panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 egw tha pw ta eksis.to ps3 simfwnw einai value for money,opws k na to kanoume,k me opoion pei to antitheto proswpika den simfwnw.i timi tou 360 eprepe EIDI na exei pesei,k to wii einai akribo.autes einai oi apopsis m gia tis times twn newn konsolwn.epeidi den eimai fanboy kanenos(mono tis paniwnaras)den apporiptw oti les,apla enisxiei tin apopsi m oti to 360 eprepe na einai sta 350$ pia Συμφωνώ με αυτά που λές 100%. Για να μείνουμε όμως στο θέμα που ξεκίνησε ο p3tran, έχετε προσέξει πώς μερικά sites καθυστερούν απίστευτα πολύ να ποστάρουν reviews για το Red Steel???? Ειδικά το IGN. Βασικά, ειδικά για τη περίπτωση του IGN, βάζω στοίχημα ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό το πράγμα όπως στο Famitzu. Το IGN έριξε αρκετούτσικο hype για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ανεμειγμένο όμως με λίγες αμφιβολίες επί του χειρισμού. Φιλοξενούσαν επίσης το επίσημο blog της Ubi για την εξέλιξη της δημιουργίας του παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος ότι πέφτει πολύ συζήτηση μεταξύ IGN και Ubi για τη βαθμολογία του παιχνιδιού, το οποίο πιστεύω κατα 90% ότι πρέπει να είναι μεγάλη πατάτα τελικά...
xrest Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 i alithia einai oti to red steel itan to prwto game pou edeixne dinatotites konsolas k wiimote.apla to hype stin poreia ksethwriase apo to zelda.egw eksakolouthw na pisteuw oti thanai kalo paixnidi,alla den kseroume ti paizei me to xeirismo.eseis pou tha to paiksete tha eiste k oi pio eilikrineis reviewers
ultralisk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 το οποίο πιστεύω κατα 90% ότι πρέπει να είναι μεγάλη πατάτα τελικά... xaxa....gi'auto vlepo oti evgales siga siga kai to Logo tou Red Steel kato apo tin ipografi sou?
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 xaxa....gi'auto vlepo oti evgales siga siga kai to Logo tou Red Steel kato apo tin ipografi sou? Γιάπ :-D
p3tran Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Και κάτι τελευταίο. Η μόνη παραγματικά value for money κονσόλα είναι το PS3. Σε κάθε PS3 η SONY χάνει 240-310 δολλάρια. Αντίθετα, το XBOX360 (premium) έχει κόστος παραγωγής 323 δολλάρια. Η Μ$ κερδίζει 77 ολόκληρα δολλάρια σε κάθε XBOX360 premium. Για το Wii ακόμα δεν ξέρουμε, όμως είναι σίγουρο ότι υπάρχει κέρδος της τάξεως των 50 δολλαρίων ή παραπάνω. Αυτά για τα περί μάρκετιν. Μπορείς να αγοράσεις μιά κονσόλα των 900 σχεδόν δολλαρίων με 600 ή Να αγοράσεις μιά κονσόλα των 330 δολλαρίων με 400 ή Να αγοράσεις μιά κονσόλα των 150-200 δολλαρίων με 250. :confused: :confused: ωρε πανθηρα χαζεψες τελειως?? value for money το ps3 γιατι? γιατι εχει μεσα οτι θελει να σου ζμπρωξει η sony? για να μην μπορεις να δεις bluray σε 720P? χορτασαμε interlaced αναλυσεις! για να παρεις μια GPU ΚΑΤΩΤΕΡΗ απο του 360? για ενα "free" online που ακομα δεν εχει φτιαχτει? ή μηπως για το cell, εξαιτιας του οποιου τα μισα games που ειχαν ανακοινωθει ακυρωθηκαν, και ακομα και ο πιο dedicated developer, o ΚΟJIMA, εχει δηλωσει οτι "τα