Προς το περιεχόμενο

Εξετασεις Αγγλικων του Michigan

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δέν το έπιασα.Αναφορά θα σου δώσουμε για το τι θα κάνουμε με τα χρήματα και τα πτυχία μας;

Υπάρχουν άνθρωποι που στον ελεύθερό τους χρόνο πάιζουν ποδόσφαιρο,άλλοι φτιάχνουν αεροπλανάκια,άλλοι παίζουν μουσική.Ε εμείς έχουμε κόλλημα και μαθαίνουμε ξένες γλώσσες.

Με αυτή τη λογική, όποιος παίζει κιθάρα πάει να γίνει Κατσιμίχας;Δέν το νομίζω!

τελείως άκυρος...

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τι το δίνετε βρε παιδιά το δίπλωμα αυτό; Δημόσιοι υπάλληλοι θέλετε να γίνετε ή απλά να έχετε ένα χαρτί;

lol, γιατι μονο στο δημοσιο σου ζητανε πτυχιο αγγλικων;

Δημοσ.

όχι, αλλά το δημόσιο είναι το μόνο 'μέρος' που το proficiency του michigan θεωρείται ισότιμο του cambridge.

Συμφωνώ απολύτως με το γεγονός ότι ένα πτυχίο αποτελεί κίνητρο για να διευρύνεις τις γνώσεις σε μια ξένη γλώσσα, αλλά το proficiency του michigan (κατα την προσωπική μου άποψη) έχει τον χειρότερο λόγο δυσκολίας/αναγνωρισιμότητας.

και επειδή έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα ότι θέλετε σε pm

Δημοσ.

LoL sotirisl. Μια χαρά είναι το michigan. Το λεξιλόγιο που έμαθα από το michigan δεν το έμαθα σε κανένα cambridge.

Αν τα έχεις και τα 2 ακόμα καλύτερα!

Απλά το ένα εστιάζει αλλού και το άλλο αλλού.

Τέλος, το proficiency το ζητάν σχεδόν παντού. Όχι μόνο στο δημόσιο. Όταν ήμουν μικρός και έκανα προετοιμασία για first cert. είχα 1 καθηγητή από φιλλολογία και μια καθηγήτρια με proficiency από την οποία έμαθα πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν λέω οτι έιναι κανόνας, αλλά μην υποτιμάς το proficiency...

Δημοσ.

όχι φίλε μου, δεν με κατάλαβες δεν υποτιμάω το proficiency καθόλου (έχω prof cambridge). Απλά το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρα το πτυχίο μου (πολυτεχνείο) και όπως ήταν αναμενόμενο άρχισα να ψάχνω για δουλειά ή μεταπτυχιακο (αγγλόφωνο). Και από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι για μεταπτυχιακό, το michigan στο 99% των περιπτώσεων δεν αναγνωρίζεται, και ειδικότερα στα καλά πανεπιστήμια. Όσοι είχαν μόνο michigan έπρεπε να δώσουν TOEFL ή IELTS ενώ όσοι είχαν cambridge δεν χρειαζόταν να κάνουν τίποτα...

P.S. Και την επαφή που έχεις με την γλώσσα όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, δεν την αποκτάς με κανένα πτυχίο...

P.S.2 Άμα θες λεξιλόγιο τράβα προετοιμάσου για GRE/GMAT :)

Δημοσ.

Φίλε sotirisl το Michigan έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία ως προς τον τρόπο εξέτασης.Αντίπαλος εδώ είναι ο χρόνος και ο ίδιος σου ο εαυτός,αφού θα πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να ανταπεξέλθεις στις ερωτήσεις που σου δίνονται με μηδενικά περιθόρια λάθους.Το οτι είναι δύσκολο, όπως αναφέρεις, μάλλον αποτελεί κίνητρο.Αυτός ήταν και ο λόγος που προσωπικά τα επέλεξα έναντι του Cambridge.

Ευχαριστώ πάντως για τον τίτλο ΑΚΥΡΟΣ που μου προσέδωσες,θα τον κάνω copy-paste δίπλα απο τα Honor Pass του πτυχίου μου.:mrgreen:

edit: Θα συμφωνήσω πάντως με αυτό που είπες,οτι η άμεση επαφή που θα έχεις με την γλώσσα στο εξωτερικό είναι κάτι που δέν μπορεί να σου δώσει κανένα πτυχίο.

-Σκωτσέζος: "I came today"

-Εσύ ακούς: "I came to die"

Δημοσ.

σορυ, αλλά στον συγκεκριμένο σημείο ήσουν τελείως εκτός πνεύματος.

και το cambridge είναι πιο δύσκολο από το michigan. Ρίξε μια ματιά μόνο στα στατιστικά και θα δεις.

Δεν νομίζω να επέλεξε κανείς το michigan από το cambridge για το λόγο που αναφέρεις, μάλλον το ανάποδο γίνεται.

