Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση CPU & Motherboard

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αλλάξω τη CPU και τη Motherboard,

τώρα εχω Pentium 4 3.2Ghz και Abit IS7 και σκεφτομαι να πάρω αυτά:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.526654

και

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558216

ή

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558232

Αξίζει τον κοπο να τα αλλαξω ή όχι??

Ποια απο τις δυο CPU ειναι καλύτερη??

Ποιες οι διαφορές μεταξύ INTEL CORE 2 DUO και INTEL PENTIUM D?

Καθε αλλη προταση δεκτη!!(στα ιδια περιπου χρηματα ομως)

Δημοσ.

Οχι ρε φίλε μην το αλλάξεις, ειλικρινά εισαι μια χαρά! Θα δείς πολύ μικρή ουσιαστική διαφορά, ασε που οι δυπύρηνοι δεν αξιοποιούνται ακόμα από το software.

Αν θές οπωσδήποτε να κάνεις αναβάθμιση για να δείς διαφορά μεγάλη και θες να σου κρατήσει πολύ, πούλα το υπάρχων συστηματάκι πάρε CORE DUO (μονόδρομος) 6600 ο οποιος εχει 4ΜΒ cache και δείχνει τα δοντια του σε σχεση με τον 6300 (2ΜΒ) και τον 6400(2ΜΒ), μετά κάποιο καλό Μ/Β (ΑSUS deluxe) kai δύο καλές μνημούλες 2*1G

Σίγουρα για αυτά που σου πρότεινα ανεβαίνει το κόστος αλλά μονο εκέι νομίζω θα δεις μεγάλη διαφορά

Δημοσ.

Εαν τρωγεσαι να κανεις αναβαθμιση καντη,αλλα να ξερεις πως θα εισαι οκ και στα vista με αυτο τον επεξεργαστη...

Εαν τελικα αποφασισεις να την κανεις πηγαινε καρφι στον 6300/6400 και μην σπαταλησεις δευτερη σκεψη για τους pentium d...Τελος η μητρικη ειναι αρκετα καλη.

Υ.Γ. (478 δεν ειναι ο pentium?Εαν σκεφτεσαι να τon σκοτωσεις στειλε ενα π.μ με τιμουλα...)

Δημοσ.

1. κρατησου κανα χρονο ακομα μια χαρα εισαι...μονο ισως στα παιχνιδια κρατιεσαι λογω καρτας ισως...δε μας λες τι εχεις...

2. core 2 duo>>>>>core duo

3. κανενα δοντι δε δειχνει ο 6400 στον 6300 οι διαφορα οφειλεται στη συχνοτητα που ειναι χρονισμενος ο καθε επεξεργαστης... αμα τους πας ιδια σχνοτητα τα πραματα ισοσταθμουν(βεβαιοα ο 6300 θα δουλεβει σε μεγαλητερο fsb και με μεγαλητερη συχνοτητα στις μνημεσ...) δεν κανει τη διαφορα η κας...και το 1μβ/κορ μια χαρα ειναι...δες το και στη σειρα 5 σε σχεση με τη σειρα 6 στα μονοπυρηνα... καμια διαφορα...απολητως...μονο η υποστιριξη 64βιτ που εχουν τα 6αρια

Δημοσ.

Δεν έχω κανενα προβλημα με τον υπολογιστη που εχω αλλα επειδη ο αδερφος με εχει φαει οτι θελει να παρει υπολογιστη ειπα να αλλαξω εγω καποια πραγματα στο δικο μου και να του δωσω τη CPU και τη Motherboard που έχω σε αυτόν.Μπορειτε να μου προτεινετε ενα υπολογιστη που να αντεξει περιπου 3 με 4 χρόνια???

Δημοσ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε διάφορα πράματα. Ο 6300 και ο 6400 είναι μια χαρά CPU και πολύ γρήγοροι. Εχουν και οι δύο 2ΜΒ cache.. Κατα την γνώμη μου ο 6400 δεν αξίζει γιατι εχει απλά πιο μεγαλη συχνοτητα που ενας 6300 με ενα μικρο o/c γινεται 6400 οπότε τον βγάζουμε απ΄εξω

Ο 6600 που σου προτείνω φίλε εκτός απο την μεγαλύτερη συχνότητα, εχει και 4ΜΒ cache "που δείχνει τις δονταρες του μαλιστα" σε σχεση με 6300-6400

Αφού θες το pc να κρατήσει πάρε 6600 η γ΄νωμη μου και οχι 6300.

