Προς το περιεχόμενο

Εξετασεις Αγγλικων του Michigan

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

....Ιδίως για τους πιτσιρικάδες (γυμνάσιο ή και λύκειο) είναι παντελώς άχρηστα πρώτον γιατί ακόμα και να θέλουν να πάνε στην αγγλία για σπουδές δεν θα μετρήσει και πολύ γιατί έχουν ημερομηνία λήξης έξω (τα πανεπιστήμια ζητάνε να το έχεις πάρει το πολύ 3 χρόνια πριν και καλά κάνουν). Εμένα δε μου το δέχτηκαν για 3 χρόνια και 3 μήνες....

πρώτον αν ο πιτσιρικάς έχει πτυχίο από Cambridge μάλλον θα μετρήσει και πάρα πολύ μάλιστα

δεύτερον το cambridge ίσχυει για όλη σου τη ζωή, δηλαδή δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εμένα μου το δέχτηκαν παρόλο που είχαν περάσει 6 χρόνια 6 μήνες 23 ημέρες 5 ώρες 7 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

παιδιά παρτε την χαμπάρι την δουλειά. Μόνο το Cambridge αναγνωρίζεται πραγματικά από τα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό όσοι ενδιαφέρονται για σπουδές στην Αγγλία ας ξεχάσουν όλα τα άλλα.

Δημοσ.

Λοιπον. Αν είσαι πραγματικά καλός, το πανεπιστήμιο σε δέχεται χωρίς prof. Το είδα πολλές φορές και από γνωστούς, και μάλιστα σε μεταπτυχιακά σχετικά με οικονομία στα οποία χρειάζεται καλή γνώση Αγγλικών. Οπότε μην παίρνετε χαμπάρι τίποτα και μην ξεχνάτε τίποτα.

Συγκεκριμένα πρόσφατα φίλος μου έκανε μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά στο Lancaster χωρίς proficiency.

Δημοσ.

Εσύ μπορεί να μπήκες με cambridge έξι χρόνων (για να το λες αλήθεια θα είναι) αλλά και εγώ σου λέω ότι δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου. Από τα περισσότερα πανεπιστήμια που εγώ έχω ασχοληθεί αναφέρουν ότι τα απότελέσματα πρέπει να είναι το μέγιστο πριν από τρια χρόνια και είναι πολύ λογικό.

Δεν πα να έχεις proficiency ή και καλύτερο πτυχίο αν δεν έχεις μιλήσει ποτέ αγγλικά 6 χρόνια θα είσαι χειρότερος και από έναν που έχει πάρει πρόσφατα lower (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μου φαίνεται εντελώς τρελό (για να μην πω ηλίθιο) να κάτσει κανείς να παλεύει να πάρει το prof αν ειναι να παει στο εξωτερικό για σπουδές ενώ κάλλιστα μπορεί να χτυπήσει toefl ielts με πολύ λιγότερη προσπάθεια και το κυριότερο λεφτά.

Και φυσικά το ότι έχεις πτυχίο κάπου (και όχι μόνο στις ξένες γλώσσες) δε σημαίνει ότι ξέρεις κι όλας. Τεσπα προσωπικά μιλώντας αν ζητούσα κάποιον για δουλειά και απαιτούσα ξένη γλώσσα το prof δε θα μου έλεγε απολύτως τίποτα (Σημ. Έχω και τα δυο prof και έχουν πιάσει 10 κιλά σκόνη)

Το δημόσιο φυσικά είναι άλλη ιστορία...

Δημοσ.
Και φυσικά το ότι έχεις πτυχίο κάπου (και όχι μόνο στις ξένες γλώσσες) δε σημαίνει ότι ξέρεις κι όλας.

Αλλά τι άλλο?

Δημοσ.
Λοιπον. Αν είσαι πραγματικά καλός, το πανεπιστήμιο σε δέχεται χωρίς prof. Το είδα πολλές φορές και από γνωστούς, και μάλιστα σε μεταπτυχιακά σχετικά με οικονομία στα οποία χρειάζεται καλή γνώση Αγγλικών. Οπότε μην παίρνετε χαμπάρι τίποτα και μην ξεχνάτε τίποτα.

Συγκεκριμένα πρόσφατα φίλος μου έκανε μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά στο Lancaster χωρίς proficiency.

α) Είσαι σίγουρος ότι δεν έδωσε TOEFL ή κάτι παρόμοιο;

β) Έχεις υπόψιν σου το Lancaster σαν πανεπιστήμιο?

Για να μην σε βάζω στο κόπο να ψάχνεις το πανεπιστήμιο αυτό στα rankings του Times έρχεται τρίτο από το τέλος (μαζί με το Exeter)...