games στο ps3 θα ειναι οπως ενα ακριβο γευμα σε ενα ακριβο εστιατοριο", δηλαδη αραια και που. και οσο για τα καθεαυτου games, πιθανον να μην εχεις καταλαβει οτι τα exlusive games του ps3 ειναι ΑΘΛΙΑ και το resistance δεν ειναι ανω του μετριου. και φυσικα οτι τα cross-platform (πλειοψηφια στο ps3) ειναι ΚΑΤΩΤΕΡΑ απο τις εκδοσεις του 360. δεν το εχεις καταλαβει ακομα ε? δεν πειραζει, θα το καταλαβεις αργοτερα... τα μεγαλα ξενα sites ξερεις, εχουν παραλληλησει μια χαρα αυτο που εσυ εχεις στο μυαλο σου σαν μεγαλυτερο value for money..: "απο την μια εχουμε ενα αυτοκινητο ταδε κυβικων εκατοστων και απο την αλλη εχουμε ενα αλλο αυτοκινητο ~αντιστοιχων κυβικων εκατοστων, το οποιο ομως ειναι αρκετα ακριβοτερο γιατι φοραει τασια απο χρυσαφι." αν εσυ νομιζεις οτι τα χρυσα τασια δινουνε value for money στο ακριβοτερο αυτοκινητο, τοτε ξερεις απο την αρχη που θα δωσεις τα λεφτα σου. επισης μην ξεχνας οτι η microsoft εχασε ΠΟΛΛΑ εκατομμυρια $$$$ απο τον τροπο που κανονισε για το hardware στο προηγουμενο xbox (βλ. nvidia κλπ κλπ) και σαν κολοσσος που ειναι, φροντισε αυτη τη φορα να κανει τις συμφωνιες της και γενικοτερα ολα τα πραγαματα σχετικα με την νεα κονολα της αρκετα πιο "προσιτα" για τα συμφεροντα της. οσο πιο συμφερον ειναι για τη microsoft κατι, καποιο ποσοστο απο το συμφερον αυτο, περναει και στον καταναλωτη. αντιθετα με τη nintendo! (profitable form day 1) και οσο για το wii, τι "δεν ξερουμε" πια??? 1.5xGamecube ειναι το ρημαδι!!! λες να μπαινουνε και μεσα? και ποσο διαρκεια στο χρονο θα εχει αυτη η κονσολα πια με την τεχνολογια που κουβαλαει μεσα της? σε βλεπεις το 2010 να παιζεις 480p? μηπως να σου φερουμε και τιποτα καυσοξυλα για τη σπηλια σου? τα παραπανω ειναι εκτος του αρχικου θεματος, αλλα δεν μπορουσα να μην σχολιασω αυτα που εγραψες.
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δεν με ενδιαφέρει αν εγώ θα χρησιμοποιήσω το blue-ray, ούτε με νοιάζει σε ποιόν αποσκοπεί η κονσόλα. Εγώ βλέπω τα κόστα παραγωγής και τις τιμές πώλησης και μπορώ να κρίνω μιά χαρά ποιά κονσόλα είναι πραγματικά πιό value for money. Αυτό κάνει το PS3 καλύτερη κονσόλα? Φυσικά και όχι. Αλλά ας μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όσο για την M$, μήν ανησυχείς και έβγαλε μιά χαρά λεφτούδια από τα απίστευτα υπερτιμολογιμένα περιφεριακά της. Βλέπε το Wi-Fi των $100. Τώρα με ρωτάς αν κάνει το ίδιο πράγμα και η Nintendo? Φυσικά και το κάνει. Δεν βλέπω με παρωπίδες, ούτε ψάχνω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Και ούτε φοβάμαι να πώ τα πράγματα με το όνομά τους.
p3tran Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 ενα ακριβο BILL OF MATERIALS δεν δινει value for money σε ενα αντικειμενο.- το εξτρα κοστος ειναι απο το bluray, αρα value for money μονο για τους HD σινεφιλ. το οποιο bluray ομως φαινεται προς το παρον πως ΧΩΛΕΝΕΙ σε σχεση με τα stand-alone bluray players, διοτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ HD ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ (720p) οποτε για αυτους που η υπεραξια του ps3 εχει νοημα, εχουνε κι ενα εξτρα παλουκακι να σκεφτουνε.
