Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360: developers view

p3tran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...

- Τα windows 3.1/95 ήταν 20/10 φορές χειρότερα από το OS/2 της ΙΒΜ...

το θυμάται κανείς αυτό? θυμάται κανείς τι "έλειπε" από το OS/2 ? Mainstream Developers

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ? μήπως πραγματικά ήταν το ανάποδο ? για διάβασε λίγο για ποιο λόγω έβγαλαν αυτή την πατάτα που λέγονταν warp

- Σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι το λειτουργικό της Apple ήταν ανέκαθεν πιο ισχυρό και πιο εύχρηστο από τα αντίστοιχα της MS

τι της "ελειπε" της Apple υποστήριξη από Mainstream Developers.

Καθε αλλο develpopers ειχε και εχει ακόμα μυαλό δεν έχουν όμως οι jobαδες που κράτησαν το πράγμα closed από όλες τις μπάντες.

Το Visual Studio .net είναι σημαντικά πιο αργό (βαρύ) από σχεδόν όλες τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες (και δεν κάνει και κάποια πράγματα) αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να σας πω ποιά πλατφόρμα επικρατεί και ποιά θα είναι η επικτρατέστερη.

Εδω συμφωνούμε απόλυτα

Άποψη μου είναι ότι ΑΝ η ΜS έχοντας δώσει ένα εργαλείο ανάπτυξης που (όπως λένε οι Developers στο net) είναι καλύτερο/πιό εύκολο στην αγορά έχει ήδη κερδίσει μία σημαντική μάχη στον επονομαζόμενο "πολεμο των κονσολών".

Το γιατί είναι απλό ...

Δες μόνο πόσα προγράμματα έχουν φτιαχτεί για το XBOX 1 και πόσα για το PS2 και θα το καταλάβεις μέχρι και εσύ :)

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

kala re paidia exete polu plaka.to na katsei kapoios na bgalei to 360 pio dunato mono kai mono gia na tin pei stous poromenous me to ps3 einai xazo.to xbox 1 itan pio dunato apo to playstation 2.e to playstation 3 einai pio dunato apo to 360.ti na kanoume twra.exete dei ena video pou to ps3 mono me ton cell kai xwris katholou xrisi gpu exei ena topio polu alithofanes.sto opoio anthizoun louloudia megalwnoun dentra kinountai sinefa allazei i thesi tou iliou ola se real time.katalabainete ti dunami exei o epeksergastis autos? ta prwta games ontws den einai endeiktika twn dunatotitwn tou.pantws egw pisteuw oti meta apo 1 2 xronia oi developers tha exoun tin empeiria kai tin texnognwsia na ksezoumisoun to ps3.

Δημοσ.

Μιάς και μιλάτε για τηλεοράσεις τι ρόλο παίζουν τα Hz από μόνα τους?Για παράδειγμα τι διαφορά μπορεί να έχει μια τηλ 100Hz από μία 80 Hz ?(για απλές μιλώ όχι για HD).Απλώς ενημερωτικά ρωτάω γιατί γίνεται πολύ κουβέντα για τις HD τελευταία και σκέφτομαι να αγοράσω κάποια παιχνιδομηχανή, αλλά όχι και κάποια από τις πανάκριβες τηλεοράσεις!!!

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι θα δεις καμια διαφορά στα Hertz. Ακόμα και η ανάλυση (που γίνεται τόσος ντόρος γι'αυτήν) δεν θα έπρεπε να είναι η νο.1 έγνοια μας, καθώς το ανθρώπινο μάτι είναι περισσότερο ευαίσθητο σε φωτεινότητες, αντιθέσεις και τα συναφή (δηλ. στο panel που φοράει η κάθε TV) παρά στην ανάλυση αυτή καθεαυτή. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για "λογικές" ίντσες.