(Στο άλλο δημοφιλές και έγκυρο ranking του Shanghai Jiao Tong University είναι στη θέση 79-122 ως τοπικό και 201-300 ως παγκόσμιο)

και επειδή η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Μ.Β. κοντεύει να γίνει εμπόριο, μπορώ να δώσω πολλά παραδείγματα πανεπιστημίων που όχι απλά δέχονται παιδιά χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις αγγλικών αλλά ούτε καν κοιτάζουν το πτυχίο που έχεις.

edit: αν παρατήρησες τόση ώρα μιλούσα για ΣΟΒΑΡΑ πανεπιστήμια

Δημοσ.
πρώτον αν ο πιτσιρικάς έχει πτυχίο από Cambridge μάλλον θα μετρήσει και πάρα πολύ μάλιστα

δεύτερον το cambridge ίσχυει για όλη σου τη ζωή, δηλαδή δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εμένα μου το δέχτηκαν παρόλο που είχαν περάσει 6 χρόνια 6 μήνες 23 ημέρες 5 ώρες 7 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

παιδιά παρτε την χαμπάρι την δουλειά. Μόνο το Cambridge αναγνωρίζεται πραγματικά από τα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό όσοι ενδιαφέρονται για σπουδές στην Αγγλία ας ξεχάσουν όλα τα άλλα.

Έκανα ΒΑ Marketing και ΜΒΑ με Lower. Πώς;

Πολύ απλά, μετά από μια τηλεφωνική συνέντευξη 5 λεπτών.

Και όντας εκτός Αγγλίας 4 χρόνια, έκανα για πλάκα ένα preliminary του Michigan που είχε εδώ η αδελφή μου (όντας καθηγήτρια Αγγλικών), έπιασα 32.

Αν ξέρετε Αγγλικά και μπορείτε να το αποδείξετε σε μια συνέντευξη, δεν χρειάζεστε ούτε Lower, για οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο.

Και το ξαναλέω, αν θέλετε σώνει και καλά Cambridge Proficiency (ειδικά), πηγαίντε σε μια γειτονική χώρα να δώσετε. Οι εξετάσεις στην Ελλάδα είναι επίτηδες πολύ πιο δύσκολες καθώς στην Ελλάδα είναι κάθε χρόνο οι μισοί εξεταζόμενοι παγκοσμίως. Οπότε το προϊόν δεν πρέπει να το πέρνει ο καθένας.

Δημοσ.

preliminary υπάρχει και σε άλλες χώρες ή είναι ελληνική πατέντα?

Γνωστη μου καθηγήτρια μου είπε οτι αναγκάστηκαν να το βάλουν επειδή πήγαιναν όλοι στην Ελλάδα 1 χρόνο μετά το lower και χωρίς καλή προετοιμασία να δώσουνς proff και γι'αυτο λόγω τραγικών ποσοστών έβαλαν το preliminary , δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει βέβαια αυτό.

Δημοσ.
Έκανα ΒΑ Marketing και ΜΒΑ με Lower. Πώς;

Πολύ απλά, μετά από μια τηλεφωνική συνέντευξη 5 λεπτών.

ωραίος, δεν μας λες όμως και που τα έκανες

και να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το MBA το έκανες στο ίδιο πανεπίστημιο αμέσως μετά το BA Marketing ή ξαναέκανες αίτηση?

Φίλε μου πας να δημιουργήσεις ψεύτικες εντυπώσεις, αφου είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι από την στιγμή που έχεις πρώτο πτυχίο από αγγλικό πανεπιστήμιο, δεν πρόκειται να σου ζητήσουν ποτέ ξανά πτυχίο αγγλικών.

Τρία χρόνια που σπούδαζες εκει, υποθέτουν ότι τα έμαθες τα ρημάδια τα εγγλέζικα...

Lower + συνεντευξη λοιπόν για να μπείς σε ένα μέτριο πανεπιστήμιο, αλλά πτυχίο αγγλικού πανεπιστημίου για περαιτέρω σπουδές...

Δημοσ.
Έχεις υπόψιν σου το Lancaster σαν πανεπιστήμιο?

Καλύτερα αν δεν ξέρουμε μερικά πράγματα να μη μιλάμε. το Lacaster ανήκει στο top100 των Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ιδιαίτερα στα χρηματοοικονομικά στα οποία αναφέρθηκα, είναι ένα από τα καλύτερα και αν όχι το δυσκολότερο, από τα δυσκολότερα. Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο οικονομολόγο (εκτός από μένα) που ξέρει, θα σου πεί.

Δημοσ.
Καλύτερα αν δεν ξέρουμε μερικά πράγματα να μη μιλάμε. το Lacaster ανήκει στο top100 των Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ιδιαίτερα στα χρηματοοικονομικά στα οποία αναφέρθηκα, είναι ένα από τα καλύτερα και αν όχι το δυσκολότερο, από τα δυσκολότερα. Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο οικονομολόγο (εκτός από μένα) που ξέρει, θα σου πεί.

