Προς το περιεχόμενο

Αγγλικά τραγούδια με απλό λεξιλόγιο

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δώσω σε κάποια παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά, τραγούδια για να βγάλουν τους στίχους. Να μην είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολα αφού πρόκειται για μικρές τάξεις.

Σας έρχεται τίποτα στο νου;

Δημοσ.

δεν ξέρω την ηλικία αλλά αν είναι στις πολύ αρχές αλλά κάποια κλασικά βρήκα εδώ :

http://www.britishcouncil.org/kids-songs-little-kids.htm

και μετά τα πας στο tommorow της αννυ, στο Under the sea της Μικρής Γοργόνας και A Whole New World από το Αλαντίν :)

(πιο πολύ για κοριτσοκατάσταση γιατί τα αγοράκια όσο μεγαλώνουν μάλλον θα αρνηθούν να τραγουδανε αννυ στα αγγλικα :)

Δημοσ.

@kattistt: Δε νομίζω ότι θα έχουν απλό λεξιλόγιο.

@tarrasque: Ευχαριστώ πολύ για τη σελίδα φίλε μου, θέλω όμως απλά τραγούδια, όχι παιδικά. Παιδικά έχω άφθονα. Θέλω "αληθινά" τραγούδια, απ' αυτά δηλαδή που θα άκουγε κάποιος στο ραδιόφωνο, όπως το "Wish you were here" των Pink Floyd ή το "Yellow Submarine" των Beatles, γιατί απευθύνονται σε παιδιά άνω των 11 ετών (π.χ. το ένα απ' αυτά είναι φαν του Eminem, δεν πάει να του βάλω το old scruffy teddy...).

Σκέφτομαι να τους δίνω τους στίχους με αρκετές λέξεις όμως σβησμένες τις οποίες θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ίδιοι ακούγοντας το τραγούδι, με σκοπό να μάθουν να καταλαβαίνουν τα τραγούδια.

Ποια προτείνετε;

Δημοσ.

Μπορείς να τους βάλεις το Crazy από Gnarls Barkley χαρούμενο με νόημα και θα στρώσεις και λίγο προς το καλύτερο τον φίλο μας που είναι φαν του Eminem με ήπιο τρόπο ;)

Σκέφτομαι να τους δίνω τους στίχους με αρκετές λέξεις όμως σβησμένες τις οποίες θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ίδιοι ακούγοντας το τραγούδι, με σκοπό να μάθουν να καταλαβαίνουν τα τραγούδια.

πολύ καλή η ιδέα σου και αποδοτική

PS. Το Crazy ως τραγούδι έχει φράσεις όπως out of touch , bless your soul που είναι καλό να τους βάλει να σκέφτονται κατευθείαν στα αγγλικά.

Δημοσ.

Η καθηγήτρια μας, μας έκανε το ίδο πράγμα (πριν κάτι χρόνια) με τα εξής 2 τραγούδια:

Wish you where here

Welcome to the machine

εννοείται απο τους κορυφαίους Pink Floyd. (απο εκεί έμαθα να τους ακούω κιολας)

Ελπίζω να σου κάνουν...

Δημοσ.

yanni φυσικά δεν θα σου πω πως θα κάνεις τη δουλειά σου, αλλά (καλοπροαίρετα πάντα και χωρίς να είμαι απόλυτος) τα περισσότερα τραγούδια δεν θα βοηθήσουν τα παιδιά καθώς δεν έχουν σωστή γραμματική/λεξιλόγιο. Χωρίς να έχω να σου προτείνω κάποιο, δυστυχώς, σου επισημαίνω πως πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεχτικά τα τραγούδια!

Δημοσ.
Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο τραγούδι για να τους μάθεις λέξεις, από το Supertramp - The Logical Song! :)

Ναι, το είχαμε κάνει κι εμείς αυτό :-). Είναι όμως για πιο μεγάλες τάξεις από τις δικές μου. Καλή επιλογή πάντως.

yanni φυσικά δεν θα σου πω πως θα κάνεις τη δουλειά σου, αλλά (καλοπροαίρετα πάντα και χωρίς να είμαι απόλυτος) τα περισσότερα τραγούδια δεν θα βοηθήσουν τα παιδιά καθώς δεν έχουν σωστή γραμματική/λεξιλόγιο. Χωρίς να έχω να σου προτείνω κάποιο, δυστυχώς, σου επισημαίνω πως πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεχτικά τα τραγούδια!

