Προς το περιεχόμενο

Κάμερα παρακολούθησης

gmch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας..

Το πρόβλημα μου

Έχω έναν celeron 1000 :-D και έκανα μια συνδεση adsl 1024 στην altec με fritzbox modem router. Έχω την γραμμή μου στον router. Ολα καλά μέχρι εδώ.

Επειδή δουλεύω βράδυ, θα ήθελα να παρακολουθώ το σπίτι μου απο την δουλειά μου στην οποία εχω υπολογιστή με internet.

Εκτός απο την αγορά κάμερας και κάποιας κάρτας pci-dvr για την σύνδεση της κάμερας στον υπολογιστή μου τι άλλο θα χρειαστώ και πως θα βρω την διεύθυνση στο internet που θα βλέπω το σπίτι μου ??

Από οτι είδα ενα τέτοιο πακέτο έβγαλε τωρα ο otenet. Πως δουλεύει ??

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καμιά βοήθεια βρε παιδιά, έστω κανένα site για την εγκατάσταση για να μην πληρώνω βαπορίσια στον οτε???

Δημοσ.

την έχω χρησιμοποιήσει. αν ήταν μέσα στον ίδιο χώρο δεν θα πλήρωνες τίποτα. αν είναι σε διαφορετικό χώρο χρειάζετε συνδρομή στην οτενετ. οι πρώτοι 6 μήνες είναι δωρεαν.

συνδέεσε σε ένα ip που σου δίνει ο οτε, βλέπεις τι γίνετε στον χώρο σου, ακούς, κατευθύνεις την κάμερα, κάνεις zoom, τραβάς φωτογραφίες. επίσης έχει αισθητήρα κίνησης. αν κουνηθεί κάτι μπορεί να σου στείλει mms με photo.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει μια σοβαρή λύση θέλεις:

1) Σύνδεση ιντερνετ με STATIC IP

2) Camera με σύνδεση LAN (IP CAMERA)

3) Να ξέρεις ή να έχεις κάποιον να σου ρυθμίσει το NAT του router σου.

Με τα παραπάνω δέν χρειάζεται

1) Να αγοράσεις κάρτα εισόδου βίντεο για το PC

2) Να έχεις ανοιχτό το PC για να δείς την κάμερα

Μειονεκτήματα:

1)Το static IP χρεώνεται παραπάνω απο το κλασσικό dynamic IP που παίρνουμε σχεδόν όλοι.

2) θέλει λίγο ψάξιμο για να βρείς τέτοιες κάμερες και είναι πιο ακριβές. (βρίσκονται όμως και είναι πολύ πιο αξιόπιστες απο τις USB)

------------------------------------------------------------------

Γενικά:

Να ξέρεις οτι δέ σε ενδιαφέρει το 1 Mbit (download) αλλα το 256 Kbit {συνήθως} (upload) τα οποία και θα χρησιμοποιήσει η κάμερα.

Τώρα άν θέλεις φτηνή λύση, μια κάμερα USB + ένα ανοιχτό PC + όπως λέει και ο @yv4k με 2 την χρήση 2 λογαριασμών θα σου κάνει δουλειά.

ΥΓ

Μια λύση απο την CRYPTO με προτεινόμενη απο την εταιρία τιμή λιανικής 125 Eyro είναι:

http://www.crypto.gr/ >> Powerline Series >> PLC 14E

Δημοσ.

gmch

Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα κάποιο πακέτο/συνδρομή για αυτή τη δουλειά ιδίως από ΟΤΕ.

Η φτηνή λύση:

- Παίρνεις μια, δύο, τρεις usb web κάμερες, όσες κρίνεις απαραίτητες.

- Τις συνδέεις στον υπολογιστή σου κ κάνεις εγκατάσταση τα αντίστοιχα προγράμματα τους για vewing.

- Ανοίγεις έναν δωρεάν λογαριασμό στο http://www.dyndns.com/ ή στο http://www.no-ip.com/ ή σε όποιο site υποστηρίζει Dynamic DNS.

Τρέχεις μόνιμα στο pc με τις κάμερες που είναι ανοιχτό πάνω σε adsl το αντίστοιχο πρόγραμμα client του όποιου site επιλέξεις. Αυτό φροντίζει να "μεταφράζει" την όποια ip παίρνεις κάθε φορά [βλέπε dynamic] σε ένα σταθερό hostname που εσύ επιλέγεις με δικιά τους κατάληξη π.χ. To_spiti_moy.ath.cx.

σημ.

Τα περισσότερα δημοφιλή router της ελληνικής αγοράς υποστηρίζουν τις 2 σελίδες που σου έδωσα. Αν είσαι με router κ όχι απλό modem τσέκαρε το, θα δώσεις απλά user name + password στο router 1 φορά, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις καν εγκατάσταση το πρόγραμμα τους στο pc σου.

