Chupacabra Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Το συγκεκριμένο μοντέλο πρέπει να είναι μια από τις πιο απογοητευτικές συσκευές της Apple...it just doesn't work! Και στα δύο Mighty Mouses που χρησιμοποίησα συνέβαινε το εξής: μετά από 2-3 μήνες, μαζευόταν σκόνη και βρωμιά στο εσωτερικό, ακριβώς κάτω από το scroll ball. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην scrollάρει το mouse σποραδικά, ώσπου σε κάποια φάση σταμάτησε να scrollάρει εντελώς. Εύκολος τρόπος για να καθαριστεί αποτελεσματικά φαίνεται πως δεν υπάρχει. Έχω δοκιμάσει τα εξής: 1) Το έτριψα μπρος-πίσω κρατώντας το ανάποδα, πάνω σε ένα υγρό πανάκι. (δούλεψε, αλλά για λίγο) 2)Δοκίμασα πεπιεσμένο αέρα. (δεν έκανε απολύτως τίποτα) 3)Η καλύτερη λύση--->Βούτηξα μια μπατονέτα σε οινόπνευμα, και την κύλησα πάνω στην μπαλίτσα. Έτσι άρχισε να βγάζει στην επιφάνεια βρωμιά από το εσωτερικό, την οποία και αφαίρεσα με το χέρι. Μετά σκούπισα την μπαλίτσα με ένα πανάκι. Αυτή η μέθοδος λειτούργησε τέλεια, όσον αφορά το scrolling. ΑΛΛΑ (γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει αλλά; ): Σταμάτησε πλέον να κάνει click το scroll button (μεσαίο κουμπί! Αυτό συνέβη και με τα 2 mouse που είχα, του iMac G5 και του iMac Core 2 Duo που αγόρασα μετά (αφού πούλησα τον G5 - με χαλασμένο mouse!) Όποιος έχει κάποια λύση ή εξήγηση γιατί χάλασε το scroll button, ας βοηθήσει. Απαντήσεις του στύλ " να πλένεις τα χέρια σου καλά πριν πιάσεις το mouse" δεν θα βοηθήσουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δυστυχώς την ίδια απογοήτευση έχω φάει κι εγώ από το Mighty Mouse του iMac G5 (τον οποίο δεν πουλάω, έχω πολύ πράγμα που δουλεύει μόνο σε PPC ή σε Classic). Η μόνη λύση που έχω βρει προς το παρόν (πλην της 1ης που περιέγραψες) είναι... να μην χρησιμοποιώ το Mighty Mouse. Πήρα ένα generic optical mouse με scroll wheel (και όχι scroll button ) και χρησιμοποιώ αυτό. Δυστυχώς. Αν και το design είναι εκπληκτικό, δυστυχώς το συγκεκριμένο είναι μείζον μελανό σημείο.
Chupacabra Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Κι εγώ στην αντικατάσταση καταλήγω, αλλά που θα βρώ ένα όμορφο, άσπρο, στυλάτο και λειτουργικό mouse που θα ταιριάζει με τον iMac (χωρίς να αιμορραγήσω οικονομικά?). Γιατί καλά-χρυσά τα mouse της Logitech και της NanoSoft, αλλά φαίνονται σαν παραφωνία δίπλα στον iMac...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δυστυχώς προς το παρόν δεν έχω βρει άλλη λύση που να με βολεύει (ήτοι δύο κουμπιά + scroll-κάτι). Μόνο τα "κανονικά" mouse... Με εκνευρίζει η παρουσία τους δίπλα στον iMac μου αλλά προηγείται η εξυπηρέτησή μου.
xalia Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μια από τα ίδια, και το δικό μου mighty mouse το scroll πάει μόνο πάνω, σταμάτησε να πηγαίνει κάτω!!!
