Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση προτύπου μηχανολογικής μελέτης...

Icecut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν μηχανολόγος μου έτυχε μια μελέτη διάθεσης αποβλήτων για μια ιχθυοκαλλιέργεια.ΤΟ θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι και που πρέπει να ψάξω καθώς είμαι νέος και είναιη πρώτη μου μελέτη.Αν κάποιος εδώ μπορεί να με βοηθήσει δείχνοντάς μου ενα δρόμο για να την ολοκληρώσω θα του ήμουν ευγνώμων.Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι ζητάς , μάλλον είναι άστοχος ο τίτλος, η μελέτη διάθεσης αποβλήτων δεν έχει καμία σχέση με μηχανολογική μελέτη (και προφανώς κανονικα δεν πρέπει να την κάνεις εσύ σαν μηχανολόγος αλλά αυτό είνα ιάλλη ιστορία...)

Καταρχήν σε ποιόν φορέα θα την δώσεις?

Μάλλον από αυτά τα λίγα που έγραψες κατάλαβα οτι ζητάς κάτι σαν αυτό :

http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/MyNewPortal/CitizenGuide/CitizenGuideC1/CitizenGuideC2?PARAM1=140&lng=el

οπότε δίαλεξε ένα από αυτά πχ το http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/MyNewPortal/CitizenGuide/CitizenGuideC1/CitizenGuideC2/CitizenGuideC3?PARAM1=466&lng=el και κοιτα περίπου τι ζητάει ,πάντως από τα λίγα που έχω δει όλες αυτές οι μελέτες στην Ελλάδα είναι πανομοιότυπες (αφού κανείς δεν ξέρει τι να κάνει και όλοι αντιγράφουν ) ,λογικά μπορείς να πας και στον φορέα που πρέπει να την καταθέσεις και να σου πει τι ακριβώς χρειάζεται ...

Δημοσ.

Περισσότερο φαντάζει για περιβαλλοντική μελέτη διαχείρισης κ ταφής αποβλήτων ιχθυοκαλλιεργίας παρά για μηχανολογική μελέτη κ προφανώς δεν αρμόζει σε μηχανολόγους τέσπα αύριο πιθανώς ναχω κάτι στα χέρια μου κ να σε βοηθήσω...

Δημοσ.

Και ποιός να κάνει την μελέτη Mr Darknight? :P

Σκέφτηκες μήπως η διάθεση αποβλήτων προϋποθέτει και κάποιο κατάλληλο τεχνικό έργο ηλεκτρομηχανολογικής φύσεως? Λεω εγώ τώρα, δεν ξέρω κιόλας :)

Δημοσ.

Ένας Μηχανικός Περιβάλλοντος μήπως?έστω ένας περιβαλλοντολόγος,αλλά μηχανολόγος σε ιχθυοκαλλιέργεια? lol

(no offense για τον icecut και εγώ στην θέση του θα την έκανα αν μου την ζητούσαν και αφού δε ελέγχει κανείς)

Μήπως επειδή η διάθεση αποβλήτων μπορεί να έχει και καμιά αντλία και οι ηλεκτρομηχανολογικές είναι κοινές να την κάνει και ηλεκτρολόγος (που μπορει όμως να είναι μηχανικός υπολογιστών)? lol μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά ...

Δημοσ.
lol μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά ...

Ναι... εξω συνήθως την κάνει κάποιος που ξέρει και απλά παίρνει την ευθύνη, χωρίς να απαιτείται κάποιο πτυχίο τυπικά.

ΒΤW, σχεδόν όλοι οι μηχανικοι του ΤΕΕ έχουν δικαίωμα στις περιβαλλοντολογικές μελέτες, όπως και γεωλόγοι κτλ. Το ποιο σωστό βέβαια θα ήταν απλά να ανατείθενται μόνο στους μηχανικούς περιβάλλοντος, αλλα είναι νέα σχετικά η ειδικότητα στην Ελλάδα και δεν έχει νόημα να το κάνουν από τώρα αυτό.

Δημοσ.

Το ξέρω γιατί τυχαίνει να είμαι Μηχανικός Περιβάλλοντος :-p

btw δεν είμαι αρνητικός να κάνουν και οι άλλες ειδικότητες περιβαλλοντικές μελέτες φτάνει να περιορίζοντα στα έργα που αφορούν την ειδκότητα τους .(πχ ένας τοπογράφος ή πολιτικός να κάνει ΜΠΕ για έναν αγροτικό δρόμο) (που και πάλι πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο για σύνθετα έργα αλλά αυτό είναι συζητήσιμο τουλάχιστον ).Δηλαδή να βλέπεις γεωπόνους ή πολιτικούς μηχανικούς να κάνουν μελέτες για χημικές εγκαταστάσεις ,και γεωλόγους και μηχανικούς ορυκτών πόρων και τοπογράφους για άερια ρύπανση ή ηλεκτρολόγους για υγρά απόβλητα είναι τουλάχιστον γελοίο

Συγνώμη για το offtopic

Δημοσ.

