patrickdrd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Τι γνώμη έχετε για τον WESTERN DIGITAL 320GB WD3200JB 7200RPM ATA100; Συμφωνείτε; Ή προτείνειτε SATA; Τι καλύτερο έχουν και πως θα μάθω αν υποστηρίζεται από την μητρική μου; Gigabyte 865pe νομίζω... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
ninos30 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Θα σου έλεγα να πάρεις το αντίστοιχο sata για έναν διαφορετικό λόγο από αυτόν που φαντάζεσαι, αφού από πλευράς επιδόσεων στην πράξη είναι ίδιοι (υποτίθεται ο sata έχει διαμεταγωγή 150 ΜB/sec και ο άλλος 133 αλλά είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνεις). Το πρόβλημα είναι τα καινούρια MOBO. Πολλά από αυτά (πχ τα 965 της Intel που υποστηρίζουν C2D) έχουν μόνο ένα κανάλι IDE και αν έχεις ένα DVD και άλλο ένα DVDRW δεν θα μπορέσεις να συνδέσεις και τον δίσκο ΑΤΑ. Υπάρχουν βέβαια και PCI controllers αλλά γιατί να δεσμέυεις IRQ τζάμπα στο PC σου; Τώρα όσο αφορά την συμβατότητα, δεν θα έχεις πρόβλημα αφού το 865PE chipset υποστηρίζει τόσο ΑΤΑ όσο και SATA δίσκους.
patrickdrd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Ωραία, ας πούμε ότι διαλέγω τον SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3400620AS 400GB 16MB SATA2 NCQ, πρέπει να δω αν η μητρική έχει SATA Controller; Πως το βλέπω αυτό; Από το BIOS; Ή υπάρχει κάποιο προγραμματάκι όπως το cpu-z ή το "Bios Agent" για να το δω; Συνδεσμολογία; Ένα καλώδιο πέφτει στον SATA controller (data) και το ρεύμα παραμένει το ίδιο όπως στο IDE; Το SATA με το SATA2 έχουν διαφορά;
ppetr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Υπάρχει νέο βύσμα τροφοδοσίας για το SATA (υπάρχει και το παλιό για λόγους συμβατότητας) Η υποστήριξη SATA φαίνεται και στο BIOS και στο βιβλίο της μητρικής.
patrickdrd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Ο ninos30 είπε ότι το SATA υποστηρίζεται από την gigabyte με 865pe chipset μητρική μου, ξέρει κανείς αν υποστηρίζεται το SATA2; Ένας φίλος μου είπε ότι μάλλον δεν υποστηρίζεται, αλλά όλοι οι SATA2 γίνονται SATA1 compatible με κάποιο τρόπο. Μήπως ξέρει κανείς πως; Μου αρκεί το "υποστηρίζεται"; Ή πρέπει να δω αν υπάρχει SATA controller ή να αγοράσω ή κάτι τέτοιο; Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος plz;
patrickdrd Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μπορεί να βοηθήσει κάποιος σε αυτό;
MaTrOx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Όλοι οι σκληροί SATA2 έχουν backwards compatibility με SATA αυτό είναι δεδομένο. Νομίζω ότι απλά αλλάζεις τι θέση σε ένα jumperακι του σκληρού.
patrickdrd Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δηλαδή να τον πάρω τον SATA2, δεν θα χω πρόβλημα... Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να αγοράσω κάτι; Όλοι οι σκληροί SATA2 έχουν backwards compatibility με SATA αυτό είναι δεδομένο. Νομίζω ότι απλά αλλάζεις τι θέση σε ένα jumperακι του σκληρού. Ξέρει κάποιος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις;
haHa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δεν θα υπαρχει προβλημα συμβατοτητας και δε θα χρειαστει να αγορασεις κατι αλλο extra. Η μητρικη σου υποστηριζει sata1 και οχι sata2 οποτε θα πρεπει να αλλαξεις θεση σε ενα jumperακι στον σκληρο ωστε να παιζει σε sata1 mode.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.