haHa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Υπαρχουν 2 λυσεις για να παρετε ποντικι που να ταιριαζει με τον iMac. Σκετο ποντικι: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2135,CONTENTID=10916 το οποιο δουλευει κατευθειαν με τον iMac/ΜacBook και ειναι ασυρματο(bluetooth συγκεκριμενα). Οποτε λογω ενσωματωμενου bluetooth δε χρειαζεται ουτε καν να συνδεσετε blueooth usb dongle που και μια θυρα usb πιανει και δυσκολευει στη μεταφορα ειδικα στα macbook(που ειναι φορητος οποτε δε θελεις κατι να εξεχει απο το φορητο σου) Μετα υπαρχει και η λυση keyboard/mouse desktop set το οποιο μαλιστα ειναι ειδικο για Mac. Να το: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2162,CONTENTID=11420 Με την αξιοπιστια και την ποιοτητα της logitech και τερμα στα χαλασμενα mighty mouse. Απορω quality control/check δεν κανουν πριν βγαλουν ενα προιον στην αγορα?? Αφου το παθαινουν σχεδον ολα και μαλιστα συντομα, δε τα δοκιμασαν εντατικα 1-2 μηνες πριν τα βγαλουν? Μαλλον ειναι η κορυφαια ποιοτητα κατασκευης της apple που συχνα πολλοι εδω μεσα ισχυριζονται οτι εχει. Ενα πολυ ακριβο mouse χαλαει στους πρωτους μηνες. (και επαναλαμβανω πριν το βγαλουν στην αγορα δεν το δοκιμασαν εντατικα?)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 [...]Μετα υπαρχει και η λυση keyboard/mouse desktop set το οποιο μαλιστα ειναι ειδικο για Mac.Να το: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2162,CONTENTID=11420 [...] Με έφτιαξες τώρα. Υπάρχει στην Ελλάδα; Τιμούλα;
haHa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Ναι ! Για τιμες δες εδω: (απο 72 ευρω αρχιζουν, δεν ειναι δηλαδη πολυ ακριβα για ασυρματο πληκτρολογιο και ασυρματο laser mouse με ωραιο design) http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=logitech+s530
sotirisl Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 επειδή είχα και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, σε οποιοδήποτε applestore του εξωτερικου, στο αλλάζουν κατευθείαν, χωρίς πολλά πολλά και χωρίς καν να το δοκιμάσουν!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Εγώ έχω το logitech v270 στο macbook και δουλεύει τέλεια! Μπήκα στον πειρασμό, κάποτε, να πάρω mighty mouse wireless αλλά παραήταν ακριβό. Το ποντίκι που έχω το πήρα με 40 ευρώ στο ebay.
Harlequin Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Κι εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιo πρόβλημα με το Mighty Mouse. Εμένα δεν έχει προλάβει ακόμα να μου χαλάσει γιατί είναι περίπου 1 μήνας από τότε που αγόρασα τον iMac. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι το mouse μου κάνει μικρό βήμα με μεγάλη κίνηση του χεριού μου. Άν και έχω πάει στα system preferences και έχω βάλει το βήμα στο maximum, παρόλα αυτά μου φαίνεται ότι ακόμα κάνει πολύ μικρό βήμα. Ενδεχομένως να ακολουθήσω κι εγώ την πρόταση του φίλου haHa, μιά και έρχονται και Χριστούγεννα σε λίγο!
apan@samos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2006 To mighty mouse είναι το πιο αποτυχημένο ποντίκι μου έπιασα ποτέ στα χέρια μου.Έσκασα περίπου 50 ευρώ για το αγοράσω και μετά από λίγους μήνες δε μπορούσα να κάνω scroll down . Όσο και να προσπάθησα να το καθαρίσω μετά από λίγο καιρό είχαμε το ίδιο έργο. Το πήγα και στην Sytemgraph ,απ' όπου το αγόρασα , περιμένοντας να γίνει κάτι παραπάνω.Τελικά κι αυτοί το καθάρισαν... Μετά από λίγες βδομάδες καταλαβαίνετε τι ..ξανάγινε. Κρίμα γιατί είναι πολύ όμορφο ποντίκι που ταιριάζει αισθητικά με το ibook μου. Το χρησιμοποιώ ακόμα μέχρι να πάρω απόφαση ότι στα ποντίκια η Microsoft έχει πολλά να διδάξει την Apple. Σχετικά με το desktop set που προτάθηκε να σημειωθεί ότι δεν είναι Bluetooth ,οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι με Apple φορητό πρέπει να έχετε και το RF dongle του σετακίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.