TNT-STM Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Επειδή είδα στο forum ενα αντίστοιχο θέμα με το pc του 2007, του οποίου η αξία του προς το παρόν αγγίζει υψηλές τιμές, να σας πω πως ήταν το pc του 1999 που έχω ακόμα, γιατί αρκετοί απο μας (μαζί και γω) ίσως ξεχνάνε.. Λοιπόν.. Pentium III στα 500 Ghz Ram 64 mb Σκληρός 10 Gb Modo VIA 693 AP που τα χαρακτηριστικά του δεν υπαρχουν πουθενά σήμερα με onboard vga και soundcard Καρτα δικτύου - Νο Μοdem - No Τροφοδοτικό 150W Οθονη Viewsonic 17 CRT Η αξία του όταν το πήρα, πριν 7 χρόνια, ήταν 540.000 χιλ.δρχ.. Πόσα μου δίνετε τώρα? Είμαι περίεργος.. Γι αυτό, χαλαρώστε μερικοί και φάτε τα λεφτά κάπου αλλού, που ίσως η αξία τους παραμείνει σταθερή όσο το δυνατό γίνεται... Επ ευκαιρίας, πείτε και μου και μια γνώμη γι αυτό εδώ το οποίο το θέλω μόνο για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών dvd.. http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=1935&catid=58 Θα την κάνει την δουλειά του? Γιατί κοστίζει μόνο 280 ευρώ...και όχι 5.000 και χώσε...
SALIN Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 50 Ευρώ καλά ειναι...? Πλάκα κάνω, δεν έχεις και άδικο...Αλλά όταν έχει βγεί κάτι καινούργιο, σου πάει καρδιά να πάρεις κάτι παλιό..? Όσο για αυτό που ρωτάς, δεν ξέρω..δεν είμαι και τόσο έμπειρη σε αυτά.. Ας σου πεί κάποιος πιο ψαγμένος..
kx5 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 150W τροφοδοτικό δεν είχε ούτε ο 286 μου. Μάλλον 250W.
chiossif Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Συμφωνώ και επαυξάνω. Βάλτου RAM, SUSE (ubuntu αν βιάζεσαι) και κράτα το. Να το δικό μου από το οποίο σας γράφω:
TNT-STM Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δεν επιμένω για το τροφοδοτικό γιατί μόνο η κατάληξη φαίνεται πλεον..-50.. Φίλε μου αυτές τις πληροφορίες πως τις εμφανίζεις?
ANEMOS-V Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 150W τροφοδοτικό δεν είχε ούτε ο 286 μου. Μάλλον 250W. oxi file mou ypirxe.. i ALTEC paliotera..edine etimo systima PIII 550 me onboard VGA kai mia mitriki super mini.. me 135 WATT! to exo sta xeria mou.. mou emeine apo ena filo..
TNT-STM Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Σωστος... Το θέμα είναι πως, μια μικρή αναβά8μιση, με μνήμη 512, 120αρι δίσκο και ενα dvd rw, φτάνει στα 180 ευρω..και πάλι θα χω μικρό επεξεργαστή 500 ghz δηλαδή και χάλις τροφοδοτικό.. Μήπως με συν 100 ευρω συμφέρει αυτό που πρότεινα απο το hard shop..?
chiossif Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Φίλος μου, που του μετέφερα μέσες-άκρες την συζήτηση, μου είπε ότι έχει 2χ128ΜΒ σε ένα ποτήρι μαζί με τα μολύβια του εδώ και 2 χρόνια... και με κορόιδευε... Σίγουρα δίνεις 100 ευρώ ακόμα αλλά σε 3 χρόνια τα ξαναλέμε' και 100 ευρώ το χρόνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ... (Σχετικά με το PIII 669+SUSE101: oμολογώ ότι την μνήμη και ένα DVD-RW-5112 τα έβαλα προ διετίας, ενώ προ 4ετίας έβγαλα το CDROM και έβαλα DVDROM. Τα 128 και τον δίσκο τα είχα απ' αρχής. Μου χάρισαν 256 και αγόρασα τα άλλα 256 προ διετίας - έχω ένα slot ελεύθερο αλλά απο ποτήρι ram δεν βάζω ). Σε κανά εξάμηνο περίπου θα σπρώξω 20 πενηντάρικα σε ένα διπύρηνο 64bit και θα είμαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ για μια πενταετία τουλάχιστον... (με οθόνη εκτυπωτή και σαρωτή...)
