jim_n Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Καταρχήν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Λοιπόν, αγόρασα πριν λίγες μέρες από το plaisio την θήκη για σκληρό sata, Icy Box για να έχω ως εξωτερικό (λόγω laptop) τον 320αρη WD, αλλά το πρόβλήμα είναι ότι δεν αναγνωρίζει τον σκληρό όταν τον συν- δέω μέσω usb, ενω μέσω sata τον αναγνωρίζει κανονικά. Έψαξα λίγο και διάβασα κάπου ότι μπορεί να μην τον αναγνωρίζει λόγω του ότι εί- ναι πάνω από 137gb οπότε τον χώρισα σε τρία partition των 100gb (περίπου) αλλά και πάλι τίποτα μόλις τον συνδέω μέσω usb μου λέει ά- γνωστη συσκευή. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
mihalakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Κάποια κουτιά έχουν κάποιο άνω όριο στη χωρητικότητα των σκληρών που μπορούν να αναγνωρίσουν. πχ το δικό μου ξέρω οτι βλέπει σκληρό μέχρι 300γβ. Ίσως το δικό σου να είναι ανάλογη περίπτωση και γι'αυτό να μην στον βλέπει.Επίσης αν είναι παλιός ο λαπτοπ μπορεί να μην αναγνωρίζει μεγάλους σκληρούς (αν και λόγω του οτι είναι εξωτερικός δεν ξέρω αν επηρεάζει σε κάτι). Το οτι τον σπάς σε 3 κομμάτια δεν αλλάζει κάτι γιατί το bios βλέπει τον σκληρό στο σύνολο της χωρητικότητάς του
jim_n Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Πριν πάρω το κουτί αυτό, το έψαξα και είδα ότι υπάρχει συμβατότητα με τον συγκεκριμένο σκληρό, εξάλλου δεν δικαιολογείτε να τον αναγνωρίζει κανονικά μέσω sata (έχει σύνδεση sata το ίδιο το κουτί). Επίσης δεν μπο- ρεί να φταιεί το laptop γιατί το έχω δοκιμάσει και σε άλλα δύο desktop και είχα το ίδιο πρόβλημα. Να προσθέσω ότι τα pc που το δοκίμασα ήταν 2 με XP pro +SP2 και στο laptop το οποίο τρέχει XP Home +SP2.
capthookb Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Τι εννοείς όταν λες πως συνδέεις το δίσκο μέσω sata και τι μέσω usb;
jim_n Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Η θήκη που έχω πάρει συνδέεται και μέσω usb και μέσω sata δηλαδή είναι σαν να βάζεις κανονικά το σκληρό χωρίς τη θήκη αλλά παίρνει ρεύμα εξωτερικά. Δες εδώ
capthookb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Δοκίμασες να συνδέσεις κάποιο άλλο sata σκληρό στο κουτί να δεις αν θα τον αναγνωρίσει ;
jim_n Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Ναι δοκίμασα και έναν 160άρη πάλι WD αλλά είχε το ίδιο πρόβλημα. Αρχίζω να πιστεύω ότι έχει πρόβλημα το κουτί εκεί που συνδέεται το usb. Μήπως ξέρετε ποιά είναι η πολιτική του plaisio στο προβλη- ματικό hardware, επειδή είμαι επαρχία και δεν έχω κοντά κάποιο κατάστημα plaisio, πως ακριβώς γίνεται η επιστροφή του προιόντος και ποιον βαρένουν τα έξοδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.