Constant1ne Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Το ανεμιστηράκι του motherboard (Αsus 939,nforce4) έχει σταματήσει. Πράγμα που συμβαίνει σε όλα μου τα PC τελικά και μου σπάει τα νεύρα! Μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν είναι καθόλου επικίνδυνο να λειτουργεί χωρίς ανεμιστηράκι? Και επίσης πως στο καλό βγαίνει το coolerάκι απ' το chipset για να δω τι θα το κάνω? Έχω βγάλει από άλλα motherboard αλλά από αυτό δεν καταλαβαίνω πως βγαίνει. ΗELP plz
billpeppas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 nFORCE 4 Chipset ψύξη δίχως fan ούτε καν να το διανοηθείς. Η temp θα πηγαίνει στα 70C++ θα κολλάει το PC ή ακόμα και κατά πάσα πιθανότητα θα σου καεί λίαν συντόμως το chipset... Πάρε ένα aftermarket chipset cooler.
Constant1ne Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Το θέμα είναι πού βρίσκονται αυτά τα aftermarket? Την τελευταία φορά που έψαχνα μου λέγαν όλοι ότι δεν υπάρχουν τέτοια. Έχω δει ένα σωρό fans για CPU ,για κουτιά, αλλά όχι γι αυτό που το θέλω. Είχα βρει ένα τυχαία από ένα φιλο που είχε πέσει στα χέρια του επειδή ασχολείται με το αντικείμενο.
chiderboy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Thermalright HR-05 SLI είναι πολύ καλό και πρέπει να κάνει για τη μητρική σου αλλά είναι ακριβούτσικο (~20€) για chipset fan. checkmate.gr νομίζω έχει Όπως σου είπε ο billpeppas χωρίς ανεμιστήρακι ούτε να το σκεφτείς. Χειμώνας με σχετικά καλό αερισμό στο κουτί και 5200+RPM στο ανεμηστηράκι του nforce και δεν το βλέπω ποτέ κάτω από τους 52C
stark Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Το ανεμιστηράκι του motherboard (Αsus 939,nforce4) έχει σταματήσει. Πράγμα που συμβαίνει σε όλα μου τα PC τελικά και μου σπάει τα νεύρα! Μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν είναι καθόλου επικίνδυνο να λειτουργεί χωρίς ανεμιστηράκι? Και επίσης πως στο καλό βγαίνει το coolerάκι απ' το chipset για να δω τι θα το κάνω? Έχω βγάλει από άλλα motherboard αλλά από αυτό δεν καταλαβαίνω πως βγαίνει. ΗELP plz Κλασσικό πρόβλημα με Asus nforce 4 mobos... http://www.planetamd64.com/index.php?showtopic=6415 Προσωπικά κατέληξα σε αυτό: αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι αρκετό ...το καλοκαίρι. Οπότε έστω και με δυσκολία κατάφερα να προσαρμόσω κι ένα μικρό ανεμιστηράκι πάνω του το οποίο "διώχνει" τον θερμό αέρα... - 3515 RPM PC Probe (μάλλον αναξιόπιστο) και Speed fan μου δείχνουν αυτή τη στιγμή 36 και 40 βαθμούς αντιστοιχα, αλλά σε αυτά βάλε και 5-10 βαθμούς παραπάνω για να είσαι σίγουρα μεσα. Επίσης πρόσεξε τι θα βάλεις και πως θα το βάλεις ώστε να μην έχεις προβλημα μετά με την κάρτα γραφικών σου. Προσωπικά το έχω πάρει απόφαση ότι dual-slot sized VGA κάρτα δεν θα χωρέσει ποτέ... Οτι και να κάνεις βάλε και fan πάνω.
Constant1ne Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Thanks.Πρέπει να έχουν περάσει έτσι 3 βδομάδες τώρα και δεν έχει κάποιο πρόβλημα το pc πάντως. Παλιότερα θύμαμαι κάποιος τέχνικος μου είχε λαδώσει είπε ένα και ξεκόλησσε. Μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να το λαδώσω?
stark Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Για να βγάλεις το cooler απο το chipset πρεπει απλά να πιέσεις τα πιαστράκια που έχει από το κάτω μέρος του mainboard. Ρισκαρεις πολυ αφήνοντάς το χωρίς fan πάντως.
JOHNX2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 afiste paidia kai ego me tin DFI LANPARTY SLI-DR exo megalo problima me tis thermokrasies tous kalokairinous mines!! oxi oti mou kolai to sistima i kani epanekinisis ala kirios logo thorivou tou fan sto chipset to opio pragmatika den ipoferete!!! to exi kalipsi olo sxedon kai i 7900GTX opote katalavenete ti ginete eki mesa... exo di thermokrasies sto SPEEDFAN eos kai 67-68 vathmous me 32 vathmous domatiou kai to fan tou chipset na girizi san trelo stis 7000+ strofes!!!!!! epsaksa gia na to alakso me kapio pio apotelesmatiko ala i 7900GTX mou kovi ta xeria... mias kai koumponi pano tou kai ta perithoria gia na valo kapio megalitero kai pio apotelesmatiko einai miomena... auto pantos dixni san mia kali lisi... http://www.checkmate.gr/products.php?pid=917 to thema ine ti kani omos stin praksi!!!!
billpeppas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 τα ίδια με το stock chipset cooler κάνει το revoltec... Το μόνο που αξίζει από την revoltec είναι τα ωραία Case Fans με τα Text Displays Κατά τα άλλα η καλύτερη λύση για nF4 cooling είναι το ThermalRight HR-05 SLI
JOHNX2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 to thema ine omos ean meta tin topothetisi tis thiriodis autis psixtra i 7900GTX einai se thesi na koumposi pano stin mitriki......????
billpeppas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Για να σου λέω ότι κάνει, εσύ τι λες. Μην ρωτήσεις για 8800GTX, γιατί δεν έχω δοκιμάσει ( αλλά κάτι μου λέει πως όχι )
Constant1ne Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Γεια σας και πάλι. Πήγα το cooleraki στο πλαίσιο και περιμένω να μου το αντικαταστήσουν. Μέχρι τότε επειδή φοβήθηκα με αυτά που διάβασα και έδω και στο ξένο forum! βρήκα το προηγούμενο motherboard asus που είχα και αντικατέστησα το χαλασμένο με το παλιό μου και μου φαίνεται πως δουλεύει μια χαρά για την ώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.