spyros21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Καλησπερα σε ολους! Το pc ειναι P4 3,2Ghz Asus P5LD2, 2x512 sta 533, Msi GF NX6600LE.Την περασμενη εβδομαδα ειπα να του βαλω μια ακομα μνημη 512, μεχρι εδω καλα. Εδω και δυο μερες εχει αρχισει και μου πεταει μπλε οθονες τη μια memory management,την αλλη nv4 displ(προφανως ο driver της καρτας) κλπ. Δε μπορω να βγαλω ακρη! Ξεκινησε με κολληματα παιζοντας το καινουργιο σπλιντερ σελ αλλα μου το εκανε και στο sniper elite, το κανει και μεσα στα windows. Μεχρι τωρα ολα δουλευαν ρολοι, υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα μνημης, επειδη δεν δουλευουν σε dual channel? Τα φωτα σας! Επισης οι μνημες που ειχε πανω ειναι extreme memory ενω αυτη που εβαλα πανω twinmos. Δεν ειχε την ιδια μαρκα. Παιζει να ειναι θεμα συμβατοτητας ή μηπως αρχισε να τα φτυνει και η καρτα γραφικων?
spyros21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Καμια ιδεα κανεις? Καποιο παρομοιο προβλημα?
overclocker Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Κατα 99% είναι θεμα ασυμβατότητας της μνήμης. Κατέβασε το memtest και άστο να τρέξει κανένα 2ώρο και δες αν σου βγάζει errors.
spyros21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα καρτας γραφικων? Μου εβγαλε κατι περιεργα στην οθονη! Και σε ασχετες περιπτωσεις ανβοσβηνε για αρκετη ωρα η οθονη! Πραγματικα μου εχει δωσει στα νευρα, και ειμαι ετοιμος να το παω να το τσεκαρουν, ειναι ακομα στην εγγυηση
ninos30 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Εγώ θα έλεγα 100%. Το μύτνημα του driver απλώς εμφανίζεται γιατί είναι η εφαρμογή που ήθελε να κάνει access στην μνήμη. Καταρχάς δοκίμασε ένα ένα τα dimakia. Πρώτα το παλιό και μετά το καινούριο (στο bios τα memory settings βάλτα όλα στο AUTO). Αν και τα 2 παίζουν κανονικά από μόνα τους τότε είναι ασυμβατότητα. Αν όχι (που κάτι τέτοιο υποψιάζομαι για το καινούριο σου) σημάινει πως είναι defective και να πας να σου το αλλάξουν. Κάνε και ένα bios update. Θεωρώ ως δεδομένο ότι δεν έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών (μήπως όταν έβαλες την μνήμη κούνησες καμια ψύκτρα της CPU κλπ). Τέλος δοκίμασε αν έχεις και κάποιο άλλο τροφοδοτικό Χμμμ. Τώρα είδα για το αναβόσβημα... Αν είναι ακόμα σε εγγύηση μην το συζητάς. Πάνε να το δούνε. Υ.Γ. Αν κατάλαβα καλά έχεις 3x512 RAM? Αν ναι τότε να ξέρεις πως μάλλον δεν έκανες και πολύ καλά. Η RAM πάντα να ξέρεις είναι καλύτερο να είναι πολλαπλάσια του 2 (2,4,8,16,32,64 κλπ). Λόγω του δυαδικού συστήματος ο υπολογιστής την διαχειρίζεται πιο γρήγορα. Εξαιρούνται οι εφαρμογές που απαιτούν πολλή μνήμη πχ CAD εφαρμογές όπου εκεί απλώς η ποσότητα μετράει. Το 1GB για games σε XP είναι μια χαρά
spyros21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Για αρχη θα τους παω πισω τη μνημη. Αρχικα ειχε πανω 2 512@533 (extreme memory) και πηρα αλλη μια twinmos. Αναγκαστικα χαλασα το dual channel και απο interleaved μου εγινε assymetric. Θα τις παω ολες μαζι. Θα δοκιμασω ετσι για αρχη. Σας ευχαριστω
spyros21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Kalispera! Telika allaksa ti mnimi me mia alli tin opoia tsekara kai me to cpuz kai einai akribws idia me tis alles. Telika to provlima synexizei, kai mallon blepw oti einai i karta grafikwn. Oti kai na kanw i apodosi twn xrwmatwn exei xalasei. Lete na tis kaike kana chipaki? Tin Deytera paw ton ypologisti paketo apo ekei pou to eixa agorasei elpizontas na ton siniaroun kala, kai eytyxws pou einai akoma mesa stin eggyisi.
spyros21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Molis twra mou ksanakane adikaiologita restart!!!!! Mou exei spasei ta neura!
guspapgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Κοιτα εδω http://www.aumha.org/win5/kbestop.phpμηπως μπορεις να βγαλεις ακρη.
mihalakis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Πολύ πιθανόν είναι να φταίει κάποια από τις προηγούμενες μνήμες τότε, ή να είναι και πρόβλημα της μητρικής.Δοκίμασε να βάλεις τη μνήμη σε άλλη θέση. Λογικά οι μνήμες που είχες ήταν στη θέση 1,3 και θα έβαλες την καινούρια στην 2. Για βάλε την καινούρια στην 4 (ή αντίστροφα)
spyros21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Telika itan thema mitrikis opws edeixse. Par' oti arxika mou eipan na perimenw 10 imeres, afou stalthike stin antiproswpeia gia service, en telei ebalan sto pc kainourgia mitriki. Mexri stigmis ola einai tzami.
spyros21 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους! Το pc αρχισε παλι τα δικα του, μολις εβαλα ενα dvd πηγε να το φορτωσει και ξαφνικα παγωνει η εικονα, ο ηχος τα παντα. Σημειωτεον οταν το πηγα για σερβις πριν κανα μηνα μου ειπαν οτι τα τσεκαραν ολα και ηταν θεμα μητρικης, αφου και τις μνημες τις τσεκαραν. Πολυ φοβαμαι οτι ειναι η καρτα γραφικων τελικα. Κανεις με παρομοιο προβλημα?
FocusX Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν 2-3 χρόνια με το παλιό μου pc (restart και κολλήματα στις πιο άσχετες φάσεις) και αποδείχθηκε ότι οι μνήμες που είχα βάλει δεν συνεργάζονταν. Πιστέυω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε ΄σένα. Αφού όμως υποψιάζεσαι την κάρτα γραφικών, αν μπορείς δοκίμασε κάποια άλλη για 1-2 μέρες να δεις πως θα πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.