juan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 "Δεν ειναι δυνατη η διαγραφη του [ονομα αρχειου]: Δεν επιτρεπεται η προσβαση Βεβαιωθειτε οτι ο δισκος δεν ειναι γεματος, οτι δεν εχει προστασια εγγραφης και οτι το αρχειο δε χρησιμοποιειται αυτην τη στιγμη." Αυτο το μηνυμτα βλεπω οποτε επιχειρω να διαγραψω καποιους φακελους με αρχεια μουσικης (mp3) απο τον υπολογιστη μου. Δεν ειμαι αρχαριος ουτε και ειδημων, οποτε δοκιμασα αρκετα πραγματα, τα οποια φυσικα δε δουλεψαν: - ελεγξα οτι τα αρχεια δεν ειναι read only, δεν ειναι κοινοχρηστα (εξαλλου δεν ειμαι σε δικτυο) και οτι κανενα εμφανες προγραμμα δε τα χρησιμοποιει. - δοκιμασα να τα διαγραψω απο safe mode και απο command prompt χρησιμοποιωντας τις εντολες del και erase. - εγκατεστησα εξειδικευμενα προγραμματα (Dr Delete, GiPo@MoveOnBoot, Unlocker), ολα εδωσαν σφαλμα του τυπου "δεν επιτρεπεται η προσβαση" ειτε πριν ειτε μετα απεο επανεκκινηση - εκλεισα ολες τις διεργασιες που θα μπορουσαν να επηρεαζουν τα συγκεκριμενα αρχεια, τις απενεργοποιησα απο msconfig και εκανα επανεκκινηση επιπλεον πληροφοριες: τα αρχεια βρισκονται σε εξωτερικο σκληρο συνδεδεμενο με usb. ειχα παρατηρησει το προγραμμα και παλιοτερα αλλα επειδη δεν υπηρχε αναγκη για διαγραφη των αρχειων δε εδωσα πολλη σημασια. φυσικα εψαξα καλα στο google και στην αναζητηση του φορουμ πριν ξεκινησω το topic. ευχαριστω εκ των προτερων, στεφανος 1
Eusebius Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 You cannot delete a file or a folder on an NTFS file system volume http://support.microsoft.com/kb/320081 http://support.microsoft.com/kb/320081/el Έχει έξι πιθανές αιτίες...
dimitris2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 eixa ena paromoio provlima se arxeio pou telika itan ios
activex Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 dokimase to : http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=view&id=136
dimitris2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 dokimase to : http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=view&id=136 sto arxiko minima leei pws exei dokimasei to UNLOCKER
juan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 δοκιμασα ολες τις προτεινομενες λυσεις στο λινκ που εδωσε ο Eusebius, καμια δε δουλεψε. παμε για φορματ και ο θεος βοηθος...
Apatewna Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ίδιο πρόβλημα στα windows xp με αρχεία τα οποία είχαν μηδενικό μέγεθος. Μπορούσα να κάνω copy paste το αρχικό μηδενικό αρχείο αλλα στο φινάλε κατέληξα με πολλά αρχεία μηδενικό μεγέθους τα οποία δεν σβήνονταν με τίποτα! Τελικά όπως διαπίστωσα υπήρχε κάποιο instance του windows explorer που φαινόταν να έχει κάποιου είδους "συναλλαγή" με τα αρχεία αυτά και ως εκ τούτου να μην μπορώ να τα σβήσω. Το πρόβλημα δεν έφευγε ακόμα και με επανεκκίνηση. Λύση (για μένα): Έναρξη - εκτέλεση - cmd Πηγαίνεις στο drive που έχει το πρόβλημα. Ctrl-Alt-Delete / Explorer -> End Process tree Γυρίζεις στο command prompt και αρχίζεις τις διαγραφές. Μόλις τελειώσεις δώσε την εντολή explorer για να ξεκινήσουν τα windows και πάλι (τι ηλίθια παράθυρα)
juan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ίδιο πρόβλημα στα windows xp με αρχεία τα οποία είχαν μηδενικό μέγεθος. Μπορούσα να κάνω copy paste το αρχικό μηδενικό αρχείο αλλα στο φινάλε κατέληξα με πολλά αρχεία μηδενικό μεγέθους τα οποία δεν σβήνονταν με τίποτα! Τελικά όπως διαπίστωσα υπήρχε κάποιο instance του windows explorer που φαινόταν να έχει κάποιου είδους "συναλλαγή" με τα αρχεία αυτά και ως εκ τούτου να μην μπορώ να τα σβήσω. Το πρόβλημα δεν έφευγε ακόμα και με επανεκκίνηση. Λύση (για μένα): Έναρξη - εκτέλεση - cmd Πηγαίνεις στο drive που έχει το πρόβλημα. Ctrl-Alt-Delete / Explorer -> End Process tree Γυρίζεις στο command prompt και αρχίζεις τις διαγραφές. Μόλις τελειώσεις δώσε την εντολή explorer για να ξεκινήσουν τα windows και πάλι (τι ηλίθια παράθυρα) δεν δουλεψε. ευχαριστω παντως
juan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Κάνε ένα chkdsk στον εξωτερικό δίσκο... το chkdsk βγαζει 0 αλλοιωμενα αρχεια. αρχιζω να πιστευω οτι προκειται για ιο.
