kattistt Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Η λίστα με τις 20 Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα το 2006 συντάχθηκε από το Great Place to Work® Institute Hellas (http://www.greatplacetowork.gr/best/list-gr.htm) σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School- και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η Καθημερινή, χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης, στις 24 Μαρτίου 2006. Κατάταξη & Εταιρείες 1 Colgate Palmolive Hellas 2 Piscines Ideales 3 Genesis Pharma 4 Wyeth Hellas 5 Procter & Gamble Hellas 6 Chipita International 7 Cadbury Hellas 8 Athenian Brewery 9 International Life A.E.A.Z. 10 Citibank 11 TNT (Hellas) 12 UCB 13 Delta Holding 14 EMA 15 Diageo Hellas 16 Johnson & Johnson Hellas Medical Products 17 Xerox Hellas 18 Bee Culturing Co. “Attiki” – Alexandros Pittas 19 Friesland Foods Hellas 20 AIG Greece
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Ωραίο post. Thanx. Ολοκληρωτική αλλαγή στο σκηνικό
punky Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον post, thanx kattist. Αν και δεν είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για τη Citibank πχ, τα τελευταία χρόνια. Άκουγα ότι ήταν πολύ πρωτοπόρος σε θέματα ανάπτυξης προσωπικού παλαιότερα, αλλά ότι άλλαξε το κλίμα τα τελευταία χρόνια.
Sinclair Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Προσωπικα δουλευα σε μια απο τις εταιριες αυτες (International Life) πριν απο μια εξαετια περιπου. Δεν μπορω παντως να πω οτι ειχα ξετρελλαθει και απο το εργασιακο περιβαλλον....
tsipouro Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 οι περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες είναι ή μου φαίνεται;
punky Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 οι περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες είναι ή μου φαίνεται; Έτσι εξηγείται τότε. Κι εγώ θα ήμουν ευτυχής αν μου δίναν δωρεάν παραισθησιογόνα, αντί για μια δωροεπιταγή το Πάσχα. Επειδή δεν έχω χρόνο τώρα να διαβάσω το σχετικό link, υποθέτω ότι η λίστα εμφανίζει τις 20 καλύτερες από αυτές που έλαβαν μέρος. Οπότε είναι ίσως λίγο παραπλανητικό το αποτέλεσμα. Επίσης δεν έχω διαβάσει και τα κριτήρια της αξιολόγησης.
blueviper Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Άκυρη η λίστα, από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνεται η «Αλφα Τηλεμάρκετινγκ» που υποχρέωνε τους εργαζόμενους να παρελαύνουν τραγουδώντας τον ύμνο της εταιρίας. Ο άνθρωπος είχε ιαπωνική παιδεία κι απορώ που τον μηνύσανε κι όλας!
The_Edge Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 ...Επίσης δεν έχω διαβάσει και τα κριτήρια της αξιολόγησης. Δίνονται ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους τα οποία απαντάνε και ταχυδρομούν ανώνυμα. Ποιες εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό: Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των 20 ελληνικών επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι εταιρείες' date=' οποιουδήποτε νομικού καθεστώτος - ιδιωτικές και δημόσιες - που απασχολούν τουλάχιστον 50 υπαλλήλους και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα περισσότερο από 3 χρόνια. Στις εταιρείες όπου ο αριθμός των εργαζομένων είναι μικρότερος από 250, όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο του διαγωνισμού. Στις εταιρείες όπου ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τους 250, επιλέγεται από το Great Place to Work® Institute ένα τυχαίο δείγμα για να συμμετάσχει στην έρευνα. Εάν όμως η εταιρεία το επιθυμεί, μπορεί να ερωτηθεί το σύνολο των εργαζομένων της. [b'][/b] Πως γίνεται η αξιολόγηση και επιλογή των καλύτερων εταιρειών: Η αξιολόγηση στηρίζεται κατά κύριο λόγο (κατά τα 2/3) στις απαντήσεις που δίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο Trust Index© που αποτελείται από 58 ερωτήσεις οι οποίες στηρίζονται στο μοντέλο του Great Place to Work®. Η συνολική βαθμολογία συμπληρώνεται και από τις απαντήσεις της Διοίκησης της εταιρείας στα 2 ερωτηματολόγια του Culture Audit© στα οποία αποτυπώνονται οι πρακτικές και πολιτικές της Εταιρείας στη διαχείριση των Ανθρωπίνων Πόρων της. Η αξιολόγηση γίνεται από το ALBA και από το Great Place to Work® Institute Hellas. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται: Τα ερωτηματολόγια του Trust Index© συμπληρώνονται ανώνυμα από τους εργαζόμενους. Όταν η επιχείρηση βεβαιώσει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, στέλνονται από το Great Place to Work® Institute Hellas τα ερωτηματολόγια στην εταιρεία για να τα μοιράσει στους εργαζόμενους οι οποίοι υπογράφουν ότι τα παρέλαβαν. Οι εργαζόμενοι αφού τα συμπληρώσουν τα τοποθετούν σε φάκελο, που τους έχει χορηγηθεί, με προπληρωμένο τέλος και τα στέλνουν ανώνυμα στην αναγραφόμενη διεύθυνση. Ταυτόχρονα, ο υπεύθυνος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας λαμβάνει τα 2 ερωτηματολόγια του Culture Audit® τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσει. Τι πρέπει να κάνω για να συμμετάσχει η εταιρεία μου στο διαγωνισμό: Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορεί να συμπληρωθεί από τον Ιδιοκτήτη, Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή, Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων ή άλλο μέλος της διοικητικής ομάδας. Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και επιστρέψτε την μας με φαξ πριν από την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτήν. http://www.greatplacetowork.gr/best/nomination.php
kattistt Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Υap, οι υπαλληλοι των ετειριων στελνουν ανωνυμα τις αξιολογησεις τους συμπληρωνοντας ενα ερωτηματολογιο! Αν δεν ηταν αντικειμενικα τα αποτελεσματα γιατι να τα βαλω...?!?! (Δεν δουλευω σε καμια απο αυτες τις εταιριες.... μπουχουχου....) Μα γιατι η ετιαρια που δουλευω δεν ειναι στο τοπ 20 ??????
neofix Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Η chipita δεν έκλεισε?? Εχει γινει Ομιλος Vivartia μαζι με την ΔΕΛΤΑ και την Γενικη Τροφιμων (Μπαρμπα Σταθης).
louben Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μα φυσικά η Eurobank! llllllloooooooooooooooolllllllllllllllllll αν εννοεις οτι ανηκει στις 20 Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα το 2006
theoritikos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δεν σας κάνει εντύπωση που σχεδόν όλες οι εταιρίες είναι πολυεθνικές? Δεν βλέπω κάποια που να είναι Ελληνικής προέλευσης.
kattistt Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μαλλον οι ιδοκτητες των Ελληνικων εταιριων δεν θελουν να συμμετασχει στον διαγωνισμο η εταιρια τους για να μην βγουν τα απλυτα τους στην φορα κια για να μην βγουν στο τοπ20 των Χειροτερων Εταιριων... Ισως... Τι πρέπει να κάνω για να συμμετάσχει η εταιρεία μου στο διαγωνισμό: Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορεί να συμπληρωθεί από τον Ιδιοκτήτη, Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή, Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων ή άλλο μέλος της διοικητικής ομάδας. Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και επιστρέψτε την μας με φαξ πριν από την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτήν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.