Προς το περιεχόμενο

Βοηθήστε με να αλλάξω browser

SnipeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια το Maxthon που είναι κάτι σαν front του internet explorer. Θέλω να βάλω τον firefox αλλά θέλω να μου πει κάποιος εάν υπάρχουν extensions που να κάνουν τα παρακάτω γιατί είναι ο μόνος λόγος που δεν έχω αλλάξει browser τόσα χρόνια

1. Να γράφεις στο url " i " και να σε πηγαίνει στο insomnia

2. Να αποθηκεύονται ομάδες σελιδών ώστε με ένα κλικ στην ομάδα νέα να ανοίξουν in.gr, flash κλπ ότι έχω ορίσει εγώ

3. Με συνδυασμό πλήκτρων να βάζει www και .gr σε κάτι που γράφεις. Στο maxthon το έχω βάλει να γράφεις paradeigma και πατάς shift+enter και στο κάνει http://www.paradeigma.gr και πάει εκεί

4. (αυτό λίγο απίθανο να υπάρχει) O maxthon έχει ένα κουμπί undo και πατώντας το σου ανοίγει τη σελίδα που έκλεισες τελευταία. Μπορείς βέβαια να το πατήσεις και πολλές φορές και σου τις ανοίγει όλες με αντίστροφη σειρά από αυτή που τις έκλεισες.

Με έχουν βολέψει υπερβολικά αυτά τα 4 και αν ο firefox έχει τίποτα παρόμοιο τον πέταξα κι όλας τον maxthon

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και γω απο Maxthon προερχομαι SnipeR. Η ευκολια στο browsing με κρατουσε σε αυτον τοσο καιρο. Λοιπον

3. Χρειαζεται να πειραξεις τον firefox εκ των εσω για να το κανεις μιας και δεν μπορεις να ορισεις εσυ οτι θες στο shift+enter. Και γω το χρησιμοποιουσα πολυ αυτο και με παιδεψε να βρω λυση. Ιδου.

Στο αρχειο Mozilla Firefox\chrome\browser.jar\content\browser\browser.js κανουμε search για το .net και το αντικαθιστουμε με .gr

4. Εχει μια επιλογη στο History για Recent closed tabs. Θα κανει τη δουλεια που θες.

Εκτος των παραπανω εγω χρησιμοποιω πολυ τα κουμπια F1, F2, F3, F4 για να ανοιγω καινουργιο tab, να πηγαινω στο προηγουμενο, στο επομενο και να πηγαινω τον κερσορα στην url bar. Εχω φτιαξει δικο μου extension με τις παραπανω λειτουργιες μιας και δεν βρηκα κατι ετοιμο. Αν σε ενδειαφερει πες να το ανεβασω.

Δημοσ.

Στον opera εχει κατω δεξια καδο στον οποιο κραταει ολες τις σελιδες που ειδες απο την ωρα που τον ανοιξες.

Με ενα κλικ σου ανοιγει οποια θες...οχι απαραιτητα την τελευταια:)

Δημοσ.

Afto pou me voleuei emena perissotero sto Maxthon enai to click and drag se links kai dieythinseis tis opeies anoigei se allo tab.Merikes fores xreisimopoio kai ta mouse gestures.

Yparxei kai o 2 poy mporei na doulepsei me ti mixanh toy IE7

Δημοσ.

1. Δεξί κλικ στον σελιδοδείκτη του Insomnia, Ιδιότητες, Keyword.
  2. (Δεν έχω χρειαστεί κάτι τέτοιο, μπορεί να υπάρχει και καλύτερη λύση.) Πας σε ένα φόλντερ στους σελιδοδείκτες, Open in tabs. Επίσης, μπορείς να ξεκινάς με ένα σετ σελίδων που ορίζεις, π.χ., τους σελιδοδείκτες ενός φόλντερ.
  3. Γίνεται κι αυτό με διάφορους τρόπους, όπως λέει ο Axelfc. Αλλά δεν μου έχει χρειαστεί: αν αυτό που γράψεις δεν είναι πλήρης διεύθυνση, ενεργοποιείται το I feel lucky του Google και σε πάει στο πρώτο αποτέλεσμα.
  4. Γίνεται κι αυτό. Εκτός από το μενού έχει και συντόμευση που ανοίγει τα 10 τελευταία καρτελάκια, από το πιο πρόσφατο μέχρι το πιο παλιό: Ctrl+Shift+T.

Δημοσ.
3. Με συνδυασμό πλήκτρων να βάζει www και .gr σε κάτι που γράφεις. Στο maxthon το έχω βάλει να γράφεις paradeigma και πατάς shift+enter και στο κάνει www.paradeigma.gr και πάει εκεί

Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για να το κάνεις αυτό, από το να σκαλίσεις τις κρυφές ρυθμίσεις του FF. Κάνε αναζήτηση για το Url Suffix extension στο site του FF. Με έχει βολέψει μια χαρά.