Νομίζω ότι μπορείς να δώσεις 800-900 ευρώ το πολύ και να πάρεις μια 32" LCD HD και να ευχαριστηθείς την κονσόλα σου. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις non-HD τηλεόραση για να παίξεις, είναι η μέρα με τη νύχτα. Όπως σωστά έχουν πει πάρα πολλοί εδώ μέσα "xbox 360 σε StandardTV είναι σαν xbox one". Το έχω δει και δεν το πίστευα. Από τότε δεν βάζω ποτέ το 360 σε SDTV, καλύτερα σε 17άρι TFT υπολογιστή παρά σε 32" CRT SDTV.

Πληροφοριακά, μιας και πιάσαμε για τις αναλύσεις (και συγγνώμη για το μακροσκελές offtopic) η technixx έφερε την Amoi elite 42" 1080p στα 1870 ευρώ, απίστευτη τιμή!

Δημοσ.
pantws egw pisteuw oti meta apo 1 2 xronia oi developers tha exoun tin empeiria kai tin texnognwsia na ksezoumisoun to ps3.

Και γω πιστευω οτι μετα απο 12 χρονια θα το εχουν ξεζουμισει :D

Δημοσ.

Ακριβώς. Κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι η πραγματική κόντρα ps3 και 360 θα αρχίσει του χρόνου το φθινόπωρο. Και τα πραγματικά next gen παιχνίδια θα βγουν σε ένα (και βάλε) χρόνο από σήμερα. Από την άλλη διατηρώ κάποιες μικρές επιφυλάξεις (ειδικά για το 360) γιατί και για το Ninja gaiden τα ίδια έλεγα και τελικά δεν ξαναβγήκε παιχνίδι με τέτοια γραφικά στο xbox one. Από ένα σημείο και μετά ακόμα και οι exclusive τίτλοι ήταν χειρότεροι κι από μέτριου pc. Μόνο το Riddick μου έκανε εντύπωση, χωρίς να είναι τίποτα το ανεπανάληπτο (μιλάμε πάντα για γραφικά).

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ? μήπως πραγματικά ήταν το ανάποδο ? για διάβασε λίγο για ποιο λόγω έβγαλαν αυτή την πατάτα που λέγονταν warp

Επειδή δούλεψα και σε 3.1 και σε 0S/2 ναί είμαι σίγουρος.... Για να φανταστείς τα 3.1 τα δούλευα και πάνω από το ΟS/2 to 1994 ... πιο έυκολη χρήση των Windows δεν είχα ξανακάνει ποτέ ... όταν έσκαγαν ή κόλλαγαν τα ξαναξεκίναγα με διπλό κλικ .. χεχεχε

Αλλά δεν υπήρχε software πουθενά!!! ούτε ζωγραφιστό ... εξού και τα 3.1 over OS/2.

Σχετικά τώρα με την apple ... ναι ... δεν ήταν μόνο οι developers.... έλειπε και άλλα πράγματα ...

Αλλά το νόημα μου δεν ήταν αυτό ...

Το νόημα ήταν ότι δεν επικρατεί πάντα το καλύτερο ... και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποτέ δεν ξέρεις από την αρχή ποιοί μπορεί να είναι ...

Δημοσ.
ρε κοιτα να δεις που θα μου βγαλουνε το ps3 καλυτερο... :D :D :D :D :D

den exei simasia an einai kalitero alla an tha parei toys titloys

kai toys story writers

Δημοσ.
ρε κοιτα να δεις που θα μου βγαλουνε το ps3 καλυτερο... :D :D :D :D :D

στα χαρτια ειναι!! τωρα στην πραξη το μελλον θα δειξει!!

Δημοσ.

Για να κάνεις μία σωστή σύγκριση του PS3 με το XBOX360 αυτή τη στιγμή πρέπει να λάβεις πολλά πράγματα υπόψη σου... και όχι απλά μία CPU...

Αλλά ακόμα και αν αυτά που κρίνεις σου δείξουν κάποιο ως "καλυτερο" αυτό δεν σημαίνει ότι θα επικρατήσει κιόλας ...

Προς το παρόν φαίνεται πάντως η MS να έχει προβάδισμα εναντι του PS3 κυρίως λόγω τίτλων και Live... πράγματα που είναι και χειροπιαστά από τον καθημερινό gamer... και όχι θεωρίες περί δύναμης ...

Αυτό το προβάδισμα λογικά θα το κρατήσει μέχρι και τα επόμενα χριστούγεννα ...

Μετά το 2007 ... όποιος μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει ας αγοράσει μετοχές ...

Αυτό που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας όλοι είναι πως ... για το καλό του gaming πρέπει να υπάρχει ισσοροπία δυνάμεων ... ούτε η MS να γίνει Νο.1 με διαφορά αλλά ούτε και να επικρατήσει η SONY ... μία αναλογία 40-40-20 και με το Wii νομίζω είναι προτιμότερη.

Δεν νομίζω να θέλουν πολλοί να δούνε την MS να εξαγοράζει την Sony (φαντάζεστε Halo 4 service pack 1a !!!)...

αλλά και δεν νομίζω να θέλουν πολλοί να δουν την Sony να κερδίζει και να συνεχίζει με τέτοια έπαρση / αλλαζονεία να μας μεταχειρίζεται ...

Και δεν μιλάω μόνο για κονσόλες αλλά για όλη την γκάμα των προϊόντων της SONY ... ωραία προϊόντα αλλά ... χάρη σου κάνουμε Sony που τα αγοράζουμε δεν είμαστε υποχρεωμένοι ...

Δημοσ.

Μπορείτε βέβαια πάντα να μην αγοράζετε το οτιδήποτε σε Sony και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Το τελευταίο προϊόν της Sony που αγόρασα, μια Wega 29" CRT, ήταν πριν 4 χρόνια, μου κόστισε ο κούκος αηδόνι (επειδή έλεγε Sony πάνω στο κουτί) και εδώ και οχτώ μήνες έχει παραδώσει το πνεύμα, δεν μπαίνω καν στον κόπο να τη φτιάξω. Ποτέ πια Sony, τέλος η κοροϊδία. Συμφωνώ ότι του χρόνου τα Χριστούγεννα (ίσως και λίγο νωρίτερα) θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό ο περιβόητος NextGenWar που έχει ξεσπάσει.

Δημοσ.

Παιδιά το εξωτερικό Drive του 360 δεν είναι λύση.

Οι περισσότεροι developers θα βγάλουν τα παιχνίδια σε εκδόσεις DVD και ελάχιστοι σε HD-dvd (εκτός αν βγαίνουν 2πλες εκδόσεις) με τη λογική το ότι οι περισσότεροι χρήστες που έχουν Xbox δεν έχουν αγοράσει το extra Drive και έτσι δεν συμφέρει οικονομικά την εταιρία παραγωγής να βγάλει ένα παιχνίδι για μεμονωμένο κοινό.

Απ'την άλλη μεριά το Ps3 έχει βασικό drive blue ray δίνοντας στους Developers τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα το Format του παιχνιδιού αν θα είναι σε DVD ή Blue Ray ανάλογα με τον όγκο και τα δεδομένα του παιχνιδιού (φανταστείτε HD video σε σκηνές στα παιχνίδια του PS3, στο 360 θα υπάρχει μεγάλος περιορισμος).

Για να καταλάβετε για τι διαφορά μιλάμε είναι σαν να λέμε ότι το Χ360 παίζει μόνο CD και το PS3 παίζει DVD.

η αναλογία DVD:CD είναι περίπου 1:6

ανάλογα και ΒlueRay : DVD που νομίζω είναι και αυτό 1:6 ή 1:7

Σκεφτείτε λίγο τι δεδομένα θα χωράνε σε ένα δισκάκι BR.

Κι αν δεν το χωράει το μυαλό σας συγκρίνετε CD με DVD...

To 360 είναι το παρόν, το Ps3 είναι το μέλλον.

Δε θέλω να δημιουργήσω vs αναφέρομαι σε απλή λογική!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...