Προς το περιεχόμενο

Εξετασεις Αγγλικων του Michigan

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σήμερα το πρωϊ έβγαλαν τα αποτελέσματα online επιτέλους στο hau.gr και μπορείς να δεις και τους βαθμούς σου.

Πήρα

Honors pass (μεγαλύτερο από 90%) σε grammar, vocabulary, cloze, reading

Honors pass σε Oral

Pass (μεταξύ 65% και 90%) σε writing

Pass σε listening

:-D :-D Πήρα ακριβώς τα ίδια :-D :-D Συγχαρητήρια

Δημοσ.

Συγχαρητήρια και σε σένα:D

Το χαρτί γράφει τίποτε επάνω σχετικά με βαθμολογία? Ξέρω ότι αν και στα 4 έχεις πάρει Honors pass, τότε το χαρτί θα φράφει With honors.

Γιατί δε σου λένε ακριβώς πόσο πήρες? Από το 65 στο 90% είναι μεγάλο διάστημα, θα ήθελα να ξέρω πόσο...

Δημοσ.

Δε διάβασα όλα τα ποστ, είμαι λίγο πριν καταρεύσω στο κρεβάτι και ένιωσα την ανάγκη να γράψω μερικές γραμμές...

έχω ζήσει στο εξωτερικό μιλώντας παραπάνω αγγλικά απο ελληνικά (όσο είμουν εκεί φυσικά), έχω καταλήξει να σκέφτομαι στα αγγλικά σε πολλές φάσεις, και πάλι, δεν έχω δώσει ούτε lower, πολλοί μέσα στην άγνοια τους θα λέγανε πως δε ξέρω αγγλικά καθώς δεν έχω κανένα χαρτί... αλλα πού είναι αυτοί με τα χαρτιά, που σορρυ και όλας, πολλοί απο αυτούς να αρθρώσουν δε μπορούν... απλά για να ξεκαθαρίζουμε οτι το χαρτί δεν είναι το παν!

Συγχαρητήρια σε όσους περάσανε :)

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές.

Ένας λόγος που είμαι 33 χρονών και μέχρι χθές δεν το είχα, είναι ακριβώς αυτός, ότι δηλαδή Αγγλικά άριστα γνωρίζω και εφόσον γνωρίζω δεν χρειάζομαι κανένα χαρτί. Είμαι ήδη επαγγελματικά πολύ καλά αποκατεστημένος οπότε εμένα και αν δεν μου χρειάζεται.

Ο λόγος βασικά που πήγα και το έδωσα (αν το πιστεύεις), είναι για να κάνω παρέα στην αδελφή μου που είχε stress. Tο χρειάζεται για να πάρει ένα μεταπτυχιακό.

Για να καταλάβεις, πήγα να δώσω έχοντας κάνει μόνο δύο ενδεικτικά tests, έτσι για να ξέρω από πρίν πώς θα είναι, δηλαδή όλο και όλο 2 ώρες δουλειά.Απλά μια που τα έσκασα τα 180, είπα να το πάρω κιόλας. Πολύ χαλαρά δηλαδή γιατί δεν με έννοιαζε κιόλας. Και εγώ έχω δεί άτομα με proficiency και μάλιστα του Cambridge που το λανσάρουν κάποιοι και σαν ανώτερο και πιο δύσκολο (δεν είναι) που τραυλίζουν κάτι Αγγλικά της κακιάς ώρας και κάνουν τραγικά λάθη. Όπως επίσης και κάποια άτομα που σπουδάζανε Αγγλία χρόνια ατελείωτα και τα Αγγλικά που μιλάνε είναι του (_).(_), ΚΑΙ αυτό δεν λέει τίποτα.

Δημοσ.
απλά για να ξεκαθαρίζουμε οτι το χαρτί δεν είναι το παν!

οι αναγκαιότητα αυτών των χαρτιών στην ελλάδα είναι εφεύρεση των πιο αμόρφωτων φροντιστηριούχων (ιδιαίτερα εκείνων που πήραν ένα Prof κ ονομάστηκαν με το νόμο του 1945 "καθηγητές" σε 1 νύχτα)... τότε τη δεκαετία του 70 όταν τα χαρτιά έγιναν τις μόδας κ τώρα πλέον όλοι πρέπει να χουν ενα... κ ξεκινάει το πανυγήρι: AJ, BJ, As, Bs, Cs, Ds, Es, Lower, 2 χρόνια για Prof κοκ... μιλάμε για 10 τουλάχιστον σαιζόν μαθημάτων, λεφτά για εξέταστρα κ για βιβλία... ΠΟΛΛΑ λεφτά, ΠΟΛΛΥ δουλειά για το ΤΙΠΟΤΑ!!!

