Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα για γερούς λύτες

Dklearhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειτε για εργασία που πρέπει να παραδώσω σύντομα και επειδή είναι πολύ χρονοβόρο να γραψω 50 σελίδες σε excel(από πολλά επιμέρους pdf αρχεία) σκέφτηκα να κάνω αντιγραφή σε txt και μετά σε xls ή το αντίστοιχο format για το openοoffice.Kαι έχω το εξής πρόβλημα.Το αρχείο είναι pdf με ελληνικούς χαρακτήρες και θέλω να κανω copy paste το κείμενο σε txt ή doc.Αλλά όταν κάνω το copy paste τα γράμματα εμφανίζονται αλλαμπουρνέζικα(κοινώς πρόβλημα στην κωδικοποίηση).Το pdf δημιουργείται από ένα πρόγραμμα ICAP στο οποία έχω πρόσβαση μόνο τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.Η εκτύπωση γίνεται σε file με το kprinter μεσω του CUPS μάλλον), και το αρχείο που παίρνω είναι το παρακάτω: http://rapidshare.com/files/4147608/print.pdf

Υ.Γ:σε αυτόν τον υπολογιστή δεν έχω φυσικά root δικαιώματα(linux kde).Οποιαδήποτε ιδέα έχετε πείτε την.Επισης εχω παίξει λίγο με τις ιδιότητες του kprinter χωρίς αποτέλεσμα..

Ευχαριστώ...

edit

αλλαξα τον σύνδεσμο για ευκολία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα αυτο συμβαινει μονο οταν το copy/paste γινεται σε περιβαλλον linux η και windows?

Δοκιμασε να παρεις το pdf σπιτι σου και να το κανεις doc. Υπαρχουν προγραμματα νομιζω αν και δεν εχω ασχοληθει. Αν δεν μπορεις, κανε copy/paste απο windows. Αν παλι εχει προβλημα 99% θα λυθει αν αλλαξεις το πληκτρολογιο στην ελληνικη γλωσσα κατα τη διαρκεια του copy/paste

hrmmm...

Den mporeis na to bgaleis se printfile se postscript?

Logika etsi 8a feugei gia printing.

Den katalabainw akribws pws kaneis tin ektypwsi apo to systima tou uni sou.

To postscript einai poly ka8aro format, to anoigeis me text editor kai ta blepeis ola mia xara. (toulaxiston itan etsi otan to kaname ma8ima kai grafame .ps code :P)

An apelpisteis poly, zita apo to noc na se boi8isoun, den einai kapoio sobaro problima efoson ektypwnetai mia xara.

P.S: epitrepoun pali twra na grafoume greeklish sto insomnia? itan o logos pou eixa fygei prin polla xronia...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...