Προς το περιεχόμενο

Πώς κάνv δίκτυο με WinXP Pro και Win2000 ΝΤ Pro...;

x_vagos_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, έχω ακόμη μια φορά ανάγκη την βοήθειά σας...!

Έχω στον φορητό Windows 2000 NT Professional και στον desktop μου WinXP Professional πάλι...

Θέλω να κάνω τοπικό δίκτυο μέσω του router μου, Zyxel 660-HA31 over PSTN ... :neutral:

Καμιά βοήθεια...; Δεν έχω ιδέα από δίκτυα, και το search δεν με βοήθησε και τόσο... :oops:

Ε, φανταστικοί insomniacs...; [...γλείψ... :-D ]

Αναμένω...

Δημοσ.

Πατριώτη, θα πάρεις δύο καλώδια straight cat 5e, με το ένα θα συνδέσεις το laptop με το router, και με το δεύτερο το desktop με το router. Στη συνέχεια θα πας Control Panel-Network Connections. Εκεί θα δεις ένα εικονίδιο που θα λέει Local Area Network. Θα κάνεις πάνω του δεξί κλικ και θα επιλέξεις το Properties. Στο παράθυρο που θα σου βγει, κάνε κλικ μία φορά στο Internet Protocol (TCP/IP) και ακριβώς απο κάτω έχει ένα κουμπί Properties. Κάνεις κλικ. Εκεί θα επιλέξεις Use the following IP address. Στο πεδίο IP address θα βάλεις μια ip (πχ 192.168.0.1), η subnet μετά θα συμπληρωθεί αμέσως. Μετά δεξί κλικ στο My Computer κλικ στο Properties πας στην καρτέλα Computer Name και κλικ στο κουμπί Change... , εκεί θα βάλεις ένα όνομα στο workgroup (πχ HOMENET). Το ίδιο θα κάνεις και στο άλλο μηχάνημα. Απλώς όταν θα βάλεις την IP στο τελευταίο αριθμό θα είναι αυξανόμενο κατά έναν αριθμό (πχ 192.168.0.2). Μετά δεξί κλικ στα My Documents και κάντα Share. Υπ' όψιν θα χρειαστεί restart.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο σας...

Και τονίζω ότι είμαι μέσω router !

Δημοσ.

Αφού είσαι μέσω router και θες να βγαίνουν και τα δυο μηχανάκια στο internet θα συμπληρώσεις τα πεδία βάλεις default gateway, Preferred DNS server, Alternate DNS server. Για οτιδήποτε άλλο είμαστε εδώ.

Δημοσ.

• Να τα βάλεις στο ίδιο subnet 255.255.255.0
  • Να τους δώσεις IPs του στυλ 192.168.1.2 στο ένα και 192.168.1.3 στο άλλο
  • Να τους βάλεις προεπιλεγμένη πύλη την IP του ρούτερ σου,π.χ 192.168.1.1
  • DNS θα βάλεις αυτούς που σου δίνει ο πάροχος σου.Για info δες εδώ

Δημοσ.

ΟΚ, αυτά χρειαζόμουν... Θα τα δοκιμάσω μετά τις εξετάσεις Αγγλικών..

[ Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία ρε guyz... ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...