Προς το περιεχόμενο

φορητος μεχρι ΚΑΙ 12"

pern112

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hiya every1!θα παραγγειλω μεσω του αδερφου μου απο αμερικη ενα φορητο.

Χρειαζομαι εναν υπολογιστη μονο για να διαβαζω κειμενα pdf στη δουλεια και να γραφω σε office, αντε και καμια συνδεση ινετ, δεν το θελω δηλαδη ουτε για παιχνιδια ουτε για extreme λειτουργιες εχω τον desktop για αυτα:) Απλα να εχει πανω οπωσδηποτε ενα dvd rom ενω δεν με ενδιαφερει να εχει αντιγραφικο ή θεση για καρτες.Ημουν μεταξυ ενος pda και ενος φορητου μικρου μεγεθους μεχρι και 12 ιντσες ωστε να το κουβαλαω ανετα και να το κρυβω στη δουλεια. Μαλλον αποκλειω το pda γιατι απο reviews παντου βλεπω οτι στην εβδομαδα πανω ειναι για το ντουλαπι οποτε παω προς φορητο. Κατω απο 12 ιντσες ειναι καπως φαρμακι ενω στις 12 ιντσες παιζουν καποια . Εχει κανεις τπτ μοντελα να προτεινει μεχρι και 12 ιντσες να συγκρινω χαρακτηριστικα και τιμες?Thanx!

flybook ειναι στα υψη οποτε...:(

Δημοσ.

koita afou psaxneis gia kati poli aplo alla kai efxristo tha sou protina kati apo IBM THINKPAD seira 385 kai panw , egw exw ena thinkpad 380ED 12' K mou douleuei mia xara para ta 10 xronia peripou zwhs pou exei ,yparxei magazi stin a8ina pou exei akoma tetoia montela se exeftelistikes times ,gia leitourgiko mallon win 98se tha se kalipsei afou ola afta ta palia montela laptop einai periorismena sto thema RAM.. ,me ti apaitishs se hardware peripou psaxneis..?

Δημοσ.

1) Απο Αμερικη η αγορα θεωρειτε ακυρη... Θα εχεις προβληματα με την υποστηριξη εδω. Και απο αποψη τιμης δεν νομιζω να κερδισεις κατι, εκτος και αμα το παρεις αφορολογητα.

2) PDA ουτε για πλακα.... καμμενη η υποθεση, την δοκιμασα και εγω την λυση και τωρα εχω φορητο.

3) Υπαρχουν πολλα και σχετικα προσιτα 12αρια.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=5&category=69975838&product=827401

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_207&products_id=3987

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_24_74&products_id=3230

Δημοσ.

Έγω έχω τον Toshiba U200pro-182 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν και δε νομίζω ότι χρειάζεσαι τόσο καλό μηχάνημα για τη δουλεια που τον θες

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Μεχρι κανα 800 δολλαρια υπολογιζω. Θα προτιμουσα να υποστηριζει xp αν και δεν καιγομαι. Λεω απο αμερικη γιατι βρισκω διαφορα στην τιμη και βαλε και την μετατροπη. Ακομα και σε pda βρισκω μεχρι και 100ευρω φθηνοτερα απο ελλαδα μοντελα με ιδια χαρακτηριστικα. Pda το σκεφτηκα μονο επειδη μπαινει στην τσεπη και καθαρισες. Βασικα καιγομαι να εχω ιατρικα ebooks (εχω γυρω στα 10gb isilo format) σε προσβαση ειτε αμεση ειτε για αναγνωση στην εφημερια. Office μονο για να χαβαλεδιαζω.Και οπωσδηποτε to do list. Δεν με ενδιαφερει τπτ αλλο. Το μηχανημα που αναφερει ο φιλος πανω απο πλαισιο ακουγεται καλο απλα με καιει λιγο η γνωστη μαρκα του, δεν ξερω αν μπορω να εμπιστευτω το συγκεκριμενο μαγαζι σε προιοντα του αν και εχει αψογο σερβις μεχρι να ληξει η εγγυηση:) Μερικα μοντελα που εχω καταληξει ειναι τα εξης

http://www.shopzilla.com/12--Apple_iBook_G4_1.33_GHz_PowerPC_G4_Laptop_-_cat_id--462__prod_id--337034834

http://www.shopzilla.com/12--Toshiba_Portege_3500_1.33_GHz_Pentium_lll_Laptop_-_cat_id--462__prod_id--7577318

http://www.shopzilla.com/12--Apple_iBook_M9018LL_A_900_MHz_PowerPC_G3_Laptop_-_cat_id--462__prod_id--7575270

