fragment_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 ΣΥΣΤΗΜΑ: INTEL CORE 2 DUO E6400 2.1GHZ MOBO GIGABYTE DS4 P965 (ME ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ BIOS) Το πρόβλημα μου είναι το εξείς: οταν πηρα τον υπολογιστη με το πρώτο ανοιγμα παρατιρισα οτι το fan δεν δούλευε. Βασικα δουλευε αλλα ξεκιναγε αυτοματα οταν το χρειαζοταν το cpu. Για να διορθωσο αυτο πήγα στο bios και απενεργοποιησα την επιλογη auto στο fan speed ετσι το cooler λειτουργει ολη την ώρα. Λοιπον χθες παρατιρισα οτι ειχε φτάσει απο 30 που ειναι συνυθος στους 60 βαθμους η cpu με 1700 στροφες περιπου το cooler. Γιατί ενω δεν εχω καποιο prog ανποιχτο έφτασε αφτη την θερμοκρασια μαλιστα το chipset και η ψύχτρα καίγαν. υποτιθετε οτι ο core 2 εχει χαμηλες θερμοκρασιες. τι να πω έχω τρομάξει μην ανεβει παραπανω και μου τα κάψει. έχω βάλει βεβαια alert ιδομεν. καμια ιδέα? εγω νομιζω το fan μου λιτουργει σε χαμηλες στροφες αυτη την εντυπωση εχω ειναι εντελος αθορυβη. hd monitor : CPU: 33o POWER: 1 COOLING FAN : 1739 VOLTAGES : [+12V] : +0.64V [+5V] : +4.76 CORE : +2.32V + [3.3V] + 3.25V [-12V] : ------- [-5V] : ----------- : AUX : +2.77V λοιπόν στο +12v το +0.64v μου το βγάζει κόκκινο? αυτο γιατί μήπως ευθήνεται αυτό?
tolis86 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 αν τα 12 ηταν 0.64 ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΙΣΙ....καποιο λαθος υπαρχει...τωρα για τη θερμοκρασια...ετσι ξαφνικα ανεβηκε? απο τη μια μερα στην αλλη?
Vatos_locos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 [+12V] : +0.64V [+5V] : +4.76 CORE : +2.32V + [3.3V] + 3.25V[-12V] : ------- [-5V] : ----------- : AUX : +2.77V δεν μπορώ να όσου πω για την cpu σου αλλα η στάση στίιν 12 Volt γραμμή για δες την λίγο είσαι σίγουρος ότι γραφει 0.64 V ekntos αν ήθελες να γράψεις 10.64 που πάλι είναι πολύ έξω από τα ωριά που πρέπει να είναι αν και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς έχει ένα +- 10% διαφορες από το πολύμετρο
21century Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δεν πιστευω με καποιο προγραμματακι να εχει συμβει κλοκαρισμα, με αυξηση του βολταζ αλλα παλι ψηλα βλεπω οτι ειναι οι θερμοκρασιες του. Περιεργο..