είμαι καθηγητής ξένων γλωσσών κ έχω αηδιάσει με αυτή την κατάσταση... ΔΕ χρειάζεται τόση γλωσσομάθεια κ σύμφωνα με το Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς Ευρωπαϊκών Γλωσσών ενθαρρύνεται η πολυγλωσσία σε επίπεδο να μπορεί κάποιος να συννενοηθεί κ όχι η άριστη γνώση της γλώσσας...

ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας τζάμπα από μικρή ηλικία, αυτά τα πιστοποιητικά (ΔΕΝ είναι πτυχιά, ΔΕΝ υπάρχουν πτυχιούχοι Prof ή Lower, το Prof ΔΕΝ είναι κανα πανεπιστήμιο)... μπορούν άνετα να τα πάρουν όταν θα είναι στο πανεπιστήμιο κ πιο ώριμα

είναι μόνο το επιστέγασμα μια πολύχρονης (κακώς) προσπάθειας...

αρκετά γκρίνιαξα, μπράβο σε όσους το πήραν

Δημοσ.

Πέρασα κι εγώ:

Grammar, Vocabulary, Cloze, Reading: Honors Pass (*)

Listening: Honors Pass (*)

Writing: Low Pass (**)

Oral: Pass

Συνολικός βαθμός: Pass

(*) Ε, τόσες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες κατεβάζουμε και βλέπουμε, και χωρίς υποτίτλους, να που φάνηκαν κάπου χρήσιμες... ;)

(**) Ποτέ δεν ήμουν καλός στην έκθεση, άσε που είχα να γράψω από την τρίτη λυκείου, πριν από σχεδόν 10 χρόνια... :)

Δημοσ.

Μόλις επέστρεψα από Ναύπλιο με άδεια ορκομωσίας! Μεσοβδόμαδα έμαθα ότι πέρασα τις εξετάσεις του Proficiency με Honours σε GCVR και Oral ενώ στα άλλα δυο με low pass.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγχαρητήρια σε όσους πέρασαν!

Μια απορία μόνο: Γιατί, ενώ έχω honors pass σε όλα εκτός από το writing, το αποτέλεσμα είναι pass? Αδικία δεν είναι;

Δημοσ.
Γιατί γράφει τίποτα πάνω στο πτυχίο σας ; Εμένα που το πήρα το 2003 δεν γράφει ούτε pass ούτε τίποτα.

Το πτυχίο δεν ήρθε ακόμη, μιλάω για το ενημερωτικό χαρτί που έρχεται από την ελληνοαμερικανική ένωση. Εκεί γράφει αναλυτικά την επίδοση σε κάθε τομέα της εξέτασης. Το δικό μου γράφει: Speaking HP, Listening HP, GCVR HP και Writing P. Στη γενική βαθμολογία έχω PASS. Δεν συμψηφίζονται οι βαθμολογίες όταν όλες είναι επιτυχείς; Θέλω να πω ότι κάποιος που παίρνει σε όλα pass έχει προφανώς τον ίδιο βαθμό με μένα...

Δημοσ.

Έπειδή το έψαξα το θέμα, μόνο στην περίπτωση που τα έχεις και τα 4 με HP, θα αναγράφεται πάνω στο πτυχίο σου "With Honors"

Πιστεύω θα έπρεπε να βγαίνει μέσος όρος και αν είναι πάνω του 90% να αναγράφεται HP.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς πότε θα αρχίσουν οι εγγραφές για το proficiency του cambridge?

Έχω του michigan άλλα πιστεύω ότι θα με βοηθήσει και αυτο για τα μεταπτυχιακά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Nα ενημερώσω οτι:

Συμφωνα με το site Της ΕλληνοΑμερικανικης Ενωσης:

Τα πτυχία επιπέδου ΕCCE (Μάιος 2007) είναι τώρα διαθέσιμα και μπορείτε να τα παραλάβετε από Μασσαλίας 22, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00.

Μπραβο γρηγοραδα!

Στο Cambridge περιμενεις κανενα εξαμηνο για να τα παρεις! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...