αφού φίλε μου εγώ σου έδειξα την λίστα. εσύ καλύτερα να μην μιλας.

τώρα πανεπιστήμιο που βρισκεται στην θέση 79-122 της ευρώπης εσύ το θεωρείς αξιόλογο? Για τράβα καμια μεριά από LSE, UCL, Oxbridge, Warwick μπας και δεις τον υπόλοιπο κόσμο....

Και επειδή βγάζεις και γλώσσα και πας να το παίξεις και έξυπνος πάρε τώρα και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας στα ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

http://www.timesonline.co.uk/displayPopup/0,,13406,00.html και

http://education.guardian.co.uk/universityguide2005/table/0,15905,-5163891,00.html?start=30&index=3&index=3

Στην 17-18 και 31 θέση στην Μεγάλη Βρετανία....

ακόμα και η διαφορά από τα μεσαία πανεπιστήμια είναι χαώδης...

τώρα σχετικά με τους οικονομολόγους φίλους σου,

για να διατυπώνουν τέτοιες απόψεις

δεν νομίζω να έχουν πιάσει τίποτα παραπέρα από τα τεφτέρια του μανάβη της γειτονιάς....

Δημοσ.

Ενταξυ ρε φιλαράκι, αν νομίζεις εσύ πως η 17η θέση είναι άσχημη, τότε τι να σου πω.Για να μπούμε και λίγο εντός θέματος, τα χρηματοοικονομικά στα Αγγλικά είναι financial studies (για τα οποία δεν βρήκα ranking) και όχι economics :-P οπότε είσαι και αρκετά εκτός θέματος γιατί τα links αναφέρονται σε economic studies, και όχι σε financial. Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραθέτεις συνέχεια παλιά στοιχεία ενώ υπάρχουν νεότερα :-?

Αλλά τες πα, δεν θα τους κάνω και διαφήμιση....

Όταν έλεγα δηλαδή οτι είναι πολυ καλό εσύ τι κατάλαβες; οτι εννοούσα 1ο-2ο-3ο;

Α, και το attitude δεν θα το σχολιάσω. Έχουν δει εδώ μέσα τα ματάκια μας και χειρότερα. Ας το υπομένουν οι δικοί σου φίλοι καλύτερα :)

sorry για τα offtopic.

Δημοσ.

εσύ φίλε μου πουλάς attitude.

και αποδεικνύεσαι και ψεύτης...

και πας και να παραπλανήσεις...

με ύπουλο τρόπο μάλιστα...

και να σου πω γιατί?

γιατί μεγάλε στο δεύτερο λινκ που δίνεις για να μας αποδείξεις ότι και καλά το Lancaster είναι έκτο κατά σείρα υπάρχει και η επιλογή choose tariff!!!!

και εσύ έχεις επιλέξει tariff 5!!!

Δηλαδή το πανεπιστήμιο αυτό είναι μεν έκτο, αλλά στην συγγεκριμένη κατηγορία!!!! Συνολικά στα economics εξακολουθεί να είναι στη 31η θέση (σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα)

Τώρα το tariff δεν είναι κατηγορία τιμής αλλά αφορά το βαθμό που πρέπει να έχεις για να γίνεις δεκτός. Πανεπιστήμια και σε ανώτερη αλλά και σε κατώτερη κατηγορία λαμβάνουν πολύ καλύτερη βαθμολογία.

Και μάλλον εσύ είσαι άσχετος με το θέμα, γιατί αυτό που αναφερόμαστε στα ελληνικά ως χρηματοοικονομικά στα αγγλικά εντάσσεται στην κατηγορία economics.... θα έπρεπε να το ξέρεις

Κατάλαβες γιατί δεν βρίσκεις κατηγορία financial?

(hint: μάλλον επειδή εντάσσεται στο economics)

Υ.Γ. και για να έχεις υπόψιν σου λέγεται finance - έτσι για να το λες στους φίλους σου...

Δημοσ.

To tariff (το οποίο αν το μεταφράσεις στα Ελληνικά έχει να κάνει με τα δίδακτρα, και όχι με την κατάταξη, απλά βοηθάει στην κατηγοριοποίηση) μπαίνει μόνο του όταν επιλέγεις ένα πανεπιστήμιο από τη λίστα. Δεν το επέλεξα εγώ... Tο οτι είναι 6ο πού το είδες? (?????) To link το έδωσα για τα scores, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με το tariff. Anyway :)

Δημοσ.

είδε φίλε μου που άλλη μια φορά πιάνεσαι αδιάβαστος;

έκανες κλικ στο link "Methodology"?

Διαβάζουμε που διαβάζουμε μια έρευνα, να μην καταλάβουμε κιόλας τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε?

Υ.Γ. συγνώμη πέμπτο είναι, κάνουν πουλάκια τα μάτια μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...