Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες σε Ρ4 και υδρόψυξη.

snarp7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω εδω και 3 χρόνια περίπου, ένα συστηματάκι που είναι πλέον ξεπερασμένο,αλλά λόγω τρελής αφραγκίας, σκεφτομαι απλά να κανω μια μικρή ανανέωση.Έχώ έναν Pentium 4 Prescott στα 3Ghz πάνω σε να mobo 8IPE1000-G της Gigabyte,me 2x512mb ram(ενα noname και ενα Geil,στα 400Mhz) με ψύκτρες, μία κάρτα γραφικών FX5200 128mb και δύο δίσκους, 80GBSATA και 160GB ATA133. Τροφοδοτικό τις πλάκας 350W.

Σημείωση:το κουτί μου το έχω ανοιχτό..

Το θέμα είναι οτι αντιμετωπίζω τρελό πρόβλημα θερμοκρασίας σε όλα τα μέρη του PC. Άλλαξα την μαμίσια ψύκτρα της CPU λόγω θορύβου και έβαλα μία GIGABYTE G-POWER COOLER BLUE. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

1.Θερμοκρασία CPU σε IDLE,53 βαθμούς.

2.Θερμοκρασία CPU οταν δοκιμάζω κανα παιχνίδι,οχι τπτ τρελό 70+ βαθμούς.

3.Για μετατροπή βίντεο πλέον δεν το συζητάω, χτυπάει συναγερμός.

4.Τροφοδοτικό,Northbridge,και RAM πραγματικά καίνε!!

Τί να κάνω?Σκέφτηκα μήπως το COOLERMASTER MINI AQUAGATE 80-120 σώσει λίγο την κατάσταση,τουλάχιστον για την CPU.Η γνώμη σας?

Επίσης η FX5200 παέι για πέταμα.Κάποια "λογική" πρόταση για AGP?

Τέλος πιστεύω ότι η αλλαγή τροφοδοτικού είναι επιβεβλημένη.

Ευχαριστώ πολύ,καλό βράδυ.

Δημοσ.

Το ΜΙΝΙ 80-120 είναι πολύ καλό αν το βρείς σε λογική τιμή. Εγώ έχω το mini 80 το οποίο την κάνει την δουλειά του αλλα θα σου πρότεινα το 120 (αυτό με το μικρό ψυγείο κάνει πολύ θόρυβο).

Το πρόβλημα με την θερμοκρασία το είχα και εγώ (όπως και όλοι με Ρ4). Τα νούμερα μου τώρα είναι : idle 37c..............Load 50c. Το καλοκαίρι λίγο παραπάνω.

Θα πρέπει να σου πω ότι έχω Ρ4 3.2 ο οποίος δουλέυει στα 3.65 (μερικές φορές όλη μέρα).

Για κάρτα γραφικών βρές καμία μεταχειρισμένη 6600GT/6800 ή πάρε μια 7600GT.

Δημοσ.

Re pedes den fovaste me tin idropsixi min tripisi kanena solinaki kai exete vraxikiklwma?? kai einai diskolo se enan arxario me to thema idropsixis na valei se enan ypologisti poy exei stisei monos toy? eimai arxarios mono sto thema idropsixi.

Δημοσ.
Re pedes den fovaste me tin idropsixi min tripisi kanena solinaki kai exete vraxikiklwma?? kai einai diskolo se enan arxario me to thema idropsixis na valei se enan ypologisti poy exei stisei monos toy? eimai arxarios mono sto thema idropsixi.

Tο COOLERMASTER MINI AQUAGATE 80-120 είναι ψιλοέτοιμο κιτ μόνο για ψύξη επεξεργαστή και πιστεύω έτσι όπως το χω ψάξει λίγο το θέμα οτι είναι πολύ ασφαλές.

Αν θες κοίτα αυτό το link

Αλλά και για πιο αναλυτικά review

...θα σου πρότεινα το 120 (αυτό με το μικρό ψυγείο κάνει πολύ θόρυβο).

Όταν λες θόρυβο,πόσο εννοείς?Γιατί το PC μένει ανοιχτό όλο το βράδυ στο υπνοδωμάτιο.Ελπίζω πολύ λιγότερο από την μαμίσια ψύκτρα της Intel, γιατί αλλίως..

Το 120αρι δεν το βρήκα και πολύ αλλά η τιμή του ειναι γύρω στα 100, ενώ το 80αρι το βρήκα 75.Μάλλον προς τα κει οδεύω..

Δημοσ.

Τα έτοιμα kit υδρόψυξης είναι αρκετά εύκολα ακόμη και έναν αρχάριο. Όσο για custom υδροψύξεις κάποιος έμπειρος με το που τα συνδέει ξέρει μόνο με μια ματια αν θα στάζει κάτι. Αν έχει έστω και μία αμφιβολίαθα το ελέγξει να του φύγει.

Φυσικά καλό είναι ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια να δοκιμάζεται το όλο σύστημα έξω από το pc. Μετά Πάνω και φυσικά για μερικές ώρες μόνο με την ανλία. Και πάντα απιονοσμένο νερό για να μην είναι ηλεκτρικά αγώγιμο.

Θυμάμαι πρώτη φορά που έστησα υδρόψυξη έτρεχαν τα πάντα. Την τελευταία που ξανα έφτιαξα την δικια μου με τη μία όλα πάνω και ούτε μία σταγονίτσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...