Ο περισσότεροι επιλέγουν το michigan επειδή ξέρουν ότι (ανεξάρτητα από το πόσα θα μάθουν), θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να αποκτήσουν cambridge.

Δημοσ.

Δίνω κι εγώ το Σάββατο στη Γλυφάδα.

Απ' όμτι ξέρω στο Internet τα αποτελέσματα βγαίνουν το πολύ μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορεί και Δευτέρα ή Τρίτη.

Όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας θεωρώ ότι το Michigan είναι κάπως πιο εύκολο, γι' αυτό κιόλας επέλεξα να δώσω αυτό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε μετράει.

Ο βασικός λόγος που δίνω για proficiency είναι καθαρά για να πάρω ένα χαρτί που να πιστοποιεί ότι έχω "άριστη" γνώση Αγγλικών. Μακάρι να πήγαινα εξωτερικό για μεταπτυχιακό και να μη το χρειάζομαι ή να έδινα μόνο για TOEFL. Αλλά βλέπετε όλες οι σοβαρές δουλειές ζητούν άριστη γνώση Αγγλικών.

Δημοσ.

Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που το proficiency του Cambridge θεωρείται πιο δύσκολο (όχι πολύ πιο δύσκολο)

είναι γιατί ζητάνε τις μαλακίες που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ οι Άγγλοι (πχ green behind the ears = αρχάριος, out of the frying pan and into the fire = από το κακό στο χειρώτερο, και άλλες τέτοιες πίπες).

Γεγονός όμως είναι ότι όλος ο κόσμος μιλά American English και όχι British English,

οπότε θεωρώ τελείως άχρηστο το να κάτσεις να μάθεις πράγματα που δεν μιλάει κανείς εκτός Αγγλίας.

Τώρα για το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό που λέει ο sotirisl (προφανώς για καλά πανεπιστήμιά της Αγγλίας μιλάει), δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το ότι τα πανεπιστήμια της Αγγλίας δεν αναγνωρίζουν το Michigan (αν ισχύει βέβαια αυτό που λες δεν το ξέρω), όποιον τον ενδιαφέρει να πάει εκεί να σπουδάσει ας πάρει του Cambridge, φυσικά οι Άγγλοι θα ευλογούν τα γένια τους...

Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο πάντως αναγνωρίζονται ως ισότιμα και φυσικά και στην Ελλάδα και όχι μόνο στο δημόσιο.

Τώρα όσο για το

"P.S. Και την επαφή που έχεις με την γλώσσα όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, δεν την αποκτάς με κανένα πτυχίο..."

αυτό πίστευα και εγώ μέχρι πρόσφατα.

Μετά άκουσα να μιλάνε Αγγλικά κάτι άτομα που είχαν σπουδάσει χρόοονια στην Αγγλία, και έχασα πάσα ιδέα..... και δεν μιλάμε για εξειδικευμένα πράγματα... εύχομαι να είναι η μειωψηφία.

Επίσης έχω δεί και κανα δυό άτομα με proficiency του Cambridge που τραβλίζουν κάτι άμοιρα αγγλικά και απορώ πως το πήραν το ριμάδι.

P.S Παρόλο που η γνώση μου της Αγγλικής είναι άριστη δεν έχω ασχοληθεί να πάρω κανένα από τα δύο (αν και μου είναι εύκολο πιστεύω)γιατί στη δουλειά μου σημασία έχει να ξέρεις (και αυτό πιστέψτε με φαίνεται) και όχι το χαρτί, αυτό δεν ισχύει βέβαια παντού (που πρίν σε προσλάβουν θέλουν να δούν χαρτί) οπότε σωστά και θέλετε να το πάρετε.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια :) :) :)

Για όσα λέγονται παραπάνω σχετικά με Michigan και Cambridge, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Δηλ, ειπώθηκαν σωστά πράγματα απο πολλά παλικάρια όπως:

- To Michigan είναι ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ, το Cambridge πιο θεωρητικό.

Βαθμός δυσκολίας - Το Michigan είναι πιο εύκολο στο σύνολο του λόγω της πρακτικότητας του, ΟΜΩΣ το Preliminary θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή γνώση λεξιλογίου.

Έχοντας πάρει και τα 2 πτυχία και σπουδάζοντας Αγγλική Φιλολογία στην Σκωτία, θα συμφωνήσω όμως και με τον φίλο Tenshi πως ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ στην καθομιλουμένη ( slang, ιδιωματισμούς, προφορές κλπ ) γιατί πολύ απλά στα Proficiency μαθαίνεις ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.

Χρειάζεσαι ένα εύλογο διάστημα 3 μηνών στο εξωτερικό και συναναστροφή με ντόπιους για να μπεις στο κλίμα.

Απο τον Δεκέμβρη του 2008 θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα γραπτά του Lower-Advanced-Proficiency του Cambridge και θα προσπαθήσουν να τα κάνουν πιο πρακτικά αφαιρόντας υπάρχουσες ασκήσεις, μειώνοντας τις συνολικές ερωτήσεις, προσθέτοντας το e-mail σαν θέμα έκθεσης στο Lower κλπ, - πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει καιρό τώρα.

