Dklearhos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω πρόγραμμα με παρόμοιες δυνατότητες/νοοτροπία με την Visual Basic για περιβάλλον linux.Και επίσης να έχει την δυνατότητα να κάνει και executable standalone για windows.Μια εφαρμογή που βρήκα είναι η gambas αλλά δεν δημιουργεί εφαρμογές για windows Έχει κανείς κάτι υπόψιν του???
worldcitizen Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Ίσως να σου κάνει η RealBasic, αλλά είναι commercial...
bandito Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω πρόγραμμα με παρόμοιες δυνατότητες/νοοτροπία με την Visual Basic για περιβάλλον linux.Και επίσης να έχει την δυνατότητα να κάνει και executable standalone για windows.Μια εφαρμογή που βρήκα είναι η gambas αλλά δεν δημιουργεί εφαρμογές για windows Έχει κανείς κάτι υπόψιν του??? Monodevelop Νομίζω οτι τώρα πιά εχει και designer, αλλα μην περιμένεις να είναι τοσο εύκολο στην χρήση του όσο η Visual Basic. Τo output τρέχει και σε windows.
firewalker Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Ίσως να σου κάνει η RealBasic, αλλά είναι commercial... Με την Realbasic που έχω δοκιμάσει ένα απλό εκτελέσιμο έχει μέγεθος γύρω στα 3 mb και είναι πολύ αργό. Υπάρχει το Gambas και το Kbasic.
Dklearhos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν η realbasic ειναι όντως κάπως "αργή".Θα δοκιμάσω την kbasic και το monodevelop και θα σας πω εντυπώσεις.Σχετικά με το gambas φίλε firewalker αν γνωρίζεις τρόπο να κάνει output σε executable των windows θα μου έλυνες τα χέρια γιατί είναι πολύ εύκολη γλώσσα απ'όσο δούλεψα.
Dklearhos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Έχουμε και λέμε.To monodevelop έχει περίεργο designer και δε με βόλεψε.Από την άλλη kbasic είναι πολύ καλό πρόγραμμα αλλά με παίδεψε λίγο ο τρόπος λειτουργίας του συν το ότι είναι trial(???).Οπότε τελικά πέρασα την MS visual basic μεσα απο vmware και ησύχασα!!!πάντως αν το gambas είχε standalone windows υποστήριξει θα χρησιμοποιούσα αυτό....Αυτά
alkisg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Κάτι σε στυλ Delphi? Δεν απέχει και πάρα πολύ από τη basic... ==> Lazarus IDE με freepascal compiler. Τρέχει σε Linux και κάνει native compile για Windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.