chiossif Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Σε κανά εξάμηνο περίπου θα σπρώξω 20 πενηντάρικα σε ένα διπύρηνο 64bit και θα είμαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ για μια πενταετία τουλάχιστον... (φυσικά περιλαμβάνω οθόνη εκτυπωτή και ένα scanner)
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Πάντως πρέπει να πω πως χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε μούρλα με το παλαιό hardware. Συνεχώς βλέπω να προβάλλουν ανάλογα θέματα. Οι υπολογιστές αυτοί είναι ότι καλύτερο για πειραματισμούς χωρίς φόβο, επίσης μπορούν ακόμα και να αποτελέσουν τον κύριο υπολογιστή χρηστών με μικρές απαιτήσεις. Δηλαδή DVD, mp3, Office & internet. Εγώ έχω σε κάποιο κουτί έναν MMX 233Mhz πάνω σε motherboard SOYO ATX με θύρα AGP η οποία μπορεί να φορέσει έως 3 DIMMs SDRAM. Μέχρι πριν 2-3 χρόνια του είχα αλλάξει τα φώτα. Φορώντας του 256 MB RAM έτρεχε άνετα Windows 2000 και φυσικά πειραγμένες ελαφριές εκδόσεις των XP... Τώρα ψήνομαι να του βρω κανένα παλιό κουτάκι και να το στήσω με Linux για κατεβαστήρι πάνω σε δίκτυο με άλλα 4 PC (ναι στο σπίτι ολα αυτά )
spock Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Σε κανά εξάμηνο περίπου θα σπρώξω 20 πενηντάρικα σε ένα διπύρηνο 64bit και θα είμαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ για μια πενταετία τουλάχιστον... Ξέρεις πόσοι έχουν ξεστομίσει την ίδια ατάκα πριν από εσένα; Και πόσοι από αυτούς κούνησαν το κεφάλι τους σκεφτικοί μετά από 1-2 χρόνια, όταν τους το θύμιζες; Η κατάσταση πάντα έχει ως εξ'ης: παρόν: σπρώχνεις τα 1k€ και είσαι άρχοντας +3 μήνες: είσαι ακόμα άρχοντας, αλλά πλέον έχει βγεί και βεζύρης +6 μήνες: είσαι στην ανώτατη κάστα μεν, κάπου στη μέση της δε +1 χρόνος: έχεις πέσει στην ανώτερη κάστα πλέον` κάτι σαν μεγαλοαστός +2 χρόνια: φίλε μου, ανήκεις στην... μεσαία κεφαλαιοποίηση... +3 χρόνια: μικρομεσαίος` πλέον υπάρχουν περισσότεροι από πάνω, παρά από κάτω +4 χρόνια: έχεις πρόβλημα έστω και να βρεις... στέγη (ήτοι hardware για αναβάθμιση) +5 χρόνια: απλά άλλαξέ το Σημειωτέον: πάντα μιλάμε για κύριο PC χωρίς αναβαθμίσεις στο μεσοδιάστημα. Προφανώς η παρεχόμενη ισχύς είναι πολύ μεγάλη, αλλά αντίστοιχα και οι εφαρμογές μεγαλώνουν τις απαιτήσεις τους. Μπορεί, πχ ένας Pentium ή Athlon στα 600MHz να είναι αρκετός για word και internet, ή για κατεβαστήρι, αλλά μέχρι εκεί.
