Προς το περιεχόμενο

Μια ερωτηση για 8800 gtx\gts ATI R600

amdman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η διαφορα μεταξη directx 10 compliant GeForce 8800 GPU

και directx 10 enable R600 series

Ευχαριστω προκαταβολικα φοβερο το site συνεχιστε την καλη δουλεια:-D

Δημοσ.

΄Οταν κυκλοφορήσει του χρόνου η R600 θα μπορεί να απαντηθεί η ερώτησή σου. Οτιδήποτε άλλο θα είναι υποθέσεις που δεν θα αντιστοιχούν απαραίτητα σε πραγματικά στοιχεία.

Δημοσ.

Ευχαριστω Ailuros για την απαντηση σου μολις γυρισα απο την δουλεια

εαν θελεις ομως εσυ η καποιος αλλος στο forum να μου μεταφραση τη λεξη

compliant γιατι δεν γνωριζω καλα την αγγλικη γλωσσα και μου δινεται η εντυπωση οτι η 8800 υποστηριζει directx 10 στο software αντι του hardware

Δημοσ.
Ευχαριστω Ailuros για την απαντηση σου μολις γυρισα απο την δουλεια

εαν θελεις ομως εσυ η καποιος αλλος στο forum να μου μεταφραση τη λεξη

compliant γιατι δεν γνωριζω καλα την αγγλικη γλωσσα και μου δινεται η εντυπωση οτι η 8800 υποστηριζει directx 10 στο software αντι του hardware

΄Οπως σωστά είπε ο chiderboy, compliance = συμβατότητα. Το κάθε ΑΡΙ όπως το D3D10 έχει συγκεκριμένες υποχρεωτικές προδιαγραφές για να δωθεί ο τίτλος της συμβατότητας σε μια κάρτα γραφικών. Μια προδιαγραφή να μην τηρείται σε επίπεδο hardware και χάνει τον τίτλο της συμβατότητας.

Η 8800 πληρεί όλες τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σε επίπεδο hardware και άρα δεν τίθεται συμβατότητας. Eίναι 100% D3D10 συμβατή.

Δημοσ.
΄Οπως σωστά είπε ο chiderboy, compliance = συμβατότητα. Το κάθε ΑΡΙ όπως το D3D10 έχει συγκεκριμένες υποχρεωτικές προδιαγραφές για να δωθεί ο τίτλος της συμβατότητας σε μια κάρτα γραφικών. Μια προδιαγραφή να μην τηρείται σε επίπεδο hardware και χάνει τον τίτλο της συμβατότητας.

Η 8800 πληρεί όλες τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σε επίπεδο hardware και άρα δεν τίθεται συμβατότητας. Eίναι 100% D3D10 συμβατή.

Θυμαμε ομως και η σειρα GeForce 4 mx ηταν συμβατη με directx 8

αλλα ετρεχε σε directx 7 το hardware μερος της καρτας ετσι αναγκαστικα

να την αλλαξω με μια radeon 9000pro που ηταν ετη φωτος μπροστα

Σκεφτομαι να αγορασω την 8800gtx αλλα εχω αμφιβολιες

Δημοσ.
Θυμαμε ομως και η σειρα GeForce 4 mx ηταν συμβατη με directx 8

αλλα ετρεχε σε directx 7 το hardware μερος της καρτας ετσι αναγκαστικα

να την αλλαξω με μια radeon 9000pro που ηταν ετη φωτος μπροστα

Σκεφτομαι να αγορασω την 8800gtx αλλα εχω αμφιβολιες

Βρες μου μια επίσημη και σοβαρή πηγή ή ακόμα και η ίδια η NVIDIA που να έλεγε ότι η GF4MX είναι συμβατή με DX8.0.

http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html

Επίσης οι περισσότεροι αναλυτές /reviewers το τόνιζαν τότε ότι δεν είναι συμβατή με 8.0 και ουδείς θυμάμαι να υπαινίχτηκε ότι είναι και συμβατή σε επίπεδο λογισμικού (οξύμωρο σχήμα γιατί δεν υπάρχει άλλη συμβατότητα παρά σε επίπεδο hardware). Mήπως είδες το "4" τότε και έβγαλες μόνος σου το συμπέρασμα ότι επειδή GF4 Ti = DX8.1 compliant άρα θα πρέπει να΄ναι και GF4 MX;

http://www.techreport.com/etc/2002q1/geforce4/index.x?pg=1

To δεύτερο πινακάκι διάβασε. Αναλυτικότερα:

http://www.techreport.com/etc/2002q1/geforce4/index.x?pg=4

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά reviews που είχαν γραφτεί τότε. Και όλα φυσικά τόνιζαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι η GF4 MX δεν είναι τίποτε άλλο από μια βελτιωμένη έκδοση της παλιότερης GF2 MX με Multisampling και κάτι άλλες αηδιούλες. Του ανάπηρου αν του δώσεις πατερίτσες θα περπατήσει μεν, αλλά δεν θα κάνει και αγώνα δρόμου με αυτές ;)

Λέει ο αρθρογράφος εδώ ότι η NVIDIA ίσως προσπαθούσε να προσομοιώσει τους vertex shaders μέσω επεξεργαστή. Είναι αλήθεια ότι μπορείς να φορτώσεις την γεωμετρία στον κεντρικό επεξεργαστή, αλλά όσο προγραμματιζόμενη είναι αυτή η γεωμετρία τόσο χειρότερο για τον επεξεργαστή. ΄Οπως πολύ σωστά τονίζει οι pixel shaders δεν προσομοιώνονται σε επίπεδο λογισμικού, και αν προσπαθήσει κανείς θα γκριζάρουν οι κρόταφοί του μέχρι να δει έστω και ένα καρέ.

Τώρα για την 8800: αν το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται αποκλειστικά στην συμβατότητα και δεν την θέλεις για τις επιδόσεις και ποιότητα απεικόνισής της, δεν βλέπω να συντρέχει λόγος να μην περιμένεις μέχρι την άνοιξη να δεις τι έχει να ανταπαντήσει το αντίπαλο δέος και ούτε βλέπω πουθενά επίσημη κυκλοφορία του Vista.

Oρίστε μια ολοκληρωμένη ανάλυση από το Beyond3D:

http://www.beyond3d.com/reviews/nvidia/g80-arch/

Αν έχεις κάποιες απορίες πάνω σε αυτό καθαρά σε ενημερωτικό επίπεδο πάνω στην 8800, μην διστάσεις να ρωτήσεις. Και να θυμάσαι ότι οι ερωτήσεις ποτέ δεν στοιχίζουν. Αν είχες ρωτήσει πριν πάρεις την GF4 MX θα είχες γλυτώσει τότε την φασαρία ;)

Δημοσ.

Καιρό έχω να εμφανιστώ από τα μέρη εδώ :)

Όπως είπε και ο Ail, h 8800 διαθέτει τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να παίζει τα επερχόμενα παιχνίδια που θα χρειάζονται DirectX 10. Είναι μια πραγματικά πάρα πολύ γρήγορη κάρτα σε παιχνίδια τρέχουσας γενιάς, και η ποιότητα απεικόνισης είναι ίσως η καλύτερη από όλα τα μοντέλα που έχει βγάλει η nVidia μέχρι τώρα. Προφανώς δε μπορώ να σου πω το ίδιο και για τα παιχνίδια DX10 γιατί δεν υπάρχουν ακόμα ώστε να γίνουνε μετρήσεις :P Παρεπιπτόντως, Ail, βάλε καμιά φωνή να βγάλουν κάνα driver για Vista γιατί την έχω την κάρτα και κάθεται εδώ και καμιά βδομάδα :D

Όσο για την R600 το μόνο που μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι επίσης συμβατή - δεν έχουν ανακοινωθεί άλλωστε ακόμα οι επίσημες προδιαγραφές της.

Δημοσ.

Για το ποιά σημεία ακριβώς έχω παραπονεθεί στο σύνολό τους θα τα δεις αναλυτικά στο άρθρο (όταν αυτό κυκλοφορήσει μιας και περιμένω να επιστρέψει o Rys από διακοπές...βλέπεις κάτι Τουρκόσποροι αποφασίσανε να σπάσουν μια μη κερδοφόρα ιστοσελίδα. Αν και χέστηκα, αν χάθηκαν τα δεδομένα θα το κλείσω το ντέλο και θα δίνω άρθρα στο B3D).

Δημοσ.

Ενταξει βρε παιδια μην βαρατε,φταιει και το μικρο της ηλικιας μου,

την εποχη που αγορασα την mx 440 η πληροφοριες μου προερχοντουσαν

κυριος απο περιοδικα,λιγο η παραπληροφορηση λιγο η απειρια εγινε η μ@λ@κι@.Οποτε λιγη καχυποψια δεν βλαπτει.

Δημοσ.
Οποτε λιγη καχυποψια δεν βλαπτει.
Τουναντίον... αυτό λέμε, πριν αγοράσεις, ρώτα.. κοινώς, καλά κάνεις και ποστάρεις εδώ :)
Δημοσ.
η πληροφοριες μου προερχοντουσαν

κυριος απο περιοδικα,λιγο η παραπληροφορηση

Μα τα περιοδικά είναι ο ορισμός της παραπληροφόρησης...

Μ' αρέσει που τα αγοράζουμε κιόλας.... Και από μας τα παίρνουν και από τις εταιρείες για να γράφουν ότι να ναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...