Εφόσον τα δοκιμάσεις όλα αυτά κ δουλεύουν θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με το pc σου μέσω internet. Αν δεν έχεις προτίμηση σε κάποιο πρόγραμμα 3ου κατασκευαστή ( π.χ. Ultra/Tight/Real VNC ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το built in στα WinXP Remote Desktop.

Για αυτό θα χρειαστεί να βάλεις απαραίτητα password στο account σου στα WinXP [Control Panel => User Accounts & επιλέγεις τον λογαριασμό σου] & να ανοίξεις το Remote Desktop [Δεξί κλικ properties στο My Computer => Remote => Allow users to connect remotely to this computer].

Αν έχεις firewall ενεργό θα χρειαστεί επίσης να δώσεις τα κατάλληλα δικαιώματα στο Remote Desktop, αν έχεις router κ όχι απλό modem θα χρειαστεί να κάνεις port forward την πόρτα 3389 σε TCP. Ίσως σου ακούγεται πολύπλοκο αλλά είναι πολύ απλή η όλη διαδικασία.

Αν έφτασες μέχρι εδώ η διαδικασία σύνδεσης στο pc σου απομακρυσμένα είναι πολύ εύκολη πλέον. Από οποιονδήποτε υπολογιστή με Remote Desktop που είναι συνδεδεμένος στο Ιnternet ανοίγεις το Remote Desktop [Η συντόμευση του στα WinXP είναι Start => Run => mstsc ]. Στο παράθυρο που θα βγεί γράφεις το hostname που επέλεξες νωρίτερα π.χ. To_spiti_moy.ath.cx στο πεδίο Computer. Στο επόμενο παράθυρο που θα φορτώσει δίνεις το username + το pass του λογαριασμού σου στα XP για να κάνεις log-in, όπως θα έκανες αν ήσουν μπροστά στο pc σου.

Αυτό ήταν. Μόλις κάνεις log-in στο pc σου επιλέγεις όποιο πρόγραμμα έχεις εγκαταστήσει για τις κάμερες σου κ παρακολουθείς το χώρο σου. ;)

Είπα πριν ότι ο προηγούμενος τρόπος είναι ο φτηνός.

Είναι ο φτηνός γιατί ο σωστός τρόπος (αλλά και κατά πολύ ακριβότερος) είναι με κάμερες δικτύου [καλύτερες κάμερες με ενσωματωμένη κάρτα δικτύου] ή κάμερες [pinhole ή φανερές] με composite έξοδο της εικόνας πάνω σε deck DVR με κάρτα δικτύου κ αυτά πάνω σε router που θα τρέχει τον dynamic DNS client. Η λογική είναι πως σε όσα περισσότερα μηχανήματα χωρίζεις τις δουλειές τόσο αυξημένη αξιοπιστία, δυνατότητες (αλλά & κόστος βέβαια) έχεις.

Στα υπόλοιπα η διαδικασία παραμένει η ίδια.

Δικτυακές κάμερες ή motion activated DVR με κάρτα δικτύου -εκτός από όλα τα υπόλοιπα- σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις streaming την εικόνα/photo

σε προκαθορισμένα password protected sites/FTPs, να σου στέλουν e-mail μόλις ανιχτευτεί κίνηση κ σωρεία άλλων λειτουργειών, χωρίς να χρειαστεί να συνδέεσαι απομακρυσμένα στο pc σου. To βασικότερο πλεονέκτημα όμως των δικτυακών συσκευών σε τέτοια υλοποίηση είναι πως η max απόσταση που μπορείς να τραβήξεις cat5e καλώδιο από το switch/router στην κάμερα είναι ~100m (σύμφωνα με τη θεωρεία) σε αντίθεση με το usb που μετά τα 8m ξεκινάν τα προβλήματα αναμετάδοσης του σήματος μέχρι ολική απώλεια του.

Σαν συμβουλή τώρα πάρε, ότι δεν χρειάζεται να επιλέξεις προς αγορά κάμερες με υψηλή ανάλυση/framerate πόσο μάλλον με ήχο υπό την προυπόθεση πάντα ότι ο στόχος σου είναι μόνο η απομακρυσμένη [μέσω internet] παρακολούθηση του χώρου σου. Αν επιλέξεις από την/ις κάμερα/ες σου υψηλές επιδόσεις θα καταλάβεις ότι το 256 kbps upload της σύνδεσης σου είναι "λίγα" για αυτή τη δουλειά. Αν στις δοκιμές σου διαπιστώσεις πρόβλημα μετάδοσης της εικόνας μέσω internet μπορείς να δοκιμάσεις ασπρόμαυρη λήψη.

Αυτό θα μειώσει αρκετά το απαιτούμενο bw.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...