Προς το περιεχόμενο

Καλώδιο S-Video

Challenger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια βοήθεια: που θα βρω καλώδιο S-video μήκους 7-8 μέτρα? Υπάρχει μούφα (θυληκό->θυληκό) για το S-Video?

Γενικά για καλώδια και αντάπτορες για ήχο και εικόνα ποια καταστήματα προτείνετε?

Δημοσ.

Μην εμπιστεύεστε καλώδια S-Video (λέει ένα φίλος). Το δοκίμασε για να βλέπει βίντεο στην τηλεόραση με έξοδο από τον Η/Υ και η εικόνα ήταν ασπρόμαυρη από τις απώλειες. Καλώδιο 10 μέτρων είχε αγοράσει και τώρα το έκανε σκοινί για μπουγάδα (τι σου είναι ο Έλληνας)

Δημοσ.
Μην εμπιστεύεστε καλώδια S-Video (λέει ένα φίλος). Το δοκίμασε για να βλέπει βίντεο στην τηλεόραση με έξοδο από τον Η/Υ και η εικόνα ήταν ασπρόμαυρη από τις απώλειες. Καλώδιο 10 μέτρων είχε αγοράσει και τώρα το έκανε σκοινί για μπουγάδα (τι σου είναι ο Έλληνας)

Προφανώς είχε επιλέξει την είσοδο AV ενώ έπρεπε να επιλέξει την είσοδο HUV. εμένα η ποιότητα της εικόνας μου φαίνεται ίδια με composite

simple...http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C7%D7%CF%D5-%C5%C9%CA%CF%CD%C1%D3&category2=S-VIDEO

Ευχαριστώ για το λινκ, αλλά όπως είπα παραπάνω το έχω ψάξει πολύ και δεν έχω βρει S-Video 7-8 μέτρων ή "μούφα" για S-video.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για το λινκ, αλλά όπως είπα παραπάνω το έχω ψάξει πολύ και δεν έχω βρει S-Video 7-8 μέτρων ή "μούφα" για S-video.

μα αν παρεις την προεκταση που εχει στο τελος και ενα απλο s-video 2-3 μετρων πιστευω μια χαρα την κανεις τη δουλεια σου!

Δημοσ.

Για τόσα μέτρα θα χρειαστείς κάτι ποιοτικό σε S-VIDEO υλοποίηση [υπολόγιζε 50-60E τουλάχιστον].

Στην Αθήνα φέρνει σίγουρα η ΗΧΟ-ΕΚΦΡΑΣΗ στη Φραντζή σε normal-αποδεκτή ποιότητα που θα κάνεις τη δουλειά σου.

Εδώ είμαι με 8m s-video από το TV out του pc στην TV.

Οτιδήποτε φτηνότερο έχω δοκιμάσει έχει πολλά παράσιτα/είδωλα στην εικόνα. Πολύ κακή απεικόνιση.

Αν σου φαίνονται πολλά τα χρήματα κ δεν μπορεί να μειωθεί αυτή η απόσταση γυρνάς σε composite ( rca 2 rca ) με αρκετά λιγότερα χρήματα.

/sc

Δημοσ.

@Apatewna

den exei toso megalh sxesh to mhkos tou kalvdiou

vale 50m kalodio se NTSC thleorash, ry8mise kai to pc gia eksodo NTSC (usa/japan) kai h eikona 8a einai krystallo.

To provlhma einai oti oi amerikanoi (ss nvidia/ati) den dinoun shmasia sthn sosth yposthriksh tou evropaikou PAL.

Δημοσ.

τι λες ρε ice man την ίδια ωμικό αντίσταση έχει ένα καλώδιο 10 μέτρον με ένα άλλο των 80 για σκέψου τι απώλειες θα έχει το ένα από το άλλο και βάλε και την ποιότητα στο παιχνίδι.....

50 euro minimun για ένα καλο καλώδιο όπως δήποτε

δηλαδή στο σπίτι στα ιχεία σου βάζεις καλώδια από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και έχεις τον ίδιο ήχο με τα monster που είναι 4 χιλιοστά πάχος φιλικά πάντα

Δημοσ.

Μπορείς να πας σε ένα κατάστημα που έχει ηλεκτρονικά είδη και όχι ηλεκτρικά. Εκεί σίγουρα θα μπορέσουν να σου φτιάξουν ένα καλώδιο με το μήκος που θέλεις.

