neofix Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δεν σας κάνει εντύπωση που σχεδόν όλες οι εταιρίες είναι πολυεθνικές? Δεν βλέπω κάποια που να είναι Ελληνικής προέλευσης. Μη νομίζεις ότι οι πολυεθνικές το κάνουν από αλτρουισμό. Καλύτερες συνθηκεσ εργασίας = μεγαλύτερη παραγογηκοτητα! Κάλο και για τις 2 μεριές βέβαια. Οι ελληνικές εταιρίες όμως αυτό που σκευτονται μόνο είναι τα έξοδα που απαiτουνται για να το πετύχουν. Εξερειται η Αθηναίικη Ζυθοποιία
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Επειδή έτυχε να μπω 2-3 φορές στην Palmolive που είναι το Νο1 της λίστας, όποιος θέλει να γεμίσει τα πνευμόνια του αγνά παρθένα χημικά, είναι ότι καλύτερο. Και φυσικά όταν σου παίρνουν συνέντευξη εκεί είναι μαζεμένα καμιά δεκαριά αρχικαθίκια (ανάμεσά τους ψυχίατροι) που κρατούν σημειώσεις σαν να είσαι πειραματόζωο. Το μόνο που δεν σε ρωτάνε είναι τι χρώμα σώβρακο φοράς, γιατί έχουν ταλέντο στο να κάνουν τις πιο αδιάκριτες ερωτήσεις, που δεν αφορούν την Palmolive, ούτε και τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Μάλλον από την λίστα λείπουν τα super-market με τους τρισευτιχισμένους υπαλλήλους. Μα ποιό ζώον γράφει τέτοιες λίστες;
punky Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Όχι ότι θέλω να υπερασπιστώ τις "λίστες" αλλά σκέψου ότι ουσιαστικά είναι σχετικές και συγκριτικές. Συγκρίνονται δηλαδή έναντι άλλων επιχειρήσεων και όχι με το όποιο χόμπυ μας. Και συνήθως έτσι της απαντάνε και οι εργαζόμενοι. Έχουν μια περίπου εικόνα της αγοράς εργασίας (συνθήκες, αμοιβές κλπ) και βάσει αυτής τοποθετούν τους εαυτούς τους και την εταιρεία που δουλεύουν. Άρα η Palmolive θεωρείται σχετικά καλύτερη από την ιχθυόσκαλα, ας πούμε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 κανονικα το ελληνικο δημοσιο επρεπε να ηταν 1. θεση αλλα τελος παντων...
GrafeioTeleton Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 5 Procter & Gamble Hellas Μαλιστα θα εχω να λεω στο μελλον οτι ποσους μηνες της ζωης μου δουλευα σε αποθηκη με το καλυτερο εργασιακο περιβαλλον....Και ας δουλευα 10 το βραδυ με 6 το πρωι...και ας ετρωγα τις σκονες στην μουρη μου...
neofix Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 5 Procter & Gamble Hellas Μαλιστα θα εχω να λεω στο μελλον οτι ποσους μηνες της ζωης μου δουλευα σε αποθηκη με το καλυτερο εργασιακο περιβαλλον....Και ας δουλευα 10 το βραδυ με 6 το πρωι...και ας ετρωγα τις σκονες στην μουρη μου... Νομιζω πως ειναι περισσοτερο το τι προσφερει η εταιρια στον εργαζομενο και οχι οι συνθηκες εργασιας.