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 ενα ακριβο BILL OF MATERIALS δεν δινει value for money σε ενα αντικειμενο.- Δές το όπως θές. Εσύ συσχετίζεις τιμή με χρησιμότητα του συγκεκριμένου αντικειμένου. Τί σου προσφέρει και πόσο κάνει. Εγώ το βλέπω καθαρά ως κόστος παραγωγής και τιμή πώλησης. Και όπως το εκλαμβάνω εγώ, το PS3 με κόστος παραγωγής 900 δολλάρια και τιμή πώλησης 600, είναι κατά πολύ περισσότερο value for money απ'ότι το XBOX360, το οποίο έχει κόστος παραγωγής $323 και τιμή πώλησης 400. Τώρα, εμένα με ενδιαφέρουν τα έξτρα χαρακτηριστικά του PS3? Όχι. Αλλά για αυτόν που θα θελήσει να κάνει το XBOX360 του να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με του PS3, θα του βγεί ο κούκος αηδόνι. Έχω λάθος στη λογική μου? Όχι Έχεις όμως εσύ λάθος στη λογική σου? Και πάλι όχι.
p3tran Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 το 360 επεσε σε κοστος αφου εχει παραξει 8 εκατομυρια κοματια. οποιος ξερει απο βιομηχανικη παραγωγη το καταλαβαινει. αν τωρα εννοεις οτι το 360 κοστιζε απο την αρχη <$400 στη m$, τοτε κανεις λαθος.
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 το 360 επεσε σε κοστος αφου εχει παραξει 8 εκατομυρια κοματια.οποιος ξερει απο βιομηχανικη παραγωγη το καταλαβαινει. αν τωρα εννοεις οτι το 360 κοστιζε απο την αρχη <$400 στη m$, τοτε κανεις λαθος. Δεν με παρακολουθείς p3tran και με απογοητεύεις. Η πλέον κοινώς αποδεκτή ανάλυση, λέει ότι το Premium XBOX360 στην αρχή κόστιζε 470 δολλάρια. Τώρα πλέον κοστίζει 323.
Freddie Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δές το όπως θές. Εσύ συσχετίζεις τιμή με χρησιμότητα του συγκεκριμένου αντικειμένου. Τί σου προσφέρει και πόσο κάνει. Εγώ το βλέπω καθαρά ως κόστος παραγωγής και τιμή πώλησης. Και όπως το εκλαμβάνω εγώ, το PS3 με κόστος παραγωγής 900 δολλάρια και τιμή πώλησης 600, είναι κατά πολύ περισσότερο value for money απ'ότι το XBOX360, το οποίο έχει κόστος παραγωγής $323 και τιμή πώλησης 400. Τώρα, εμένα με ενδιαφέρουν τα έξτρα χαρακτηριστικά του PS3? Όχι. Αλλά για αυτόν που θα θελήσει να κάνει το XBOX360 του να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με του PS3, θα του βγεί ο κούκος αηδόνι. Έχω λάθος στη λογική μου? Όχι Έχεις όμως εσύ λάθος στη λογική σου? Και πάλι όχι. Δυστυχώς μιλάς σαν κάποιος οικονομικός αναλυτής και οχι σαν gamer. Είναι σαν να μου λες οτι έχεις μία ferrari και εγώ ένα audi αλλά εσύ δεν έχεις λεφτά για βενζίνη αλλά εγώ έχω. Το οτι το PS3 είναι καλύτερο απο πλευράς hardware δεν σημαίνει απολύτως τίποτα όπως και το dreamcast τις ανάλογες εποχές ήτανε ότι καλύτερο υπήρχε αλλά πήγε άπατο. Εαν η Sony δεν βγάλει πολύ δυνατά games να το υποστηρίξει τότε έχετε για βρυσούλες. Απλά κουβαλάει το όνομα Playstation και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για πολλούς να το αποδεχθούν.
