Προς το περιεχόμενο

Svchost Problem

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λιπόν έχω 7 Svchost στο pc μου που τρέχουν

2x Local Services

2x Network Services

3x System

το πρόβλημα ειναι οτι ενω τα 6 τρωνε απο 4-6 ΜΒ το καθενα το αλλα που μενει και ειναι στο system τρωει καμια 40-45 Μβ

ειναι λογικο αυτο ?

εχω ψαξει για ιουσ αλλα δεν βρηκα τιποτα

Δημοσ.

Εγώ μια φορά που είχε πιάσει ένας υπολογιστής ένα trojan που στα processes αναγραφόταν ως svchost.exe, έβαλα το NOD32 και τον βρήκε και τον αφαίρεσε επιτυχώς. Αφού λοιπόν το έχεις ψάξει και δεν έχεις βρει κάτι μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Και σε εμένα το ένα instance πιάνει αρκετό χώρο, αν και είναι ο μισός από όσον αναφέρεις εσύ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω και γω κολλησει το svchost.exe.Προσεχε γιατι εμενα δεν ανοιγει ουτε καν τα windows.Κανει συνεχεια restart και ουτε φορματ δεν μπορω να κανω και τον εχω στειλει για επισκευη.

Μπορει να μην φταει ο συγκεκριμενος ιος αλλα προσεχε μην παθεις τα ιδια.

Δημοσ.

Analoga ta programmata pou trexoun sto systhma sou kai poso elafria einai to svchost to system mporei na desmeuei perisotera h ligotera byte apo ti mnini. Se mena desmeuei 23Mbyte me 2 mono efarmoges kai ta stantar programata sto backround twra.

Legro to svchost.exe pou exeis einai programma ton windows. Elenkse kala to onoma kai kanto anazitisi processlibrary.com. Yparxoun kai alla post sto insomnia pou lene gia trojan pou h onomasia tous moiazei me to svchost kai pws mporeis na ta vgaleis

Δημοσ.

Λοιπον για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα..ΑΛΛΟ svchost.exe και ΑΛΛΟ scvhost.exe..Το πρωτο ειναι χρησιμο αρχειο των windows και βρισκεται ως επι το πληστον στον φακελο system32 για οσους εχουν windows xp και το δευτερο αρχειο που αναφερω ειναι ενα καραμπινατο trojan.Οι χακερς επιτηδες τον ονομασαν ετσι τον trojan προκειμενου να μπερδεψουν τα antivirus(τι να μπερδεψουν..) και τους χρηστες των συστηματων..Καταλαβατε?

Δημοσ.

ρε παιδιά ξέρετε καμιά βάση δεδομένων για tasks (tasklist) που να του βάζουμε το .exe και να μας βγάζει εαν είναι τπτ ύποτπο ή όχι? γιατί τα antivirus τα έχουν παίξει (το εννοώ και το firewall μαζί..)

Δημοσ.

Κατέβασε τον process explorer, και στο svchost που σου τρώει πολλή cpu πάτα δεξί/properties/services και πάτα stop στο automatic updates (wuauserv). Εγώ τουλάχιστον είχα το ίδιο "πρόβλημα" και τα updates μου την κάναν τη λαδιά.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

kάτι είχα στον υπολογιστή που μόλις έμπαινα στα windows άνοιγε αυτόματα το scvhost.exe (τον ιο,trojan...δεν ξέρω τι σκ@τ είναι...) τώρα που έκανα ένα scan και κάτι μου έβγαλε για infected πάτησα κατευθείαν delete και τώρα κάθε φορά που μπαίνω στα windows μου εμφανίζει αυτό:

Πως το αντιμετωπίζω αυτό? ποιο πρόγραμμα καλεί το .exe αυτό???

post-22606-129062940177_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...