Κι εγώ από Maxthon προέρχομαι.

Δημοσ.

SnipeR σαν χρήστης του maxthon εδώ και καν 2 χρόνια αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα μετάβασης σε firefox και για την ώρα απλά συνυπάρχουν και οι δύο. Ειδικά το grouping του maxthon είναι αναντικατάστατο :/ -τουλάχιστον δεν έχω βρει κάποιο κατάλληλο extention ως τώρα-. Σαν υποκατάστατο (επειδή συνήθως θέλω να groupάρω κάποιες σελίδες όταν πρόκειται να κλείσω τον browser), χρησιμοποιώ κάτι σαν restore session την επόμενη φορά που θα ανοίξει (βέβαια για κάποιο λόγω ούτε αυτό δουλεύει σωστά μιας και από ότι έχω καταλάβει ανοίγει τις σελίδες από την cache και πρέπει να κάνω reload...).

Είχα δοκιμάσει παλιότερα τον τρόπο που προτείνεις (2.) Eusebius αλλά μετά από λίγο γινόταν ένας πανικός στα bookmarks και τον εγκατάληψα.

Επίσης αυτό που επισημαίνει κι ο Prokiller μου έχει λήψει πολύ (όχι το middle click δε με βολεύει).

Τέλος, ώρες-ώρες το adblock καταντά εκνευριστικό/κουραστικό αφού κάνει block και χρήσιμα objects και απαιτεί αρκετά clicks για να σ' αφήσει να δεις αυτό που θες...

Δημοσ.

Χμμ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα κάνω τις ρυθμίσεις που προτείνατε, θα βάλω και το Maxthon 2 beta, που δεν ήξερα ότι υπάρχει, και θα δω που θα καταλήξω.

Πάντως το drag&drop που λέτε γίνεται και στο firefox απλά αντί να το κάνεις drop στο url το κάνεις drop στη μπάρα των καρτελών, την οποία την έχω βάλει να φαίνεται πάντα ακόμα κι αν είναι μία η καρτέλα.

Edit : Μόλις έβαλα το maxthon 2 και είναι πολύ καλός και ειδικά με αυτά που λέει ότι θα υποστηρίζει στην τελική του έκδοση...

Εδώ έχει ένα tour, και εδώ έχει τις διαφορές με την πρώτη έκδοση για όσους ενδιαφέρονται

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ αυτά παράλληλα με το Maxthon...

http://www.opera-usb.com/operausben.htm << έκδοση 8.53

http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable << έκδοση 1.5.0.1

...και δεν έχω μπορέσει να καταλήξω σε 1 μόνο.......

Η προσωπική μου προτίμηση παραμένει ο Maxthon με το παρακάτω configuration - όπως θα δεις δεν έχω την τελευταία έκδοση γιατί δεν μου χρειάζεται ;-)

-------- Maxthon browser --------

Version=1.1.1.20 Ansi

Content Filter = Enabled

Popup Filter = Enabled

Auto Popup Filter = Enabled

Download Manager = Star Downloader

-------- Maxthon Plugins --------

Kill Flash Ad and Flying Ad

Disable Page Annoyances

MyStyle

EnableRightClick

SiteCheck

AllTabsInfo

IP Lookup++

ConvertZ

Unit Converter

Currency Converter

Maxthon Newsletter

Virus Info

WorldTime

Weather

WeekCalendar

Flash Save

Δημοσ.

Πάντως το drag&drop που λέτε γίνεται και στο firefox απλά αντί να το κάνεις drop στο url το κάνεις drop στη μπάρα των καρτελών, την οποία την έχω βάλει να φαίνεται πάντα ακόμα κι αν είναι μία η καρτέλα.

Στον Firefox μπορεις να χρησιμοποιησεις το add on Drag de Go με το οποιο ρυθμιζεις gestures αναλογα με τον τυπο του αντικειμενου που κανεις drag και την κατευθυνση που το κανεις drop.

Δημοσ.

Maxthon και εγώ. Κόλημα είναι !!!!

Όσες φορές προσπάθησα να αλλάξω δεν τα κατάφερα και επέστρεψα δριμύτερος στον maxthon.

Τελικά βαρέθηκα να χάνω την ώρα μου με τους άλλους browsers και έχω πολύ καιρό να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Τον firefox τον βαριέμαι γιατί πρέπει να ψάχνεις κάθε λίγο για αυτά τα exteninsions (κάπως έτσι)

Ο opera καλώς είναι αλλά δεν είναι σαν τον maxthon.

Δημοσ.

Εγώ δεν αλλάζω Firefox και Maxthon. Έχω και τους δύο, αλλά χρησιμοποιώ πιο πολύ τον Maxthon...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...