ennatos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Καλημέρα Την Παρασκευή αγόρασα από Πλαίσιο μια GECUBE X1950 Pro. Καλή συσκευασία, εύκολη εγκατάσταση κλπ και καλή τιμή. Το πρόβλημα; Καμμία διαφορά από την 6600 που αντικατέστησα! Σε παιχνίδια όπως το World of Warcraft με τις ίδιες ρυθμίσεις ακριβώς έχω ίσως και χειρότερη συμπεριφορά με μικρά "πηδηματάκια" στην εικόνα!. Σε εξομοιωτές πτήσης (MS Flight Sim 2004) επίσης καμμία ορατή διαφορά. ¨ Εχω βάλει τους πιο καινούργιους Catalyst drivers (6.11) αλλά και τους παλαιότερους (6.10) χωρίς να βελτιωθεί κάτι. Σε 3D Mark 2005 μου δίνει σκορ 8100, που από ότι βλέπω είναι αρκετά καλό και στα επίπεδα της συγκεκριμένης κάρτας. Όλες οι ρυθμίσεις της είναι στο αυτόματο, είναι σε πλήρη hardware επιτάχυνση, αλλά και όταν αλλάζω τις ρυθμίσεις της είτε σε max ταχύτητα, είτε σε max ποιότητα δεν βλέπω κάποια "ορατή" διαφορά. Επιμένω στο ορατή καθώς η κάρτα λειτουργεί, δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα με σκουπιδάκια στην οθόνη κλπ, μυνήματα λάθους ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά βάζοντας μια κάρτα που στα χαρτιά είναι τουλάχιστον 3 με 4 φορές ισχυρότερη από την προηγούμενη περίμενα να δώ μια ξεκάθαρη βελτίωση. Τι μπορεί να φταίει; ρίξτε ιδέες και προτάσεις! Το σύστημα είναι με Athlon 64 στα 3400, 2BG Ram, γρήγορους δίσκους κλπ, δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο πρόβλημα "φρεναρίσματος" από τα άλλα υποσυστήματα.
6600gt Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Τι τροφοδοτικο έχεις??Αυτή είναι λογικά η αιτία του προβλήματος σου.
ennatos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Χμμ. ¨Εχω ένα Ζalman 400αρι καλής ποιότητας. Διάβασα στο manual της κάρτας ότι "προτείνεται" 450αρι τουλάχιστον. Υπάρχει όμως τέτοια σχέση; Δηλαδή αν το τροφοδοτικό δεν "σηκώνει' την κάρτα, τότε αυτή θα λειτουργεί σε χαμηλές επιδόσεις; ή απλά δεν θα λειτουργεί καθόλου; Μέχρι σήμερα ήξερα ότι τα ηλεκτρονικά των PC είναι λογικής Οn/Off, δηλαδή είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει. Επίσης δεν έχω κάποιο μύνημα λάθους λόγω τροφοδοσίας (δεν ξέρω βέβαια αν οι ATI κάρτες δίνουν τέτοιο μύνημα). Η κάρτα έχει ένα εξάπινο βύσμα τροφοδοσίας, το οποίο με διακλαδωτήρα βγαίνει σε 2 τυπικά βύσματα τροφοδοσίας όπως αυτά που έχουν οι δίσκοι. Τα σύνδεσα και τα δύο, αν και η κάρτα παίζει και με ένα. (προφανώς τα δύο βύσματα είναι για να μην υπερφορτώσει μια γραμμή τροφοδοσίας).
6600gt Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Αν δεν έχεις το τροφοδοτικό που χρειάζεται πολύ απλά ή θα κάνει ζημιά στην κάρτα ή στην περιπτωσή σου θα λειτουργεί απλά με μειωμένη απόδοση. Λογικά με ένα 500άρι τροφοδοτικό θα λυθεί το πρόβλημα. Και κάτι άλλο προτιμότερο είναι να συνδέσεις την κάρτα με το καλώδιο τροφοδοσίας μόνο του χωρίς άλλη συσκευή να συνδέεται επάνω σε αυτό.
spirosta Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Οι drivers του chipset της μητρικής είναι περασμένοι σωστά?