και σε pda

http://www.shopzilla.com/12--Dell_Axim_X51v_PDA_-_cat_id--435__prod_id--354250882

http://www.shopzilla.com/12--HP_hx2495_Pocket_PC_-_cat_id--435__prod_id--354250898

http://www.shopzilla.com/7S--PDA_Handheld_Computers_-_att609352--322134-__cat_id--435

στην τελευταια σελιδα εχει μοντελα πιο φθηνα σε pda που υποστηριζουν ομως wifi

Τα PDA τρεχουν video ετσι?Ενδεικτικα αναφερω το dell axim x51v τελικη τιμη βγαινει 265ευρω ενω φυσικα υπαρχουν και μοντελα φθηνοτερα με λιγοτερα ομως χαρακτηριστικά/

Απλα ειμαι ακομα σε διλημμα να δωσω λιγα για pda και να το εχω στο τσεπακι σαν ebook ή κατι παραπανω για μικρο φορητο.

Δημοσ.

koita afou psaxneis kati sxetika kainourgio kalitera na pas plaisio na deis ti montela exoun kai 8a sou protina na pareis kati apo tis seires tou plaisou<turbo-x> dioti exei anava8mish se oti xreiasteis ta upoloipa montela twn diafwrwn kataskeuw den deinou upgrades para mono se ram kai periferiaka se usb enw me to turbo-x exeis ypgrade <se kapoia montela> hardaware ara eisai kalimenos..enw apo america ean parageileis ti ypostirixei 8a exeis.? stin ellada

oso gia pda kanei thn douleia alla einai periorismenwn dynatothtwn, ean exeis 10giga arxeia ypo8etoume me to pda pws 8a ta xrisimopoiseis..?!

kati exw brei 8a sou postarw kapoia links to bradu na pareis kai alles idees..

Δημοσ.

thx φιλε μου, στην οικονομικοτερη λυση του pda θα παιξω με δυο καρτουλες του 1gb(δεν ξερω αν υποστηριζουν καρτες 2gb) και ουσιαστικα επιλογη των αρχειων. Το μονο οτι δεν εχω δει και ουτε μου δινεται μεσω καποιου που εχει pda πως φαινονται τα κειμενα και αν διαβαζονται ανετα. Το καλο με το pda ειναι οι διαστασεις και οτι ανα πασα στιγμη το χωνω στην τσεπη το κακο βεβαια οτι δεν συγκρινεται με ενα notebook.

Δημοσ.

Ξεχασε την λυση του PDA.... been there, done that.

Αν το κανεις, μπορω να σου εγγυηθω κατα 90% οτι θα το μετανοιωσεις. Ανοιγει μεν PDF, κανεις τρελλο scrolling, βγαζεις τα ματια σου... αστο καλυτερα. Τα ιδια και σε internet browsing κλπ κλπ... H αυτονομια τους επισης, ισως να μην ειναι τελικα αυτο που περιμενεις (σιγουρα παντως καλυτερη απο laptop) Τελευταια λυση θα σου προτεινα να δεις μεταχειρα 12αρι απο ebay.

Δημοσ.

Posoi apo tous katoxous PDA dokimasan auto akrivos pou thelei o pern? Anarotiemai, giati ksero paaara pollous xristes pou exoun PDA gia na diavazoun iatrika keimena.

Loipon, an thes na diavazeis textbooks, tote i othoni ton PDA einai mia xara. Gia auto to logo exo PDA edo kai 3 xronia, kai molis agorasa to deutero mou (palm TX).

Dustuxos, gia na kaneis sosti douleia prepei na vreis ta vivla se pdb morfi, pou diavazontai apo e-reader (ego protimo isilo). Ta pdf anoigontai sto PDA, alla opos orthos anaferthike kai prin, den tha vgaleis akri. Pantos an psakseis tha vreis kai o,ti thes se pdb.

Akoma uparxoun polla programmata pou kanoun diafores med douleies: parenergeies farmakon, allilepidraseis, MedCalc, MedRules, ePocrates, Diagnosaurus.

Episis, exeis kai to do/ address book/ calendar.

An pareis mikro laptop, tha to xiliometanoioseis, giati telika tha to afineis spiti! Den ginetai na kukloforeis stis efimereies kai sto nosokomeio me 12in mixanima. Den xoraei stin tsepi kai tha prepei na to afineis sto ntoulapi/grafeio. Auto simainei oti den tha to exeis panta mazi sou, kai mporei kai na sto klepsoun.

ps - an kati apo ta parapano se mperdeuei i thes na matheis perissotera...google is your friend.

Δημοσ.
Posoi apo tous katoxous PDA dokimasan auto akrivos pou thelei o pern? Anarotiemai, giati ksero paaara pollous xristes pou exoun PDA gia na diavazoun iatrika keimena.

