Προς το περιεχόμενο

Mac + Internet

Ic3m@N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις εγκατέστησα τα mac στο pc μου για πρώτη φορά... τα έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα πως να συνδεθώ στο internet... δλδ βρήκα κάτι network configuration κλπ...αλλά δεν έβγαλα άκρη...

ps. Με forhnet και Linksys WAG354G μπαίνω...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις εγκατέστησα τα mac στο pc μου για πρώτη φορά... τα έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα πως να συνδεθώ στο internet... δλδ βρήκα κάτι network configuration κλπ...αλλά δεν έβγαλα άκρη...

ps. Με forhnet και Linksys WAG354G μπαίνω...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...Ευχαριστώ...

Στα Windows βγάζεις άκρη? Αν ναι, τότε νομίζω το networking του MacOS δεν είναι πιο δύσκολο.

Και το λειτουργικό λέγεται MacOS, όχι mac. :)

OS = Operating System άρα δεν έχει νόημα... :P τελος πάντων ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας...

Στα windows βγάζω άκρη γιατί τα χρησημοποιώ τόσα χρόνια και πλέον αυτά τα κάνω και με κλειστά μάτια... τα MacOS πρώτη φορά τα έβαλα... οπότε...πρέπει να αρχίσω να συνηθίζω σιγά σιγά...

edit...

Μόλις είδα το λινκ... ναι το είχα δει εκείνο...αλλά είναι 22 σελίδες και ψιλοβαριόμουνα... αργοτερα θα του ρίξω μια ματιά όμως... :P

System Preferences -> Networking -> διπλό κλικ στην κάρτα δικτύου σου, και βγαίνει η παρακάτω οθόνη.

Νομίζω είναι πολύ προφανές τί κάνεις μετα...:)

post-34543-129062939731_thumb.jpg

χμ.. αυτά ακριβώς έχω κάνει αλλά στο overview (η κάτι τέτοιο τέλος πάντων) μου λέει ότι δεν έχω συνδέσει το καλλώδιο το οποίο είναι κανονικά συνδεμένο...

anyway θα το δοκιμάσω πάλι μήπως είχα κάνει καμιά βλακεία και θα επιστέψω με περισσότερες παρατηρήσεις... ευχαριστώ και πάλι...

Μετά από μία ακόμα προσπάθεια παρατήρησα ότι γράφει ότι δεν είναι συνδεμένο και όταν παταω configure δεν κάνει τίποτα... επίσης ο router είναι συνδεμένος κανονικά στο ιντερνετ...πράγμα που στο linux για παράδειγμα δεν συνέβενε μέχρι να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις... όταν πάω να πατήσω στον browser 192.168.1.1 για να μπω στο config του router μου λέει ότι δεν μπορεί να μπει γιατί δεν είναι συνδεμένο στο ιντερνετ...

1oν, είσαι σίγουρος ότι αναγνωρίζει την κάρτα δικτύου σου? (Μηλαράκι -> About this Mac -> More -> Ethernet)

2oν Με ριστάρτ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οκ..

Επίσης να επισημάνω ότι έχω ένα ακόμα πρόβλημα... έχω το Logitech S510 Desktop (keyboard και mouse) το μεν mouse δεν δουλεύει καν...ενω στο πληκτρολόγιο έτσι και κάνω το λάθος να πατήσω ένα οποιοδίποτε κουμπί... κολλάει...ενώ μου βγάζει εκείνο το παράθυρο που πατάς το κουμπί δίπλα στο shift για να αναγνωρίσει το πληκτρολόγιο... αλλά όταν πάτησα το κουμπί....περίμενα...περίμενα...περίμενα...είχε κολλήσει το σύστημα...και τελικά αναγκάστηκα να πατήσω reset

Ευτυχώς είχα κρατήσει το παλιό μου desktop... και έτσι το έλυσα κάπως μπακάλικα το πρόβλημα :P

Μάλλον δεν έχει αναγνωρίσει την κάρτα δικτύου σου. Λογικό, όταν πάς να εγκαταστήσεις λένα λειτουργικό σύστημα σε ασύμβατο hardware...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...