Gabriel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Μη νομίζεις ότι οι πολυεθνικές το κάνουν από αλτρουισμό. Καλύτερες συνθηκεσ εργασίας = μεγαλύτερη παραγογηκοτητα! Κάλο και για τις 2 μεριές βέβαια. Οι ελληνικές εταιρίες όμως αυτό που σκευτονται μόνο είναι τα έξοδα που απαiτουνται για να το πετύχουν. Εξερειται η Αθηναίικη Ζυθοποιία Επειδή δουλεύω στην Αθηναική Ζυθοποιία,μπορώ να σου πώ ότι σιγά σιγά αρχίζει και αλλάζει και αλλάζει αυτό.Επιτυχημένος θεωρείται ένας διευθυντής πλέον που καταφέρνει τα ίδια νούμερα με λίγότερο προσωπικό (Στο κομμάτι του πάντα) και στους regional managers της Heineken αυτόι είναι που σχολιάζονται ευμενώς και προσθέτουν παράσημα στο CV τους.Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα η εταιρεία δίνει προνόμια που είναι πρωτόγνωρα για άλλες εταιρείες και φυσικά αισθάνομαι τυχερός που είμαι εκεί...
Miltos_01 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Να και η γνώμη ενός παλαίμαχου...(είμαι πάνω απο 40!). Το καλό εργασιακό περιβάλλον αναφέρεται συνήθως σε αυτό που βιώνουν τα στελέχη των εταιριών αυτών (χαμηλά και μεσσαία). Οι απλοί υπάλληλοι είναι να τους "κλαίνε οι ρέγγες". Και κάτι άλλο...Σκληρός ανταγωνισμός, πολλά λεφτά αλλά "βρώμικα". Οι φαρμακοβιομηχανίες πχ που αναφέρθηκαν πιο πάνω πέρα απο τα "ωραία" φάρμακα που μας σερβίρουν διαπλέκονται για να μας τα πασάρουν μέχρι εκεί που δεν φτάνει ο νούς σας...
antreaslam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δεν σας κάνει εντύπωση που σχεδόν όλες οι εταιρίες είναι πολυεθνικές? Δεν βλέπω κάποια που να είναι Ελληνικής προέλευσης. chipita κ δέλτα είναι σίγουρα ελληνικές. επίσης,επειδή δουλεύω σε μια εκ της 20άδας, πρέπει να σας πω ότι η επιλογή των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν ,έγινε από το τμήμα μισθοδόσιας+ανθρωπίνων πόρων,και όχι τυχαία κ δειγματοληπτικά.... (δεν υπήρξε βέβαια κανένας επηρρεασμός απο κει κ πέρα,αλλά ήδη,ποιος μου λέει ότι δεν είχαν προ-αποκλείσει όσους εκ των υπαλλήλων δεν ήταν σίγουροι ότι θα έγραφαν τα καλύτερα για την εταιρεία?)?
punky Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 andrew τι πρέπει να κάνω για να γίνω δοκιμαστής πισίνας, όπως κι εσύ;
antreaslam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 παρ'ότι θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστική εργασία αυτή,δυστυχώς δεν είμαι σε αυτήν την εταιρεία punky.... κ κάτι ακόμα...για να πας ψηλά,μια είναι η σίγουρη κ γρήγορη λύση... γλύψε όσο μπορείς!!!!!!
punky Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Ρε φίλε, το έκανα τουλάχιστον με δύο διαφορετικές. Αλλά καμιά τους δεν με βοήθησε στην καρριέρα μου. Κάνω κάτι λάθος;
antreaslam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 1ον) Μίλησα εγώ για γλύψιμο σε άτομα του αντίθετου φύλου? 2ον) Το σωστό γλύψιμο,γίνεται κατ'ιδιαν,συνοδεύεται από 2 μεγάλες κουταλιές ρουφιανιάς και μια κουταλιά "υποταγής εις τους ανωτερούς σου",αφού πρώτα έχεις φροντίσει να κολακέψεις αυτόν για την καταπληκτική απόφαση που πήρε,κλπ κλπ... . . N) keep up the good licking,and you will get promoted asap... Ν+1) φυσικά και κάνεις λάθη κατά τη διάρκεια του γλυψίματος, εξού κ μόνο 2 δέχθηκαν να το πάθουν...κυκλοφόρησε η φήμη βλέπεις!
mindtrapper Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Όπως πάντα άλλωστε Θα μάθεις, που θα πάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.