Δημοσ.

de tha symfwnhsw... eleos, de tha krathsei o 6300 otan tha krataei o 6600?? mi leme treles! posi diafora exoyn shmera enas northwood sta 2,8 apo enan sta 2,4 ??i posi enas p3 sta 933 apo enan sta 866?? e kati antistixo kai se kapoia xronia gia toyw 6300 kai 6600.....se simerines efarmogew to kerdos poy apokomizeis apo ton 6600 se sxesi me ton 6300 einai entelws disanalogo tis diaforas timis twn dio eytwn cpu...kerdos poy me to peras twn etwn tha meiwnetai...ase poy kai o 6300 paei aneta kapoy sta 3ghz...ti leme twra..ti na pw... kai o simantikotero allo 180 kai allo 320 euro... me 140 euro diafora bazeis 4gb ram ama goystareis i akoma mia 8800gts pio eykola...dld ti, ama kaneis back up mia tainia sto dvd shrink se 2 lepta(oyte) pio grigora ti exei na ginei? i ama pianeis 5frames ligotera?

Δημοσ.

Μάλλον δεν εχεις καταλάβει ποσο ρόλο παιζει η cache φιλε μου!!! Ενημερώσου πρώτα και μετα μίλα με τοση σιγουριά. Δεν ειναι η διαφορά στα giga, την cache πληρώνεις! Θυμασαι κάποτε πόσο εκανε o prescott? Γιατι αραγε? Επειδή ειχε μεγαλυτερη cache!!!!!

Δημοσ.

Στα benchmarks που έχω κοιτάξει πάντως η διαφορά που έχει ο 6400 με τον 6600 είναι ανάλογη με τη διαφορά στη συχνοτητά τους. Όση διαφορά έχει ο 6400 με τον 6300 τόση διαφορά έχει ο 6400 με τον 6600 παρόλο που έχει διπλάσια cache.

Δημοσ.
Μάλλον δεν εχεις καταλάβει ποσο ρόλο παιζει η cache φιλε μου!!! Ενημερώσου πρώτα και μετα μίλα με τοση σιγουριά. Δεν ειναι η διαφορά στα giga, την cache πληρώνεις! Θυμασαι κάποτε πόσο εκανε o prescott? Γιατι αραγε? Επειδή ειχε μεγαλυτερη cache!!!!!

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον εσύ κάνεις λάθος. Δεν ξέρω αν πληρώνεις τόσο ακριβότερα την extra cache, πάντως οι βελτιωμένες επιδόσεις που οφείλονται σ' αυτή είναι ΠΟΛΥ μικρές. Και μιλάω με αρκετή σιγουριά :)

Δημοσ.

oustanding μιλα με ουσία και μην σπαμαρεις!

antonl μου αρεσει που μιλάς με ουσια. Το σκεπτικό μου ειναι το εξής: O φίλος εχει κατα την γνώμη μου πολύ καλό pc και το ανεφερα και πιο πάνω. Εφοσον σκευτεται να κάνει αναβάθμιση για να δει ουσιαστική διαφορά σε σχεση με αυτό που εχει και να κρατήσει σε βάθος χρόνου πρότεινα 6600 γιατι φυσικά εχει μεγάλη cache που αυτό συνιστα πιο μεγαλη απόδοση και τώρα και στα μελλοντικά προγραμματα που θα ειναι πιο βαριά.Επισης με o/c τον ανεβάζει αρκετα οταν θα δει μετα απο καιρο οτι δεν τον ικανοποιει και τοσο. O 6300 den einai επενδυση κλά κατα την γνωμη μου για 4 χρόνια, απο 6600 και πάνω λοιπον

Τα αρθρα που μου εδωσες υποστηρίζουν οτι η διαφορά "τωρα" ειναι γυρω στα 10% (οτι αφορά μεγαλύτερη cache) και πληρώνεις αρκετά παραπάνω για αυτή αλλά στο μέλλον θα είναι πολύ πιο αισθητή. Μην ξεχνάμε ερχονται vista κτλ κτλ - δεν διαφωνώ σε κάτι

Δημοσ.

Αυτο ειναι το 2 spam, γραφεις χωρις ουσια γιαυτο το αποκαλω ετσι. oustanding γινεται flame war χωρις λογο! Εξηγησε στο παιδι γιατι διαφωνεις με τον 6600 και την cache και τελειωνει η υποθεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...