Προς το περιεχόμενο

save as & ιερογλυφικοι χαρακτηρες

dandri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Χρησιμοποιω webmail. Οταν καποιος μου στειλει email με συνημμενο αρχειο, το οποιο εχει ελληνικο ονομα, οταν κανω save as μου το σωζει με ιερογλυφικους χαρακτηρες, αντι για ελληνικους οπως πραγματικα ειναι.

Επισης χρησιμοποιω internet explorer 7, αν αυτο παιζει ρολο.

π.χ. μου στελνει καποιος ενα αρχειο με τιτλο ''ερευνα.doc'' & κανω save as μου το σωζει ετσι: %D0%F1%EF%E5%EE%E5%E1%E3%E3%E5%EB%F4%E9%EA%FC %C4%E5%EB%F4%DF%EF%F5 %D4%FD%F0%EF%F5.doc

Υπαρχει εξηγηση;

Δημοσ.

e nai fysika-na min sto stelnei me ellinikous xaraktires, giati ypoxrewneis ton mail server na sou steilei gia kathe xarakthra to antistoixo dekaeksadiko isodynamo gia kathe xaraktira -internationalization exoume pleon, an sto estelne me kineziko onoma kati tetoio tha itan episis. To oti xrisimopoieis ie7 einai asxeto. Na min stelnete pote me ellinika onomata arxeia giati den prokeitai na emfanistoun!

Δημοσ.

...mporei esi i opoiosdipote allos paraliptis na min exeis egkatastisei ta ellinika i ta kinezika poy elega, kai auto den mporei na to kserei auto o mail server, to mono standard einai to latin character set gia ola ta sistimata.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ασυμβατότητες σε διάφορα επίπεδα:

1) Το πρόγραμμα και οι ρυθμίσεις αυτού που στέλνει

2) Ο mail server αυτού που στέλνει

3) Το web mail σου

4) Ο browser σου

Συγκεκριμένα, νομίζω ότι το webmail σου δεν χρησιμοποιεί utf-8 urls, γι' αυτό και ο IE7 την πατάει. Αν βάλεις Firefox θα διορθωθεί, επειδή κι ο firefox δεν χρησιμοποιεί utf-8 urls.

Επίσης, υπάρχει μια επιλογή στον IE: "να αποστέλλονται τα urls ως utf-8". Αν την ξετσεκάρεις, πιθανώς να δουλέψει με το συγκεκριμένο webmail.

Τα πιο "έμπειρα" webmails κάνουν browser detection και κανονίζουν μόνα τους τι θα σου στείλουν, utf-8 ή escaped url.

Το outlook (ή το thunderbird) όντως θα τα πήγαινε καλύτερα, γιατί δεν θα χρειαζόταν να μετατρέψει το filename σε url.

Δημοσ.

alki, to utf-8 pianei an ta stelnei ola se unicode. Auto den einai kanonas -proteinw apla ta onomata twn arxeiwn na ta stelneis me latinikous xaraktires kai auto einai olo. Diaforetika kane to ena zip opou mesa se auto to arxeio as einai me tous ellinikous xaraktires sto onoma, alla to onoma tou zip na einai pali me latinikous xaraktires. Auto einai kai to eykolotero...

Δημοσ.

Όχι, δε χρειάζεται να τα στέλνει όλα σε unicode. Το πρόβλημα δεν είναι στο mail, είναι στο url. Στο webmail βλέπει σωστά το ελληνικό όνομα, στο save βλέπει %XX.

Είναι θέμα συμβατότητας webmail/browser.

Το ίδιο συμβαίνει όταν ανεβάσεις στο internet ελληνικό αρχείο και προσπαθήσεις να το κατεβάσεις με http://www.myserver.gr/Ελληνικό_Αρχείο.odt

Το είχα ψάξει το θέμα, ο firefox έχει διαφορετική συμπεριφορά από τον IE, χρειάζεται browser detection ή σερβίρισμα σαν attachment (από το webmail).

edit: Ποιο webmail είναι;

Δημοσ.

Καλά έφαγα 5 λεπτά να το βρω, είναι SquirrelMail, όχι Squiremail...

Δοκίμασα το SquirrelMail 1.4.8. Έστειλα από το Outlook αρχείο με ελληνικό όνομα με κωδικοποίηση iso-8859-7 και μέσω του webmail και IE7 το κατέβασα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι έκδοση SquirrelMail χρησιμοποιείς; Σε τι encoding είναι το μήνυμα που σου βγάζει το πρόβλημα;

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω στο changelog πάντως, το πρόβλημα που αναφέρεις το διορθώσαν στην έκδοση 1.4.6:

>> Added character set conversion to attachments (#1258925).

Δημοσ.
Τι έκδοση SquirrelMail χρησιμοποιείς;

Σε τι encoding είναι το μήνυμα που σου βγάζει το πρόβλημα;

SquirrelMail 1.4.8. Το encoding δεν μπορω να το δω εγω αλλα αυτος που μου στελνει το μηνυμα.

Δημοσ.

Έχει επιλογή στο κάτω μέρος, View full headers. Μετά ψάξε για σημεία του στυλ

=?iso-8859-7?B?UkU6INTl8/Qg5evr5+3p6v7t?=

ή ανέβασε όλους τους headers εδώ.

Δημοσ.
Έχει επιλογή στο κάτω μέρος, View full headers. Μετά ψάξε για σημεία του στυλ

=?iso-8859-7?B?UkU6INTl8/Qg5evr5+3p6v7t?=

ή ανέβασε όλους τους headers εδώ.

Εμφάνιση Πλήρους Κεφαλίδας - Εμφάνιση μηνύματος

Return-path: <[email protected]>

Envelope-to: [email protected]

Delivery-date: Wed, 29 Nov 2006 02:06:32 +0200

Received: from [89.210.108.247] (helo=laptop)

by http://www.gsmhacking.gr with smtp (Exim 4.52)

id 1GpCyR-0002I1-HG

for [email protected]; Wed, 29 Nov 2006 02:06:32 +0200

Received: from laptop[127.0.0.1] by laptop[127.0.0.1]

(SMTPD32); Wed, 29 Nov 2006 02:06:44 +0200

Organization: Moremusic

Message-ID: <[email protected]>

From: "Kostas Platis, MoreMusic" <[email protected]>

To: <[email protected]>

Subject: Modern Rock Festival III - Lab 22 - Dec.15

Date: Tue, 28 Nov 2006 23:28:08 +0200

MIME-Version: 1.0

Content-Type: multipart/mixed;

boundary="----=SPLITOR00A_001_32241937D"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...