Land_Of_Banania Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 υπάρχει ένα προγραμματάκι move on reboot το οποίο κάνει και delete on boot.πριν μπεί στα windows δηλαδή.ψάξτο μία στο google, free νομίζω είναι.
alkisg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα δικαιωμάτων; Αν τα έβαλες στον εξωτερικό σκληρό από άλλον υπολογιστή, τότε τα έφτιαξε άλλος χρήστης, και έτσι δεν έχεις δικαιώματα να τα σβήσεις... Δοκίμασε δεξί κλικ στον φάκελο mp3 -> ιδιότητες -> security -> κάπου εκεί μέσα έχει take ownership KAI replace permissions on all child containers. Αν δεν το βρεις πες μου τι βλέπεις για να στο γράψω αναλυτικά (εξαρτάται από κάποιες ρυθμίσεις των windows: simple file sharing κτλ). Ή πήγαινε σ' αυτόν που σου έγραψε το φάκελο για να στον διαγράψει!!!
juan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Land_Of_Banania δοκιμασα ηδη αυτο το προγραμματακι alkisg κατατοπισε με πλιζ, κανω δεξι κλικ -> ιδιοτητες και βλεπω 3 tabs: γενικα, κοινη χρηση και προσαρμογη. απο αυτα το 2ο μου φαινεται πιο κοντινο σε αυτο που λες.
alkisg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 ΟΚ, έχεις Windows XP Home. Για να δεις το Security, κάνεις ένα από αυτά: 1) http://www.mydigitallife.info/2006/08/03/enable-and-display-security-tab-in-windows-xp-home-edition/ 2) http://support.microsoft.com/kb/308418 To (1) είναι μόνιμη λύση, θα φαίνεται πάντα η καρτέλα Ασφάλεια. Το (2) ουσιαστικά λέει ότι στα home θα πρέπει να μπαίνεις σαν administrator σε safe mode. Επειδή κι εγώ home έχω, κάνω κι εγώ το (1) και ξαναποστάρω τις επόμενες λεπτομέρειες για το take ownership μετά το reboot!
alkisg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Τελικά επειδή το (1) περιλάμβανε downloading αρχείου 3Mb, έκανα το (2): 1) Επανεκκίνηση σε safe mode 2) Αν σε βάλει αυτόματα στο λογαριασμό, κάνε αποσύνδεση 3) User: administrator. Password αν δεν έχεις βάλει θα είναι κενό 4) Βρίσκεις το φάκελο, δεξί κλικ ιδιότητες > ασφάλεια > για προχωρημένους > Κάτοχος (δες εικόνα) 5) Αλλαγή κατόχου σε administrators, τσεκάρεις και [Αντικατάσταση κατόχου στα δευτερεύοντα κοντέινερ και αντικείμενα 6) ΟΚ σε όλους τους διαλόγους 7) Όπως είσαι από safe mode (επειδή τώρα είσαι administrator, για να αποφύγουμε άλλα προβλήματα δικαιωμάτων) πας και σβήνεις τον φάκελο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα