JohnnyB Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Παίδες καλησπέρα, Μετά από αρκετό καιρό προχώρησα σε μία καλή αναβαθμισούλα έτσι για να μην μένουμε πίσω. Αγόρασα το P5B Deluxe της ASUS για motherboard μαζί με έναν Core 2 Duo E6400 2.13 GHz και μνήμη Kingston 2 x 1 GB HyperX PC2-8500. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ στα specifications του motherboard φαίνεται καθαρά ότι η συγκεκριμένη μνήμη υποστηρίζεται πλήρως από το board, κατά την διαδικασία του post η μνήμη παρουσιάζεται σαν PC2-6400. Το ίδιο αποτέλεσμα έχω και μέσα στα Windows όταν τρέχω το PC Wizard. Flashαρα το BIOS στην τελευταία του έκδοση χωρίς όμως αυτό να αλλάξει κάτι. Άρχισα λοιπόν να παίζω με τις ρυθμίσεις του BIOS. Αλλάζοντας την ρύθμιση στο πεδίο DDR Frequency και δίνοντας την μέγιστη τιμή, κατάφερα να εμφανίζεται η μνήμη σωστά σαν PC2-8500 αλλά μόνο κατά το post. Όταν ξεκινήσουν τα Windows και τρέξω το PC Wizard, η ταχύτητα της μνήμης εξακολουθεί να φαίνεται σαν PC2-6400. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να προτείνετε ώστε να εκμεταλεύομαι πλήρως την ταχύτητα της μνήμης που αγόρασα;
parsifal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Το PC Wizard αναφέρει την τρέχουσα συχνότητα της μνήμης ή αυτή που "νομίζει" ως ονομαστική της συχνότητα? Δε δοκιμάζεις και με το CPUZ?
johnnyestia Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Με τέτοια μητρική, επεξεργαστή και μνήμες, είναι αμαρτία να τα τρέχεις στα default. Κοίτα το ανάλογο section για overclocking, το extreme pc και ενημερώσου. Τα 3 giga τα έχεις για πλάκα. Έτσι θα μάθεις και πώς να χειρίζεσαι την συχνότητα της μνήμης. Να έχεις υπ'οψη σου πως η συχνότητα της μνήμης πάει ανάλογα με την συχνότητα του fsb του επεξεργαστή, οπότε για να την φέρεις εκεί που θέλεις πρέπει να παίξεις με την συχνότητα του fsb και τους διαιρέτες στο bios. Καλό ο/c!!
JohnnyB Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 @ parsifal Το κατέβασα το cpuz και θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι να δω τι θα μου πει. Δεν το είχα βάλει μέχρι τώρα γιατί πίστευα ότι εφόσων είναι από την ίδια εταιρία με το PC Wizard θα χρησιμοποιεί και τους ίδιους τρόπους ανίχνευσης και μέτρησης. Μια δοκιμή πάντως όπως λες δεν βλάπτει. @ jonhnnyestia Έχεις δίκιο σ' αυτά που λες αλλά η όλη φιλοσοφία του στησίματος του υπολογιστή ήταν για να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβος και οικονομικός γίνεται λόγω του ότι είναι στο σαλόνι και δουλεύει και όλη μερα. Από το τροφοδοτικό, τον επεξεργαστή μέχρι και την κάρτα γραφικών με παθητικό σύστημα ψύξης, το μηχάνημα δεν ακούγεται καθόλου. Αν μπλέξω με o/c άντε πάλι από την αρχή θόρυβος...
vagos789 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δεν θα παρατηρησεις καμια αλλαγη στον θορυβο. Και μπορεις να ανεβεις πολύ, χαρη στις μνημες που εχεις.
paravatis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 an den kano lathos, gia na paiksoune oi hyperx se afto to fsb tha xreiasteis vdimm 2.1-2.2v correct if im wrong alla nomizo pos afto einai. apla sou postarei os PC6400 logo enos failsafe pou exei to intel chipset. tora pou irthe k tha meinei to epp den exei pleon tetoia!! telos, na xrisimopoieis to everest gia na diavazeis 100% sosta tin pliroforia. to cpuz einai men mikrotero alla oxi toso akrives kapoies fores...
JohnnyB Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια και τις πληροφορίες. Με το CPUz που δοκίμασα τα αποτελέσματα ήταν ίδια με αυτά του PC Wizard αν και είδα πως το FSB των μνημών είναι 2 x 533 άρα από τα λίγα που ξέρω νομίζω πως σε αυτό το FSB παίζει και η ταχύτητα που θέλω για τις μνήμες (1066 MHz). Πάντως από ότι βλέπω έχω πολύ googling να κάνω μόνο και μόνο για να καταλάβω τι μου λέει ο paravatis. Αυτά για vdimm και epp θέλουν λίγο ψάξιμο. Θα επανέλθω όταν έχω στοιχεία και από το everest.
JohnnyB Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν ενημερώθηκα σχετικά με όσα μου προτείνατε. Από ότι είδα, οι συγκεκριμένες μνήμες έχουν δοκιμαστεί στα 1066 MHz με latency timing 5-5-5-15 και vdimm 2.2v. Θα κοιτάξω στο BIOS να βρω τις αντίστοιχες ρυθμίσεις και να βάλω αυτές τις τιμές manually. Όσον αφορά την EPP τεχνολογία δεν είμαι σίγουρος αν οι μνήμες μου την υποστηρίζουν. Το μόνο που μπόρεσα να βρω στα specs των modules είναι ότι υποστηρίζει "Serial presence detect with EEPROM". Λέει κάτι αυτό; ΥΓ: Αν κάποιος έχει την υπομονή και θέλει να δει τα χαρακτηριστικά της μνήμης, το part number είναι KHX8500D2K2/2G.
paravatis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 ama doseis 2.2v vdimm k kaneis tis aparaitites rythmiseis se timings tha paikseis komple. to EPP tha se eksypiretouse MONO an eixes mitriki me 680i/590i chipset(gia tora toul)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.