Xoriatopaido Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Καλημέρα παιδιά,θα ήθελα δύο ορισμούς αν γνωρίζετε! 1)Τί είναι το μικροσκληρόμετρο;Δηλαδή τί κάνει και πως λειτουργεί; 2)Διαδικασία λείανσης ενός δοκιμίου προς παρατήρηση στο μεταλλογραφικό μικροσκόπιο!! Ευχαριστώ πολύ όποιον γνωρίζει!
panosvlass Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 1)Σε γενικες γραμμες το σκληρομετρο ειναι για την μετρηση της σκληροτητας ενος μεταλλου. Το πως λειτουργει ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν ειμαι ο αρμοδιος να σου εξηγησω. Το μικροσκληρομετρο στην περιπτωση σου λογικα ειναι καποιο σκληρομετρο σε μικρο μεγεθος , πχ. σαν ενα πολυμετρο, γιατι τα κανονικα σκληρομετρα που τουλαχιστον εχω δει εγω ειναι αρκετα μεγαλα μηχανηματα.Τα σκληρομετρα που εχω δει απο κοντα και εχω κανει καποιες μετρησεις σε εργαστηριο για την σχολη μου ειναι Rockwell ( και Brinell (HB) και τα δυο ειναι γερμανικα και αν ψαξεις στο ιντερνετ λογικα θα βρεις πολλα πραγματα. 2) Η διαδικασια που λες ειναι σχετικα απλη: λειενεται η επιφανεια προς παρατηρηση συνηθως με γυαλοχαρτο , ισως πριν απο αυτο να εχει υπαρξει καποια κατεργασια σε τορνο ή φρεζα, και μετα τοποθετηται στο μεταλλογραφικο μικροσκοπιο το οποιο μπορει να ειναι ειτε ηλεκτρονικο με εξοδο για βιντεο/υπολογιστη ειτε το κλασσικο με το ματι, οπου καταγραφεις τους κοκκους του μεταλλου ως προς μεγεθος κτλ. Αυτα σε γενικες γραμμες απο εμενα γιατι στο εργαστηριο μπηκα βγηκα και λιγα πραγματα συγκρατησα! Ενημωρωτικα σε τι εργαστηριο στα ζητησαν αυτα? ΠΕΤΥΛ μου μυριζει!!!!
panosvlass Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 http://www.gordonengland.co.uk/hardness/ Σε αυτην την σελιδα εξηγει αρκετα πραγματα για την σκληροτητα και εχει λινκς για τους διαφορους τροπους σκληρομετρησης οπως σου ειπα παραπανω(Brinell,Rockwell) και εχει και αλλους.Εχει και μικροσκληρομετρηση που μαλλον αυτο θες. Παντως το ιντερνετ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και μπορεις να βρεις τα παντα Αν κανεις search στο google,yahoo κτλ με της λεξεις Hardness test, hardness machine και αλλες θα βρεις μπολικο πραγμα
Xoriatopaido Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Σας ευχαριστώ εκ καρδίας παιδιά,panosvlass είσαι super!
grigas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Πολύ ευχαρίστως να σε βοηθούσα αλλά πάνε 9 χρόνια από τότε που ήμουν πρωτοετής (και 4 από τότε που ορκίστηκα...)πάει...γέρασα...
atylios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 εγώ παιδιά είμαι καινουριος και θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρεται τίποτα περί ηλεκτρομαγνητικού θορύβου, πως δημιουργείται και πως απαλοίφεται για να μην επιρεάσει τις μετρήσεις?ευχαριστώ! επισης ξεχασα αν ξερεται και καμια σελιδα για να αναζητήσω σίγουρα καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα δεν θα με χαλουσαν.ευχαριστώ επισης καπου σε μια εργασια εχω δει να ζηταει κατι ευθεια αναδρομης. ποια λεμε ευθεια αναδρομης?
pappous_soulis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 επίσης υπάρχει το κουμπί "επεξεργασία" επίσης καλώς ήρθες
atylios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 ρε παιδιά παρακαλώ αν δείτε το μύνημα, απαντήστε αν ξέρεται φυσικα γιατι προσπαθώ να κάνω νέο θέμα στο forum και δεν μπορώ αλλά δεν ξέρω γιατί. αν μπορει κανείς ας βάλει θέμα για τον ηλεκρομαγνητικό θόρυβο και εγώ παρακολουθώντας θα το διαβάσω από εκεί. οκ ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.