stelil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δοκίμασε επανατοποθέτηση της ψήκτρας του επεξεργαστή και βλέπουμε , αν όλα είναι εντάξει τότε ο αισθητήρας θερμοκρασίας της μητρικής έχει πρόβλημα και όχι ο επεξεργαστής , καλό θα ήταν επίσης να κάνεις και μια ερευνά στο internet και να διαβάσεις σχόλια άλλων χρηστών για την μητρική σου στο θέμα που σε ενδιαφέρει και πιθανή αντιμετώπιση του
Reithar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Φίλε καλά έκανες και απενεργοποίησες το Auto fan speed. Εγώ εχω το gigabyte DQ6 μαζί μ'εναν E6600 και σε κάποια φάση είχε σταματίσει ανεξήγητα το ανεμιστηράκι του CPU με αποτέλεσμα να υπερθερμανθέι ο επεξεργαστής και να πέσει η συχνότητά του στα 800mhz ώστε να αποφευχθεί ζημιά. Από τότε το Auto fan speed το έχω στο disabled και δεν ξανασυνέβει κάτι τέτοιο , εξάλου η διαφορά στο θορύβο που κάνει το fan σε full speed είναι αμελητέα νομίζω. Κατέβασε αν θέλεις επίσης το Coretemp το οποίο μετράει την θερμοκράσια του CPU κατεύθειαν απ'το chip και όχι απ'τις διόδους τις μητρικής. Μην σε απασχολούν οι αυξημένες θερμοκράσιες που δείχνει αυτό το προγραματάκι σε σχέση με αυτό της μητρικής. Ενδεικτικά οι δικές μου μετρήσεις με το Coretemp είναι οι εξής : Idle 35-40 C Full Load 55-60 C
JOHNX2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2006 paidia paratiro oti me to ntune mou dixni oti i cpu mou (AMD 4400X2 939 DEFAULT 2200MHz) einai stou 37 C kai me to coretemp 0.94 stous 47 C. tora pio na pistepso? na po oti to fan einai stathero kai girizi stis 1100RPM to opio simeni thermokrasia kato apo tous 40C.... mipos to coretemp den einai kai toso aksiopisto....?
godslayerxp Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Φίλε JOHNX2 άμα θες μπορείς να ενεργοποιήσεις το cool n quiet...Control Panel-->Power Options-->Power Schemes-->Minimal Power Management. Όταν ο επεξεργαστής σου θα "καθεται" (idle) θα ρίχνει την συχνότητά του περίπου στα 1000mhz...εγώ έχω τον fx-60 και με την μαμά ψύκτρα αυτή τη στιγμή που γράφω είναι στους 25 βαθμούς. Έτρεξα και το coretemp και μου έλεγε τους ίδιους βαθμούς με το software της μητρικής μου. Εγώ μάλλον στη θέση σου θα πίστευα το ntune εξαιτίας των στροφών της ψύκτρας σου.
JOHNX2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 ean energopiiso to cool and quite file mou oi thermokrasies i opies vlepo einai 33 sto ntune kai 43 sto coretemp. to thema ine gia pio logo iparxi auti i megali apoklisi metaksi ton dio programaton kai telika pia apo tis dio themokerasies einai i sosti file mou...?
Vatos_locos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 φιλε μου με τα λεγόμενα ενός ειδήμων εδώ μέσα (δεν κόβω τον π****ο μου) αλλα το Core Temp που λες διαβάζει την θερμοκρασία μέσα στον πυρήνα από μια θερμόδίοδο οπότε λογικό να έχεις μεγάλες αποκλίσεις
JOHNX2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 to thema ine omos pia apo tis dio einai pragmatiki thermokrasia gia tin metrisi tou pirina tou epeksergasti giati ean exo tora 47 vathmous se idle katastasi me 0% load ti tha ginete me 100% load se thermokrasies domatiou 32-33 to kalokairi.....
ANEMOS-V Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 JOHNX2 ..epidei exoume ton idio CPU koita me to EVEREST Ultimate Edition ola ta alla isos dyxnoun to temp tou enos core ,,isos dixnoun asxeta pramata.. oi dikes mou temp meta apo gaming..
Vatos_locos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 αν δεν βλέπεις κανένα τρελό κώλυμα στο pc σου μην ανησυχείς η βάλε ένα άλλο τρίτο πρόγραμμα και σύγκρινε και τα 3 μετά και δες πιο λέει τι δες από Βίος τι θερμοκρασία έχεις που πιστεύω θα είναι πιο αξιόπιστο από τα software και στην χειρότερη πας και παίρνει ένα πολύμετρο που έχει και θερμόμετρο ακριβειας αλλα λίγο ακριβούτσικο αν και πλέον απαραίτητη συσκευή Η πας και παίρνεις ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο και έχεις βρει την ησυχία σου και ξεφεύγεις τελείως από το software και ηρεμείς
fragment_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 ευχαριστω πολυ για τις αρτιες απαντησεις σας! τότε όντος το auto fan είναι κατεστρεπτικό για την cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.