Προς το περιεχόμενο

ubuntu και δικαιωματα στους δισκους

dkangel000039

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα εχω την ubuntu 6.06 και αντιμετωπιζω ενα προβλημα.

οταν παω να κανω delete ή rename ή να επεξεργαστω ενα αρχειο απο καποιο δισκο,περα απο αυτον που εχω τα linux μου λεει οτι δεν εχω τα απαραιτητα δικαιωματα για κατι τετοιο.

ξερει κανεις πως μπορω να το αλλαξω αυτο ή εστω καπου που να μπορω να διαβασω για αυτο.

με λιγα λογια θελω να εχω δικαιωμα παρεμβασης στους δισκους που χρησιμοποιουσα με τα windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικά , ο ποιό εύκολος τρόπος είναι να αλλάξεις τα δικαιώματα.Κάνεις login σαν root και στον φάκελο που θες με δεξί κλικ τα ορίζεις.Δεν ξέρω πώς γίνεται μέσα από κονσόλα, αλλά αυτός που σου εία είναι ο πιο απλός και κατανοητός τρόπος κατά την άποψή μου. :)

Αν είναι NTFS ο δίσκος δύσκολα θα μπορέσεις να γράψεις πάνω σε αυτόν (γίνονται mount ως read-only δηλαδή). Αν και τελευταία είχα ακούσει οτι πλέον μπορείς να γράψεις, δεν ξέρω ούτε έχω δοκιμάσει κατά πόσο είναι σταθερό και χωρίς προβλήματα η εγγραφή σε ntfs.

http://www.linux-ntfs.org/

κοίτα, me to ntfs-3g που χρησιμοποιώ στο φεντόρα μου , δεν εχςω παρατηρησει ούτε 1 πρόβλημα εδώ και 2+ μήνες.οπότε για ψάξτο να δεις :P

θα ψαξω για το ntfs-3g αν και δε ξερω αν θα κανει για ubuntu.

Ηeadbanger στο log in στa linux οταν παω να βαλω username:root

και password το κανονικο μου λεει οτι δεν ειναι σωστο, ξερεις γιατι?

(αυτο δεν εννουσες να κανω)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...