dkangel000039 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 καλησπερα εχω την ubuntu 6.06 και αντιμετωπιζω ενα προβλημα. οταν παω να κανω delete ή rename ή να επεξεργαστω ενα αρχειο απο καποιο δισκο,περα απο αυτον που εχω τα linux μου λεει οτι δεν εχω τα απαραιτητα δικαιωματα για κατι τετοιο. ξερει κανεις πως μπορω να το αλλαξω αυτο ή εστω καπου που να μπορω να διαβασω για αυτο. με λιγα λογια θελω να εχω δικαιωμα παρεμβασης στους δισκους που χρησιμοποιουσα με τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 γενικά , ο ποιό εύκολος τρόπος είναι να αλλάξεις τα δικαιώματα.Κάνεις login σαν root και στον φάκελο που θες με δεξί κλικ τα ορίζεις.Δεν ξέρω πώς γίνεται μέσα από κονσόλα, αλλά αυτός που σου εία είναι ο πιο απλός και κατανοητός τρόπος κατά την άποψή μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Αν είναι NTFS ο δίσκος δύσκολα θα μπορέσεις να γράψεις πάνω σε αυτόν (γίνονται mount ως read-only δηλαδή). Αν και τελευταία είχα ακούσει οτι πλέον μπορείς να γράψεις, δεν ξέρω ούτε έχω δοκιμάσει κατά πόσο είναι σταθερό και χωρίς προβλήματα η εγγραφή σε ntfs. http://www.linux-ntfs.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 κοίτα, me to ntfs-3g που χρησιμοποιώ στο φεντόρα μου , δεν εχςω παρατηρησει ούτε 1 πρόβλημα εδώ και 2+ μήνες.οπότε για ψάξτο να δεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δεν ασχολούμαι πλέον με ntfs και δε με ενδιαφέρει η ανάγνωση ή γραφή Εκτός κι αν αναφέρεσαι στον dkangel000039 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 θα ψαξω για το ntfs-3g αν και δε ξερω αν θα κανει για ubuntu. Ηeadbanger στο log in στa linux οταν παω να βαλω username:root και password το κανονικο μου λεει οτι δεν ειναι σωστο, ξερεις γιατι? (αυτο δεν εννουσες να κανω)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meredoth Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 o root einai disable apo defualt sto ubuntu, prepei na ton energopoiiseis prota kai meta kaneis login. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koultouras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Checkαρε αυτό http://lunapark6.com/?p=1710 Δεν υπάρχει περίπτωση να μήν σου παίξει. Read/Write δικαιώματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 koultouras thnx θα το τσεκαρω αυτο αλλα εγκυκλοπαιδικα @meredoth πως κανω το root enable sto ubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meredoth Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Gia na ton energopiiseis dineis sudo passwd root Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ros_Original Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Apo to wiki tou ubuntu o tropos gia na sou epitrepei na kaneis login san root: http://ubuntuguide.org/wiki/Dapper#How_to_set.2Fchange.2Fenable_root_user_password Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 thnx se olous Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.