Dreamchaser Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=32738
Ailuros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 ΚαλημέραΤην Παρασκευή αγόρασα από Πλαίσιο μια GECUBE X1950 Pro. Καλή συσκευασία, εύκολη εγκατάσταση κλπ και καλή τιμή. Το πρόβλημα; Καμμία διαφορά από την 6600 που αντικατέστησα! Σε παιχνίδια όπως το World of Warcraft με τις ίδιες ρυθμίσεις ακριβώς έχω ίσως και χειρότερη συμπεριφορά με μικρά "πηδηματάκια" στην εικόνα!. Σε εξομοιωτές πτήσης (MS Flight Sim 2004) επίσης καμμία ορατή διαφορά. ¨ Εχω βάλει τους πιο καινούργιους Catalyst drivers (6.11) αλλά και τους παλαιότερους (6.10) χωρίς να βελτιωθεί κάτι. Σε 3D Mark 2005 μου δίνει σκορ 8100, που από ότι βλέπω είναι αρκετά καλό και στα επίπεδα της συγκεκριμένης κάρτας. Όλες οι ρυθμίσεις της είναι στο αυτόματο, είναι σε πλήρη hardware επιτάχυνση, αλλά και όταν αλλάζω τις ρυθμίσεις της είτε σε max ταχύτητα, είτε σε max ποιότητα δεν βλέπω κάποια "ορατή" διαφορά. Επιμένω στο ορατή καθώς η κάρτα λειτουργεί, δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα με σκουπιδάκια στην οθόνη κλπ, μυνήματα λάθους ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά βάζοντας μια κάρτα που στα χαρτιά είναι τουλάχιστον 3 με 4 φορές ισχυρότερη από την προηγούμενη περίμενα να δώ μια ξεκάθαρη βελτίωση. Τι μπορεί να φταίει; ρίξτε ιδέες και προτάσεις! Το σύστημα είναι με Athlon 64 στα 3400, 2BG Ram, γρήγορους δίσκους κλπ, δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο πρόβλημα "φρεναρίσματος" από τα άλλα υποσυστήματα. Αμφότερα παιχνίδια που αναφέρεις τα περιορίζει κυρίως ο επεξεργαστής. Το θεωρώ φυσιολογικό να μην βλέπεις ιδιαίτερη διαφορά στην απόδοση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να μην βλέπεις διαφορά με τα διάφορα φίλτρα ενεργοποιημένο όσων αφορά την απεικόνιση. Αφού ωστόσο το 3dmark σου δίνει αυξημένα αποτελέσματα, θα άξιζε την προσπάθεια να δοκιμάσεις παιχνίδια που δεν τα περιορίζει τόσο ο επεξεργαστής (αρκεί να θυμάσαι πως συμπεριφέρονταν και στην προηγούμενη κάρτα).
activex Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 me ton Core 2 Duo E6700 h 1950 pro 512 sto 3dmark 05 bgazi peri ta 11000 mark theorw kai egw pos ta 8000 mark einai ikanopoihtika kai den ofilete se kapio provlima. kirios logo tis xamiloteris cpu sou.
ennatos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Εξελίξεις στο ζήτημα. Το τροφοδοτικό αλλάχθηκε με ένα Zalman 600 Watt. Καμμία αλλαγή, οπότε δεν έφταιγε το τροφοδοτικό (βασική βελτίωση όμως στον θόρυβο καθώς το καινούργιο είναι πολύ αθόρυβο και με τακτοποιημένα καλώδια). Δοκιμάστηκαν επίσης οι drivers 6.9 Catalyst, καμμία πάλι διαφορά. Στο 3D Mark του 2006 αυτή τη φορά, πήρα σκόρ 3829 (με το νέο τροφοδοτικό πλεον), όσο μου έδινε δηλαδή και με το παλιο. Το ίδιο σκορ με πριν (γύρω στο 8000) παίρνω και στο 3D mark 2005. Το παιχνίδι δοκιμάστηκε και σε Call of Duty 2, ιδιαίτερα απαιτητικό σε γραφικό. ΣΕΡΝΕΤΑΙ το σύμπαν! Καρέ καρέ πάει το παιχνίδι, όπου βέβαια κάθε καρέ είναι μια χαρά σε απεικόνιση... Μάλλον η κάρτα θα επιστραφεί σε Πλαίσιο να πάρω άλλο κομμάτι μήπως και δούμε αλλαγές.
Ailuros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Σε τι ανάλυση και με τι ρυθμίσεις τρέχεις το Call of Duty2;
Rikos_69 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μια ερωτηση σημαντικη. Τους drivers τους περνας απο το δισκακι που σου εδωσαν με την καρτα η τους εχεις κατεβασει? Αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα με μια Χ1650Pro... Χρησιμοποιησε το cd που ειχε μεσα η καρτα και μετα κανε update στους πιο καινουργιους. Επισης λογω αλλαγης απο Nvidia σε ΑΤΙ θα επρεπε να χρησιμοποιησεις καποιο tool οπως π.χ. Detonator Destroyer για να αφαιρεσεις τελειως τους προηγουμενους drivers. Επισης κατι τελευταιο. Βγαλε την καρτα καθαρισε σχολαστικα την pci-e θυρα σου γιατι το παραμικρο να εχει μπει μεσα μπορει να σου κανει προβλημα. Αυτα...