TNT-STM Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Ειπες τα όσα είναι αρκετός... Δεν είπες όμως για τα όσα ΔΕΝ είναι αρκετός... Αν αφαιρέσουμε τα παιχνίδια, που η γνώμη μου είναι πως τα PC, δεν είναι για αυτή τη δουλεία, εφόσον υπάρχουν καλύτερες κονσόλες και πολύ πιο φθηνές, καθώς και τα βαριά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας κλπ, που είναι για επαγγελματίες, ένας μέσος χρήστης όπως είναι το σύνολο του forum, τι παραπάνω κάνει...?
Tetix Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 280 ευρώ ρε παιδιά είναι μια χαρά για το σύστημα, απλά θα θέλεις και μια οθονούλα για να βλέπεις και τι γίνεται...
TNT-STM Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Οθόνη προς το παρόν κρατάω αυτή που έχω...Αλλά αυτό λέω και γω..η Τιμή είναι πολύ καλη...
spock Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Το τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής εξαρτάται αποκλειστικά από το χρήστη του. Αν ο χρήστης θέλει να παίζει τα τελευταία παιχνίδια, τότε μιλάμε για αναβάθμιση ανά εξάμηνο, είτε με τη μορφή μνήμης, είτε κάρτας γραφικών, είτε επεξεργαστή. Για μια απλή χρήση word, excel, internet, μουσικούλα, κανένα DivX (playback πάντα), εκτυπωσούλες, εγγραφή CD, e-mail και ανάλογα πράγματα, πιστεύω και ένας Pentium/Athlon 500MHz είναι μια χαρά (750+ για DivX). Αν σε αυτά όμως προσθέσουμε επεξεργασία φωτογραφιών, έστω και ερασιτεχνική, τότε... εξαρτάται από το χρήστη, και πάλι. Αν δεν έχει πρόβλημα να περιμένει 40-60 δευτερόλεπτα (και βάλε) για ένα φίλτρο, τότε και ο 500-άρης φτάνει. Αν δεν έχει πρόβλημα να περιμένει και το δίσκο, ακόμα και 256MB RAM είναι αρκετά. Αν όμως όχι, τότε σίγουρα μιλάμε για μηχάνημα άνω του 1.5GHz με 512MB RAM κατ'ελάχιστο. Αν βάλουμε μια Visual Basic στο παιχνίδι, ίσως βολευτεί με 1-1.2GHz CPU. Για Visual Studio πλήρες, με C# και τα τοιαύτα, η μνήμη πάει επίσης στα 512MB ελάχιστο, με 1GB προτεινόμενο. Για κάποιον που θέλει να παίξει με Dreamweaver, Flash κτλ, τότε επίσης πάμε στο 1GB RAM, ενώ ο επεξεργαστής πάλι ξεπερνά το 1.5+ GHz. Κάποιος που θέλει να κάνει DVD encoding, σίγουρα ΔΕΝ θα ασχοληθεί με CPU κάτω των 2GHz. Επίσης, κάποιος που θέλει εκτός όλων των άλλων, το λειτουργικό του να είναι customised, με WindowBlinds, εναλλακτικά desktops, animations κτλ, βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την επεξεργασία εικόνας, ίσως και χειρότερη. Ακόμη και μουσική αν θέλει να ακούσει κάποιος, με visualisations, 3D effects κτλ, χρειάζεται επεξεργαστή, αλλά και κάρτα γραφικών! Τέλος, αν κάποιος ασχολείται έστω κι ερασιτεχνικά με 3D, animated ή όχι, επεξεργαστής κάτω των 2GHz δεν νοείται, ούτε μνήμη κάτω του 1GB αλλά ούτε και κάρτα γραφικών χειρότερη από το επίπεδο μιας 9800. Αλλά επαναλαμβάνω: αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να περιμένει, πχ 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το "My computer", μπορεί και με Pentium 2... όλα είναι σχετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.