tsiliman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Τι λέτε για την GF7600GT της XFX? nVidia chipset pci-e core clock 590Mhz memory clock 1,6 Ghz 256Mb DDR2 128bit ...στα 155 ευρώ? Μπορώ να βρω καλύτερη αναλογία απόδοσης/τιμής?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Οχι, στα 150ευρω πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη.
Bigi444444 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Έχω την απλή xfx 7600gt.Αν θες να πάρεις κάρτα με έως 150 ευρώ είναι το καλύτερο που μπορείς να βρεις.Δεν υπάρχει κάτι άλλο άμεσα συγκρισιμο.Γενικά είναι καλή καρτούλα, αλλά μην περιμένεις ότι θα πάρεις και κανα γουρούνι στα χέρια σου...Λόγω του 128ρη ελεγκτή μνήμης σε αναλύσεις 1280 με φίλτρα σκαλώνει σε πολλά σημερινά παιχνίδια.Δεν είναι τα 256 mb της μνήμης το πρόβλημά της...
Ailuros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Έχω την απλή xfx 7600gt.Αν θες να πάρεις κάρτα με έως 150 ευρώ είναι το καλύτερο που μπορείς να βρεις.Δεν υπάρχει κάτι άλλο άμεσα συγκρισιμο.Γενικά είναι καλή καρτούλα, αλλά μην περιμένεις ότι θα πάρεις και κανα γουρούνι στα χέρια σου...Λόγω του 128ρη ελεγκτή μνήμης σε αναλύσεις 1280 με φίλτρα σκαλώνει σε πολλά σημερινά παιχνίδια.Δεν είναι τα 256 mb της μνήμης το πρόβλημά της... Πριν σκαλώσει στο εύρος μνήμης έχει σκαλώσει προ πολλού στην επεξεργαστική ισχύ της, στο ρυθμό πλήρωσης και πολλά άλλα σημεία. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι μην κρίνεται μια κάρτα από το εύρος του διαύλου της. Πρώτον γιατί οι εταιρίες μετράνε τις καρτούλες αυτές πριν την κυκλοφορία και λένε αφού μπορεί να έχει Χ υπολογιστική ισχύ/ρυθμό πλήρωσης θέλει τόσο εύρος μνήμης. Το δοκιμάζουν, το επιβεβαιώνουν και έτσι καταλήγουν πόσο εύρος θέλει η κάθε περίπτωση. Επίσης μεγαλύτερο ρόλο σε κάθε επεξεργαστή γραφικών έχει πως ακριβώς διαχειρίζεται το εύρος μνήμης, παρά την ποσότητά του. Μπορεί να έχει θεωρητικά σήμερα μια κάρτα 100GB εύρος και να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια από μια άλλη με 50 μόνο εύρος γιατί η δεύτερη θα εξοικονομεί καλύτερα το εύρος της. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι είναι λάθος να λέμε ότι έχει 128-μπιτο δίαυλο άρα και είναι αργή. Και 256-μπιτο δίαυλο με διπλάσιο εύρος να είχε πάλι διακοσμητικό θα ήταν, γιατί απλά δεν έχει σχεδιαστεί να κάνει χρήση μεγαλύτερων δυνατοτήτων από ότι έχει. Τελικό παράδειγμα για να προφυλάξω από πιθανές μελλοντικές παρεξηγήσεις: αν υποθέσω ότι η επερχόμενη R600 έχει μόνο 256-μπιτο δίαυλο θα πεις ότι η G80 με 384-μπιτο είναι καλύτερη; Αν σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση η R600 βρεθεί και ελάχιστα πιο μπροστά στις γενικές επιδόσεις με ίση ποσότητα εύρους σε τι συμπέρασμα θα οδηγούσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Skia11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Εγώ που έχω την XFX 7600gt XXX και παίζω σε αναλύσεις 1680*1050 σε 22αρα οθόνη τα τελευταία games (Neverwinter2, NFS carbon, WoW ) μπορώ να πω οτι δε κολώνει πουθενά ακόμα και όταν τα fullαρο όλα στο max. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ
S2Katana Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 +1 και απο εμενα.Μονο καλα λογια εχω ακουσει για αυτη.
Bigi444444 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Πω πω πω βρε παιδάκι μου, κουβέντα μην αφήσεις κάτω! Δεν εννούσα ότι το εύρος μνήμης μόνο είναι που την κάνει αργή.Αλλά όταν έχει 128ρη δίαυλο την περιορίζει.Όπως λες κι εσύ γιατί δεν έχει 256ρη;Δε σχετίζεται άμεσα με το ρυθμό πλήρωσης;Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι δεν την περιορίζει το μέγεθος της μνήμης κυρίως.Τα υπόλοιπα που παραθέτεις τα κρατάω μόνο για ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Τέλος, αμφιβάλλω αν σε 20ρα wide οθόνη θα μπορείς να πεις ότι παίζεις κάτι oblivion, κάτι carbon, κάτι company of heroes και άλλα πολλά... Βέβαια είπαμε, στα λεφτά αυτά απλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να συγκρίνεις.
Ailuros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Πω πω πω βρε παιδάκι μου, κουβέντα μην αφήσεις κάτω! Ευχαρίστησή μου. Γι' αυτό με "πληρώνετε" άλλωστε LOL (j/k) Δεν εννούσα ότι το εύρος μνήμης μόνο είναι που την κάνει αργή.Αλλά όταν έχει 128ρη δίαυλο την περιορίζει. ΄Ενας 128-άρης δίαυλος με 2*64 ελεγκτή μνήμης έχει καλύτερη granularity από έναν 256-μπιτο/4*64. Αν υπήρχε μνήμη που σε δίαυλο 128-άρη πρόσφερε τόσο εύρος όσο και σε ένα 256-άρη μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά ότι θα είχαμε φτάσει τόσο γρήγορα στα 256. Όπως λες κι εσύ γιατί δεν έχει 256ρη; Γιατί δεν χρειάζεται τόσο εύρος μνήμης όσο οι μεγάλες κάρτες. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι θα δούμε σύντομα μια γενναία αύξηση στο πλάτος διαύλου στις ερχόμενες D3D10 μεσαίες κάρτες, αλλά κυρίως γιατί χρειάζονται απαραίτητα και το υψηλότερο εύρος. Φαντάσου ότι μια 8800GTX έχει 86.4GB εύρος. Μια μεσαία κάρτα αντίστοιχη να μην έχει μέχρι και το μισό αυτής; Τέλος ο 256-μπιτος δίαυλος αυξάνει και το κόστος. Από τη στιγμή που στην κάρτα φτάνει το τωρινό εύρος δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω από 128. Η 7600GT έχει 700MHz DDR@128bit. Θεωρείς λοιπόν ότι θα ήταν φθηνότερη στην παρασκευή της αν είχε 350ΜΗz DDR@256bit; Oι μαγικές λέξεις όσων αφορά το πλάτος διαύλων είναι PCB layers, pins and traces. Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος γιατί είναι αρκετά δύσκολο να φτάσουμε σε 512-μπιτους διαύλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.