viper2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 enas geitonas me ton idio epeksergati kai tin 7900gtx ebgale 4000 marks sto 06 me to idio trofodotiko [isws se boithisei]
ennatos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Για Ailuros: Το COD2 παίζει σε ανάλυση 1680Χ1050, textures σε High, Antialising, World dynamic lights, medium corpses, bilinear. Σε αυτές τις ρυθμίσεις παίζει καλά. Μόλις ανεβάσω οποιοδήποτε texture σε extreme σέρνεται. Επίσης, οποιαδήποτε αλλαγή στο antialising πάλι έχω πρόβλημα και το παιχνίδι πάει καρέ καρέ. Για Rikos_69: Οι drivers περνιώνται με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή απεγκατάσταση, εκκίνηση του μηχανήματος με VGA, και πέρασμα νέων driver. Το μηχάνημα έχει περάσει από φύσημα με αέρα και γενικά είναι πολύ καθαρό, δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό το σημείο. Για viper2005: Ψάχνοντας στο δίκτυο βλέπω το εξής: Τα νούμερα σε 3Dmark που μου δίνει η κάρτα είναι αντίστοιχα με άλλων χρηστών με την ίδια. Για να είμαι ακριβής τα νούμερα που παίρνω είναι λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο, αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό οφείλεται στα υπόλοιπα συστήματα του υπολογιστή. Το τρελό της ιστορίας είναι ότι μόλις τρέξει κάποιο παιχνίδι, ή κάποια εφαρμογή με βαριά γραφικά η κάρτα ΔΕΝ δίνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενο, και σε ορισμένα παιχνίδια δίνει και χαμηλότερες επιδόσεις (FPS). Στη θεωρία δηλαδή πάει καλά στην πράξη τζίφος ΄-) . Ξαναπέρασα επίσης Direct X (αν και είχα την τελευταία έκδοση) χωρίς καμμία αλλαγή. Πάω για αντικατάσταση στο Πλαίσιο μιας και δεν βγαίνει άκρη, μάλλον αύριο θα έχω νεότερα.
Ailuros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Για Ailuros: Το COD2 παίζει σε ανάλυση 1680Χ1050, textures σε High, Antialising, World dynamic lights, medium corpses, bilinear. Σε αυτές τις ρυθμίσεις παίζει καλά. Μόλις ανεβάσω οποιοδήποτε texture σε extreme σέρνεται. Επίσης, οποιαδήποτε αλλαγή στο antialising πάλι έχω πρόβλημα και το παιχνίδι πάει καρέ καρέ. Δεδομένου ότι σε μια 7800GTX@490/685MHz με extra υφές στα 1600 με τετραπλή εξομάλυνση χτύπαγε κάτι 13-15 fps δεν μου κάνει εντύπωση. Μια μικρή παρατήρηση: προς Θεού παιδιά μην βάζεται bilinear στα παιχνίδια. Τα περισσότερα θέλουν πλέον trilinear, ασχέτως αν οι οδηγοί αμφότερων εταιριών κάνουν ότι γουστάρουν. Για viper2005: Ψάχνοντας στο δίκτυο βλέπω το εξής: Τα νούμερα σε 3Dmark που μου δίνει η κάρτα είναι αντίστοιχα με άλλων χρηστών με την ίδια. Για να είμαι ακριβής τα νούμερα που παίρνω είναι λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο, αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό οφείλεται στα υπόλοιπα συστήματα του υπολογιστή. Το τρελό της ιστορίας είναι ότι μόλις τρέξει κάποιο παιχνίδι, ή κάποια εφαρμογή με βαριά γραφικά η κάρτα ΔΕΝ δίνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενο, και σε ορισμένα παιχνίδια δίνει και χαμηλότερες επιδόσεις (FPS). Στη θεωρία δηλαδή πάει καλά στην πράξη τζίφος ΄-) . Ξαναπέρασα επίσης Direct X (αν και είχα την τελευταία έκδοση) χωρίς καμμία αλλαγή. Πάω για αντικατάσταση στο Πλαίσιο μιας και δεν βγαίνει άκρη, μάλλον αύριο θα έχω νεότερα. ΄Εχω σοβαρότατες αμφιβολίες ότι μπορούσες να τρέξεις μια 6600 σε ανάλυση 1680*1050 με εξομάλυνση και όλα στο μέγιστο σε παιχνίδια όπως το CoD2. Βάλε τουλάχιστον τις ίδιες ρυθμίσεις αν θέλεις να συγκρίνεις.
oustanding Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 kanenas de paratirei oti vazei extreme textures/aa/ kai 1680x1050 analisi se gpu 256 MB giauto k tigkarei? Tin idia karta exume,k sta 1280x1024 me max settings pianei parapanw apo kala frame rates. Se orismena games vevea pezi na se frenari ligo i cpu sou..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.