Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σχετικα με το στησιμο των fans

insomniac_new

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια εχω 1 φαν στη μητρικη και ερωτω το case φαν τι να το κανω; να το βαλω να βγάζει τον αέρα προς τα εξω ή να φυσαει προς τα μέσα;

λογικα με τη 1η εκδοχη βγαινει ο ζεστος αερας προς τα εξω και ετσι δε γινεται ανακυκλωση ζεστου αερα

με τη 2η εκδοχη ομως μπαινει κρυος αερας απο εξω προς τα μεσα οποτε και παλι εχω κερδος με τη ψυξη.

Τι απο τα 2 παραπανω προτεινετε;

το case φαν το εχω μπροστα κατω απο τα dvdroms.Αλλο φαν πανω στη case den υπαρχει.

Τα υπολοιπα φαν στο πισι ειναι της καρτας γραφικων και της cpu.

Τωρα προς το παρόν εχω υιοθετήσει τη 1η εκδοχη δηλαδη ο αέρας πάει προς τα έξω θερμοκρασιες CPU εχω 54 και mobo 45 GPU 57.Oλα αυτά σε full load

se idle exw antistoixa 40 , 34 ,48.

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν να το βάλεις να φυσάει προς τα μέσα, και να βάλεις άλλον ένα ανεμιστήρα με καμιά πατέντα στο πίσω μέρος (συνήθως τα "δεστράκια" tie wraps κάνουν καλή δουλειά) ο οποίος να βγάζει αέρα, αλλά να έχει μεγαλύτερο airflow από τον μπροστινό.

Δημοσ.

Οταν έχεις μόνο ενα Case Fun Διαθεσιμο το βαζεις στο πίσω μέρος να ωγάζει αέρα έξω. Ετσι βγάζοντας έξω πιο πολυ αερα απο ότι μπαινει μέσα δημιουργείς Υποπιέση μέσα στο κουτι (ελάχιστη βεβαια) με αποτλεσμα να αρχίζει να τραβάει αέρα μεσα απο οπου βρει. απο όλεσ τις τρυπουλες προσπαθόντας να ισοσκελίση την πίεση. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα να μήν μένει για πολυ ώρα ο αέρας μέσα. Να μην παγιδευεται και θερμένεται.

Στην αλλη περίπτωση έχοντας το 1 case fun Inbound να βαζει άερα απο μπροστά και πίσω να μην έχει τιποτα αυξάνεται απειροελάχιστα η πίεση μέσα στο κουτι. Αυτο γιατι το κουτι γεμίζει με αερά και το κουτι αρχίζει να τον βγάζει έξω απο οποια τρυπουλα βρει. Ο άερας βεβαια μένει πολυ περισοτερη ώρα μεσα στο κουτι γιατι εφόσον το κουτι είναι γεμάτο αέρα μπλεκεται ο ψυχρός αέρας που μπαινει (παει προς τα κάτω βάση φυσικής) με τον πιο θερμό αέρα (πάει προς τα πανω) δημιουργόντας περίεργα ρευματα που έχουν σαν αποτέλεσμα ένα ποσοστο του αέρα μενει αρκετη ώρα μεσά και να θερμενεται αρκετά θερμενοντας μαζι και όλο το συστημα.

Να θυμάσε το να βαζεις κρυο αέρα μέσα δεν σημαινει τιποτα. Το μυστικό είναι ο αεράς να μην μένει πολυ ώρα μέσα, με αποτέλεσμα να θερμενεται. Γιαυτο κανονικα πρεπει οπωσδοιποτε να υπάρχη ενα fun πισω να δημιοθργεί το ρευμα που θα ωθει τόν αέρα γρηγορα έξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...