Κατα τα άλλα, η αλήθεια είναι πως αν δε θες/έχεις την δυνατότητα να δώσεις και τα 2 Proficiency, θα ήταν καλύτερα να πάρεις το Cambridge (με το Cambridge έκαναν τεμενάδες στα Βρετανικά Πανέπ., ενώ με το Michigan τους ξύνιζε λίγο η μούρη... :lol: )

@gratsmour - Λες κάποια σωστά πράγματα, αλλά ισχύουν και τα εξής:

Πολλοί Έλληνες πηγαίνουν Αγγλία και ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ποτέ Αγγλικά. Το γιατί? Κάνουν παρέα 99% με Έλληνες μόνο ή σπουδάζουν κάτι το οποίο δεν απαιτεί εκτενή χρήση Αγγλικών, πιο πράκτικο μάθημα με πολλά εργαστήρια κλπ. ( π.χ εγώ ήμουν Αγγλική Φιλολογία, ένας άλλος οικονομικά.. καμία σχέση δηλ )

Αυτό που λες με τους ιδιωματισμούς ισχύει ως 1 σημείο, αλλά να ξέρεις οτι πολλούς απο αυτούς θα τους συναντήσεις σε περιοδικά-βιβλία-ίντερνετ.

Π.χ μπορείς να μη συναντήσεις το "He's green behind the ears". Αλλα θα συναντήσεις το "He's green" κατα πάσα πιθανότητα ΚΑΙ στην Αμερική ^^

Δημοσ.

To πέρασα και γω....!!!!! Ποπο... δικαιώθηκαν οι κόποι μου,τα πρωινά ξυπνήματα για μάθημα...τα αλλεπάλληλα tests...

Τέλωςπάντων,επειδή πολλά ακούγονται εδω μέσα να σας πω, ότι σε ολόκληρη την ελλάδα , το michigan αναγνωρίζεται ως ισότιμο του cambridge. Το θέμα είναι πως έχοντας κάνει όμως και μεταπτυχιακά εξωτερικό, μιλάς πολύ καλά και μετά στη δουλειά σου έχεις πολύ καλή μεταχείριση όσον αφορά το θέμα των ξένων γλωσσών.. (πχ. δημόσιες σχέσεις,επικοινωνίες με πελάτες εξωτερικού κλπ.) . Τώρα για τα πανεπιστήμια της Αγγλίας , ναί όντως στα πιο εξεζητημένα... ζητούν το cambridge και αυτό λόγω "εντυπωσιασμού" ... (british language και βάλε...)

Πάντως για κάποιον που έχει πάρει michigan και έχει κάνει μεταπτυχιακά ή έχει ζήσει τουλάχιστον 3 μήνες εξωτερικό , πιστεύω το TOEFL δεν θα του είναι και πολύ δύσκολο... είναι στη κρίση του καθενός βέβαια να αποφασίσει το τι θα επιλέξει και αν όντως μπορεί να τα καταφέρει

Δημοσ.
To πέρασα και γω....!!!!! Ποπο... δικαιώθηκαν οι κόποι μου,τα πρωινά ξυπνήματα για μάθημα...τα αλλεπάλληλα tests...

Τέλωςπάντων,επειδή πολλά ακούγονται εδω μέσα να σας πω, ότι σε ολόκληρη την ελλάδα , το michigan αναγνωρίζεται ως ισότιμο του cambridge. Το θέμα είναι πως έχοντας κάνει όμως και μεταπτυχιακά εξωτερικό, μιλάς πολύ καλά και μετά στη δουλειά σου έχεις πολύ καλή μεταχείριση όσον αφορά το θέμα των ξένων γλωσσών.. (πχ. δημόσιες σχέσεις,επικοινωνίες με πελάτες εξωτερικού κλπ.) . Τώρα για τα πανεπιστήμια της Αγγλίας , ναί όντως στα πιο εξεζητημένα... ζητούν το cambridge και αυτό λόγω "εντυπωσιασμού" ... (british language και βάλε...)

Πάντως για κάποιον που έχει πάρει michigan και έχει κάνει μεταπτυχιακά ή έχει ζήσει τουλάχιστον 3 μήνες εξωτερικό , πιστεύω το TOEFL δεν θα του είναι και πολύ δύσκολο... είναι στη κρίση του καθενός βέβαια να αποφασίσει το τι θα επιλέξει και αν όντως μπορεί να τα καταφέρει

Συγχαρητηρια !!!!!!!!!

Δημοσ.

Συγχαρητήρια. Σε ποια σελίδα είναι τα αποτελέσματα;

Δημοσ.

Ξέρει κανείς σε ποια σελίδα βγήκαν τα αποτελέσματα του Michigan; Στην hau.gr δε φορτώνεται η αντίστοιχη σελίδα.Μήπως υπάρχει κάποια άλλη; Ευχαριστώ πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...