Lafas1987 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ή όχι, αλλά το Laptop μου (Acer Aspire 1650Z), ανεβάζει μέχρι και 80 Βαθμούς!!! Είναι φυσιολογικό? Αυτό βέβαι σε Full Load και σε επεξεργασία 3D γραφικών. Παίζω Line Age 2 και NFS Carbon. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν φτάσει σε αυτήν την θερμοκρασία το ανεμιστηράκι αρχίζει και γυρνάει τρελά γρήγορα (Έκανε σαν ηλεκτρική σκούπα - νόμιζα πως θα εκραγεί). Είναι πρόβλημα? Μπορώ να κάνω κάτι για να το λύσω? (Μπορεί κάποιος να Post-άρει τις θερμοκρασίες λειτουργίας των πιο γνωστών CPU?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
understatement Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Yποθέτω φυσιολογικό είναι, αν σκεφτείς τις απαιτήσεις τον νέων games se επεξεργαστική δύναμη και κατ΄επέκταση σε ρεύμα. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με CPU management, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να αγοράσεις μια ειδική βάση με fan για να "αναπνέει" καλύτερα το μηχάνημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντος, παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε και ο δικός μου φορητός όταν "έτρεχα" σύνθετες WHAT-IF προσομοιώσεις μέσω ειδικού λογισμικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lafas1987 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια που παίζω χρησιμοποιούν 100% τη CPU… Απλά φοβάμαι μήπως ταλαιπωρείται. OK θα κάνω αυτό που μου είπες, νομίζω πως είναι καλή ιδέα. Σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
understatement Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά, κάνε ένα νέο θέμα/ψάξε στο Windows forum να πληροφορηθείς σχετικά με temp/energy management software. Επίσης, τώρα που το σκέφτηκα, έχω μια μικρή ένσταση σχετικά με τις βάσεις με fan: παρατήρησα πως είναι USB powered, πράγμα που πιθανόν να επιβαρύνει το τροφοδοτικό σου. Κατ'εμέ, η βάση ίσως θα έπρεπε να συνδεθεί σε ένα USB hub με δικο του τροφοδοτικό. Γι'αυτό σου λέω, μην βιάζεσαι, ψάξου (και) για software λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lafas1987 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Se efxaristo poli file understatement gia ti voithia... Nai kai emena i vasi mou kanei ligo periegi... Den nomizo oti einai must, an itan tha to aneferan oi kataskevastes ton foriton. Pistevo oti an to anemistiraki me kapoio tropo douleve sto full anti stous 75+ stous 65+ tha itan oti kalitero. An mporousa na vro ena tetoio programataki pou na rithmizei tin taxitita tou tha itan oti kalitero. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
understatement Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Se efxaristo poli file understatement gia ti voithia... Nai kai emena i vasi mou kanei ligo periegi... Den nomizo oti einai must, an itan tha to aneferan oi kataskevastes ton foriton. Pistevo oti an to anemistiraki me kapoio tropo douleve sto full anti stous 75+ stous 65+ tha itan oti kalitero. An mporousa na vro ena tetoio programataki pou na rithmizei tin taxitita tou tha itan oti kalitero. Programmata tetoia iparhoun polla, aplos emena mou diafevgoun kathos den eho asxolithei kai poli me to thema. Me ena topic sto katallilo forum tha sou lithoun oles oi apories. Pistevo pos afto to thema tha se endiaferei poli. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaNtErAz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Πόσο καιρό τον έχεις τον φορητό; Εμένα ο δικός μου ανέβαζε τέτοιες θερμοκρασίες μέχρι που τον άνοιξα και είδα ότι η ψύκτρες και το ανεμιστηράκι είχαν πιάσει ένα κάρο σκόνη που έκλεινε την σωστή κυκλοφορία του αέρα! Τον καθάρισα και δουλευει πλέον όπως την πρώτη μέρα που τον αγόρασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Innersense Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 ε χμμμ το fanless κατεβαστήρι μου PIII@600 ψήνεται στους 42 βαθμούς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danton Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ή όχι, αλλά το Laptop μου (Acer Aspire 1650Z), ανεβάζει μέχρι και 80 Βαθμούς!!! Είναι φυσιολογικό? Αυτό βέβαι σε Full Load και σε επεξεργασία 3D γραφικών. Παίζω Line Age 2 και NFS Carbon. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν φτάσει σε αυτήν την θερμοκρασία το ανεμιστηράκι αρχίζει και γυρνάει τρελά γρήγορα (Έκανε σαν ηλεκτρική σκούπα - νόμιζα πως θα εκραγεί).Είναι πρόβλημα? Μπορώ να κάνω κάτι για να το λύσω? (Μπορεί κάποιος να Post-άρει τις θερμοκρασίες λειτουργίας των πιο γνωστών CPU?) Φυσιολογικη θερμοκρασια ειναι.Απασχολουσε και εμενα και το εψαξα αρκετα.Εαν βαλεισ το προγαμματακι της AMD για την παρακολουθηση του επεξεργαστη θα δεις και μια ενδειξη μεταξυ min και max θερμοκρασια. Τα 80 ειναι κοντα στην μεση. Εμενα το POWERNOW (drivers της AMD για cpu stepping) μου δημιουργουσε το εξης προβλημα: Οταν εφτανε η θερμοκρασια 83 βαθμους εριχνε την συχνοτητα απο τα 1800 στα 800.Στους 83 βαθμους ταυτοχρονα αναβει και η τελευταια σκαλα του ανεμιστηρα.Όμως δεν προλαβαινει να κατσει το συστημα στους 83 βαθμος θερμοκρασια με max συχνοτητα επεξεργαστη γιατι και τα 2 γεγονοτα συμβαινουν ταυτοχρονα.Οποτε τα παιχνιδια μου κολλαγανε καθε 3 λεπτα αφου η συχνοτητα επεφτε απο τα 1800 στα 800. Τελοςπατντων τελικα αφαιρεσα το POWERNOW και το συστημα ισορροπει στους 83 βαθμους με μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας χωρις κανενα προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lafas1987 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της ίδια της ACER, αλλά έχω και το πολύ καλό πρόγραμμα που ακούει στο όνομα Notebook Hardware Control το οποίο σου ελέγχει πλήρως το σύστημα, εκτός βέβαια από το πόσο γρήγορα θες να δουλεύει το ανεμιστηράκι. Το Laptop είναι λιγότερο από ένα μήνα και επειδή είμαι πολύ ψείρας τα καθαρίζω συχνά οπότε θέμα κακής κυκλοφορίας του αέρα δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Σε μενα το μονο προγραμμα που δειχνει σωστα τις θερμοκρασιες ειναι το Notebook hardware control, οσο για το pcw2006 εβγαζε λαθη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.