι και στα φυστικια,να μην βγαζουν φυστικια?Αυτοι ξερουν τι αγωγη κανουν,ας μην πιουν Μια αλλη ειδους πορτα που υπαρχει ειναι ο σνομπισμος....Σας εχει φερθει ποτε περιεργα και υπεροπτικα υπαλληλος καταστηματος με κυριλε/ακριβα/trendy προιοντα, οτι και αν ειναι αυτα? Πας δηλαδη να δωσεις τα ωραια σου λεφτα και σε κρινει ο καθε κακομοιρης/κακομοιρα που απλως δουλευει εκει λες και του ανηκει το μαγαζι (που και παλι θα επρεπε να σε σεβεται σαν πελατη) Eνα απο τα πολιτισμικα σοκ που εφαγα στην Αγγλια,εμπαινα fcuk και τα παλικαρι ή οι πωλητριες αν και νεωτατοι,πιθανοτατα πολυ νεωτεροι μου,ολοι ευγενικοτατοι και τραγικα υπομονετικοι. Οταν τα ελεγα μου λεγανε "Ε πελατης εισαι,δεν σημαινει οτι ειναι ετσι κανονικα" και φυσικα απαντουσα "Στ @@ μου κιεμενα,ουτε φιλους θελω να τους πιασω,ουτε τις πωλητριες θελω να πιασω γκομενες,οταν παω στο μαγαζι μου αρεσει να μου μιλανε ευγενικα"
DIMITRISG Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δεν ξερω αν ειναι νομιμο να υποχρεουσε να παρεις μπουκαλι αν κατσεις σε τραπεζι. Μια φορα [στα νιατα μου] πηγα σε ενα κεντρο και καθομαι στο τραπεζι σαν κυριος . ερχετε ο σερβιτορος και του λέω "ενα ουισκι" μου λεει πρεπει να παρεις μπουκαλι διαφορετικά να πας στην μπαρα . του λεω γιατι να παω στην μπαρα εγω θελω να κατσω σε τραπεζι και να πιω ενα ποτο. Μου λεει πρεπει να παρεις μπουκαλι τοτε. Του λεω εσυ θα χασεις γιατι αν πιω ενα μπουκαλι γινομαι αλογο και θα κανω το μαγαζι καλοκαιρινο. Και μου φερε ενα ποτηρι τελικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.