Loipon, an thes na diavazeis textbooks, tote i othoni ton PDA einai mia xara. Gia auto to logo exo PDA edo kai 3 xronia, kai molis agorasa to deutero mou (palm TX).

Dustuxos, gia na kaneis sosti douleia prepei na vreis ta vivla se pdb morfi, pou diavazontai apo e-reader (ego protimo isilo). Ta pdf anoigontai sto PDA, alla opos orthos anaferthike kai prin, den tha vgaleis akri. Pantos an psakseis tha vreis kai o,ti thes se pdb.

Akoma uparxoun polla programmata pou kanoun diafores med douleies: parenergeies farmakon, allilepidraseis, MedCalc, MedRules, ePocrates, Diagnosaurus.

Episis, exeis kai to do/ address book/ calendar.

An pareis mikro laptop, tha to xiliometanoioseis, giati telika tha to afineis spiti! Den ginetai na kukloforeis stis efimereies kai sto nosokomeio me 12in mixanima. Den xoraei stin tsepi kai tha prepei na to afineis sto ntoulapi/grafeio. Auto simainei oti den tha to exeis panta mazi sou, kai mporei kai na sto klepsoun.

ps - an kati apo ta parapano se mperdeuei i thes na matheis perissotera...google is your friend.

Αυτο με τα ιατρικα προγραμματα ισχυει.... αν και δεν ξερω τι ουσιαστικη αξια εχουν. Παντως, υπάρχουν αρκετα limitations καθως και αργοπορια αν θελήσεις να κάνεις κατι μη βελτιστοποιημενο για PDA. Κακα τα ψεμματα εγω με το 4700 που ειχε και υψηλες αναλυσεις και ταχυτατο επεξεργαστη.... και πάλι δεν.... Ηταν καλο για κατι SATNAV και γενικως πολυ συγκεκριμενες χρησεις.

Η εμπειρια μου λεει, πως ενα μεγαλο μερος καταναλωτων που παιρνουν PDA αν και γνωριζουν τους περιορισμους, παραυτα πολυ συντομα το εχουνε στο συρταρι και οχι μαζι τους. Δεν δουλευουν οπως θα επρεπε .- Βασικα ουτως η αλλως τα PDA σβήσανε... πανακριβα γι αυτο που κανανε, αρκετοι περιορισμοι... δεν ειναι τυχαιο που αρκετοι κατασκευαστες φυγανε απο το παιχνιδι των PDA και κυριως οτι υπαρχει το συναντουμε σε μορφη smartphone συνηθως.

Εαν θελετε κατι super φορητο χωρις τα φοβερα limitations των PDA... τοτε παμε στα UMPC.

Δες αυτο και εκλεισε το ζητημα αν ψαχνεις για το "κατι αναμεσα": http://www.expansys.com/p.aspx?i=139278

Παντως και εγω και 2 φιλοι ακομα με 12αρι και 11αρι καθε μερα τα παιρνουν μαζι τους στην δουλεια εδω και 2 χρονια σχεδον. Τα PDA πουληθηκαν...

Δημοσ.

thx παιδια για τις απαντησεις το τελευταιο πολυ δυνατο μηχανημα θα κανω μια γρηγορη ερευνα αγορας και θα αποφασισω. Διαφωτιστικοτατο το τοπικ τελικα:)

Δημοσ.

φιλε, αυτό το οποίο φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες σου απόλυτα είναι το IBM x60s. 12,1 οθόνη (non wide),1,66 ULV dual core,wifi bluetooth και βάρος μόλις 1,2 kg.

Το επίπεδο σκέψης που έχει διαμορφώσει το σχεδιασμό αυτής της μηχανής και η ευχρηστία του είναι κάτι πολύ δύσκολο να το πιστέψεις αν δεν το δουλέψεις. Έχω αλλάξει 6-7 φορητά, και δεν είχα μείνει ποτέ περισσότερο ευχαριστημένος.

Μόνο σημείο που μπορεί να μην ταιριάζει στις ανάγκες σου είναι η έλλειψη DVD. Μπορείς όμως να βάλεις ένα εξωτερικό LG (60 ευρώ ένα καλό dvd-rw) και παράλληλα να έχεις εικονικά drives (με alcohol) αλλά και ένα φορητό δίσκο usb. Οι λύσεις αυτές ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις ανάγκες σου, εκτός αν χρειάζεται συνεχώς να δοκιμάζεις και να εναλλάσεις δισκάκια.

Πληκτρολόγιο, φορητότητα, ταχύτητα απέχει τρομερά πάντως από αντίστοιχες λύσεις στις 12 ίντσες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...