Αν μένεις Θεσ/νίκη μπορώ να σου πω.

Πάντως θυμάμαι σε ένα τέστ στο περιοδικό hitech έλεγαν ότι πάνω από 10 μέτρα καλώδιο έχει σημαντικές απώλεις στην εικόνα.

Δημοσ.
Για τόσα μέτρα θα χρειαστείς κάτι ποιοτικό σε S-VIDEO υλοποίηση [υπολόγιζε 50-60E τουλάχιστον].

Στην Αθήνα φέρνει σίγουρα η ΗΧΟ-ΕΚΦΡΑΣΗ στη Φραντζή σε normal-αποδεκτή ποιότητα που θα κάνεις τη δουλειά σου.

Εδώ είμαι με 8m s-video από το TV out του pc στην TV.

Οτιδήποτε φτηνότερο έχω δοκιμάσει έχει πολλά παράσιτα/είδωλα στην εικόνα. Πολύ κακή απεικόνιση.

Αν σου φαίνονται πολλά τα χρήματα κ δεν μπορεί να μειωθεί αυτή η απόσταση γυρνάς σε composite ( rca 2 rca ) με αρκετά λιγότερα χρήματα.

/sc

Τα RCA έχουν ίδια ποιότητα με S-Video και λιγότερες απώλειες?

Δημοσ.
Τα RCA έχουν ίδια ποιότητα με S-Video και λιγότερες απώλειες?

Όχι φυσικά.

Απλά επειδή στο composite video (rca 2 rca καλώδιο) χρησιμοποιείται 1 καλώδιο + 1 γείωση για να μεταφέρει το σήμα (ένταντι του s-video που είναι 2 + 2 γειώσεις) μπορείς να πάρεις την ποιότητα του composite χωρίς αισθητά παράσιτα/ghosting από καλώδιο χαμηλότερης ποιότητας στα 8m άρα + με μικρότερο κοστολόγιο. Χώρια που είναι φτηνότερα κ τα βύσματα συγκριτικά. Αυτό είναι όλο. ;) Μέχρι τα 3-4m κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου σε κόστος απόδοση με καλώδιο s-video σε TV sta 10-15E.

@iceman79

Ποιά 50m;;;; :P Τα προβλήματα ξεκινάνε από τα 8m κ πάνω σε εικόνα/ήχο. Για τις δοκιμές μου χρησιμοποιώ ένα καλώδιο 10m s-video των ~20E. Είτε το συνδέσω σε ntsc vcr/tv είτε σε pal η ποιότητα είναι το ίδιο κακή κ το ghosting τρομερό ανεξάρτητα από την πηγή της εικόνας. Έγχρωμη εικόνα μεν, αλλά τα χρώμματα είναι λες κ έχουν ξεβάψει στη χλωρίνη. :P Για να καταλάβεις τη διαφορά τα γράμματα/υπότιτλοι φαίνονται με ουρά από πίσω σαν να έχεις ενεργοποιήσει το pointer trails στον κέρσορα του ποντικιού σου στο pc!

Η απώλεια που έχεις από τα όποια καλώδια σε όποιο σήμα μετριέται με την πραγματική αντίσταση του καλωδίου + την απώλεια από τους connectors. Η πραγματική ισούται με την φυσική (αντίσταση καλωδίου ανά μέτρο) x μέτρα του καλωδίου.

/sc

Δημοσ.

@Vatos_locos

Πριν σε απασχολησει η μιγαδικη αντισταση, και οι αντανακλασεις σηματος που σχετιζονται με την αποσταση του καλωδιου σκεψου τον χαλια χρονισμο σηματος χρωμικοτητος/φωτεινοτητος που οι αμερικανοι προσφερουν για το συστημα PAL.

Δημοσ.

ΥΓ

Τοσα χρονια περναω καμερες με μηκη καλωδιων χαλαρα 50 μετρα με απλα καλωδια σε απλες εγκαταστασεις η και 500 με χρηση καλωδιων UTP (φυσικα με τα απαραιτητα balun) για να μην αναφερω τα ασυρματα συστηματα.

Τωρα αν νομιζετε οτι τα 50 μέτρα που ανάφερα στην αρχή ήταν υπερβολή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...