Κοίτα να δείς, όπως είπα είστε νέο τμήμα σχετικά με τους πρώτους απόφοιτους να βγαίνουν στην αγορά το μετά το 2000. Μέχρι τότε τέτοιου είδους μελέτες εκπονούσαν αναγκαστικά άλλες ειδικότητες. Δεν είναι οξύμωρο να καταργήσεις το δικαίωμα απο ενεργούς επαγγελματίες, μερικοί από τους οποίους μέσω της δουλειάς τους σίγουρα ξέρουν και αρκετα πράγματα που δεν τα μαθαίνετε μέσα στο τμήμα σου?

Το ότι σημαντικότερο ρόλο στο υπάρχον καθεστώς παίζουν τα συμφέροντα κάποιων ειδικοτήτων είναι βέβαια γεγονός και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό.

Σε λίγα χρόνια που θα έχουν οριμάσει και επαγγελματικά οι μηχανικοί περιβάλλοντος κατα την δική μου γνώμη θα έχετε κάθε δικαίωμα να διεκδικείτε την αποκλειστικότητα στις αναθέσεις. Δύσκολα θα το πετύχετε πάντως.

Σόρρυ για το offtopic και από εμένα.

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρει η ερώτηση είναι όμως τι γίνεται εαν πολλοί από αυτούς που δραστηριοποιούνται ήδη ΔΕΝ διαθέτουν την απαιτούμενη επιστημονική κστάρτιση? (γι'αυτό και η πλειψηφία των μελετών είναι ΓΤΠ ξέρω άνθρωπους με μελετητικά που είναι παντελώς άσχετοι) .

Δεν νομίζω οτι είναι οξυμωρο να αφαιρέσεις από έναν ηλεκτρολόγο το δικαίωμα να κάνει μελέτες που αφορούν πχ υγρά απόβλητα.

Το οξύμωρο είναι οτι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία που να μπορεί ο συγκεκριμένος επαγγελματίας να αποδείξει οτι έχει τις συγκεκριμένες γνώσεις να το κάνει ,πράγμα που γίνεται στο εξωτερικό

.Μήπως να το κάνουμε και σαν τους καθηγητές που υπήρχαν πολλοί απόφοιτοι πληροφορικής και διοριζόντουσαν στην εκπαίδευση απο μαθηματικοι μέχρι θεολόγοι επειδή παρακολούθησαν σεμινάρια ? lol

Δημοσ.
Συμφωνώ εν μέρει η ερώτηση είναι όμως τι γίνεται εαν πολλοί από αυτούς που δραστηριοποιούνται ήδη ΔΕΝ διαθέτουν την απαιτούμενη επιστημονική κστάρτιση?

Αναγκαίο κακό. Την απαιτούμενη, επαγγελματική θα έλεγα καλύτερα, κατάρτιση δεν διαθέτουν ούτε οι απλοί απόφοιτοι ενός πολυτεχνικού τμήματος όταν βγαίνουν στην αγορά. Το έργο του καθενός είναι ο καλύτερος καθρέπτης της αξίας του.

Δημοσ.

Αντιγράφω από ποστ μου στο http://www.michanikos.gr μήπως ενδιαφέρεται και κανείς από εδώ :

Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.ggb.gr/licensing/Documents/Waste.doc

ή πιό γενικά http://www.ggb.gr/licensing/html/wastelic.html

Ένα χρήσιμο γενικά site είναι αυτό :

http://www.ggb.gr/licensing/html/licensing.html

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους συναδέλφους,

ήθελα να βοηθήσω όσους από εσάς θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο σοβαρά των Η/Μ μελετών. Αυτή την περίοδο εργάζομαι στην J&P Energy και παράλληλα ως εξωτερικός συνεργάτης σε ένα μελετητικό - αρχιτεκτονικό γραφείο.

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για Η/Μ προγράμματα όπως 4Μ Fine, Adapt, Fcal, Ti-Soft για όλο το πακέτο των μελετών πχ υδραυλικών, αποχέτευσης, ύδρευσης, κλιματισμού, θέρμανσης, μονοσωλήνιο, δισωλήνιο, θέρμανση κτλ παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου έιτε στέλνοντας μου ένα pm ή ακολουθώντας την υπογραφή μου.

Πάντως να ξέρετε ότι το σημαντικότερο είναι να βρείς συνεργάτες και όχι να μάθεις τις μελέτες.

Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...