p3tran Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δεν με παρακολουθείς p3tran και με απογοητεύεις. εγω ολα τα παρακολουθω, και απογοητευω ΜΟΝΟ τα fanboys και αυτο λογω γεγονοτων και οχι λογω προδιαθεσης. μιας και επιμενεις ομως, ας αποδειξω οτι κανεις λαθος... λοιπον, αν δεχτουμε την αναλυση της MERRIL LYNCH οτι το BOM του ps3 ειναι ~800 για τωρα (γραφτηκε 900 αλλα αν κανεις τις πραξεις βγαινει 800 , συμφωνα με το παρακατω αρθρο), και περιπου 320 μετα απο 3 χρονια, http://www.engadget.com/2006/02/18/playstation-3-costs-900-sez-merrill-lynch-mob/ TOTE δεν βλεπω το λογο να μην δεχτουμε την αναλυση ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ MERRIL LYNCH για το 360, συμφωνα με την οποια το 360 στοιχιζε στη microsoft ~$715 http://rsch1.ml.com/9093/24013/ds/276873_0.PDF http://www.edn.com/blog/400000040/post/2000002400.html http://www.joystiq.com/2005/12/28/xbox-360-costs-715-to-make/ και επειδη ξερω πως ειστε εξυπνα παιδακια, και εχετε και κομπιουτερακια, παμε και παρακατω να δουμε πως "σπανε" αυτοι οι αριθμοι... 1) xbox 360 399(λιανικη) - 715(κοστος) = 316 χασουρα για τη microsoft, κερδος για τον καταναλωτη. 2) ps3 599(λιανικη) - 800(κοστος) = 201 χασουρα για τη sony, κερδος για τον καταναλωτη τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα για το "VALUE FOR MONEY" που διδασκεις, διοτι αν τα κοιταξεις ποσοτιαια, τοτε βλεπεις οτι α) η microsoft σου πουλαει με 44% χασουρα (316/715), ενω β) η sony σου πουλαει με 25% χασουρα (201/800) αν θελεις να επιμεινεις κι αλλο οτι <<η SONY ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VALUE FOR MONEY>>, be my guest, αλλα να ξερεις οτι κανεις αρκετα μεγαλο λαθος.. φιλε freddy, οπως βλεπεις και απο οικονομικοτεχνικης αποψης, δεν αλλαζει κατι.. απο ολα εχει ο μπαξες..
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 p3tran, ψάξε κάνα πιό καινούργιο άρθρο γιατί σε βρίσκω αδιάβαστο.
p3tran Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις πανθηρα και οχι εγω... καλυτερα διαβασε πιο προσεχτικα αυτα που εγραψα..
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις πανθηρα και οχι εγω...καλυτερα διαβασε εσυ πιο προσεχτικα αυτα που εγραψα.. Eπιμένεις βλέπω. Η ανάλυση που έδωσες, είναι του Φεβρουάριου 2006. Παρόμοιες αναλύσεις κυκλοφόρησαν αρκετές τότε που υποστηρίζαν λίγο ή πολύ ότι το XBOX360 κόστιζε 715 δολλάρια για να φτιαχτεί. Υπάρχουν όμως και άλλες αναλύσεις (hint: isupply), οι οποίες μιλάνε πολύ πιό λογικά και μας λένε ότι το XBOX360 κόστιζε στις αρχές 470 δολλάρια και τώρα 323. Σε αντίθεση με σένα, όλα τα μεγάλα sites πιστεύουν πλέον την τελευταία ανάλυση. Γιατί άραγε??? Μήπως τους πληρώνει η SONY????? Ή μήπως οι πρώτες και καλά αναλύσεις "διέρευσαν" από τα ενδότερα της M$ για να μας φουσκώσουν τα μυαλά??? Αυτό το αφήνω στην κρίση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.