Κάθε καλοπροαίρετη συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Χώρια που έχεις δίκιο κι η αντίρηση αυτή είναι ίσως μόνη αρνητική παράμετρος της μεθόδου με τα τραγούδια. Θα το έχω στο νου μου, ευχαριστώ!

Μπορείς να τους βάλεις το Crazy από Gnarls Barkley χαρούμενο με νόημα και θα στρώσεις και λίγο προς το καλύτερο τον φίλο μας που είναι φαν του Eminem με ήπιο τρόπο ;)

Θα το κατεβάσω, ευχαριστώ για την πρόταση!

( ο νεαρός έχει πάθος μʼ αυτού του είδους τη μουσική. Είναι φαν κάποιων τύπων σαν τον Ταραξία και το Θηρίο, ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν! Τον Eminem εγώ του τον έμαθα για να τον σπρώξω νʼ αρχίσει νʼ ακούει αγγλικά!!)

Η καθηγήτρια μας, μας έκανε το ίδο πράγμα (πριν κάτι χρόνια) με τα εξής 2 τραγούδια:

Wish you where here

Welcome to the machine

εννοείται απο τους κορυφαίους Pink Floyd. (απο εκεί έμαθα να τους ακούω κιολας)

Ελπίζω να σου κάνουν...

Φυσικά και μου κάνουν (αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι το 1ο τραγούδι έχει ήδη αναφερθεί.

Κανένα άλλο;

Δημοσ.

Σωστός yannis27gr. Δεν είδα ότι είχε προαναφερθεί.

Και το ligical song είναι πολύ καλή επιλογή.

Ε 3 τραγουδάκια πιστεύω είναι αρκετα. Αλλιώς θα το γυρίσετε σε συναυλία...

Και όταν φτάσουν σε επίπεδο lower βάλτους το Chop suey απο S.O.A.D

Δημοσ.
Σωστός yannis27gr. Δεν είδα ότι είχε προαναφερθεί.

Και το ligical song είναι πολύ καλή επιλογή.

Ε 3 τραγουδάκια πιστεύω είναι αρκετα. Αλλιώς θα το γυρίσετε σε συναυλία...

Και όταν φτάσουν σε επίπεδο lower βάλτους το Chop suey απο S.O.A.D

Μπα, προτιμώ το Sugar (κι αν καταλάβουν πάνω από 10 λέξεις σκίζω τα πτυχία μου και πάω μοναχός στο Άγιο όρος :mrgreen:).

Όχι, δε φτάνουν 3, λέω να τους βάζω από 1 κάθε βδομάδα, οπότε χρειάζομαι καμια 20αριά. Έχω ήδη βρει αρκετά, κάθε γνώμη όμως είναι ευπρόσδεκτη!

• Members
Δημοσ.

Το Dust in the Wind (Kanzas) νομίζω πως είναι πολύ καθαρό και κατανοητό, καθώς επίσης και τα Imagine και Yesterday (Beatles). Άλλα που μου έρχονται αυτή τη στιγμή είναι: Show must go on (Queen), Bang Bang (Nancy Sinatra - το τραγούδι της αρχής στο Kill Bill 1), Ηotel California (Eagles), Riders on the Storm (Doors), Mad world (το τραγούδι του τέλους στο Donnie Darko). Ίσως ακόμη και το What a wonderful world (Louis Armstrong).

Δημοσ.

proclaimers - I'm Gonna be (500 Miles)

police - every breath you take

rem - losing my religion

Εφοσον ειναι παιδια ισως να εχεις μεγαλυτερη επιτυχια με καινουρια κομματια που θα εχουν ακουσει.

To tonight των Reamonn πιστευω ειναι αρκετα ευκολο

Δημοσ.

Μπράβο παιδιά, πολύ καλές επιλογές.

Ευχαριστώ πολύ!!

Εφοσον ειναι παιδια ισως να εχεις μεγαλυτερη επιτυχια με καινουρια κομματια που θα εχουν ακουσει.

Σαφώς, γι αυτό και τους είπα να προτείνουν και οι ίδιοι τραγούδια (το ένα, Ε' Δημοτικού, μου ζήτησε να δουλέψουμε τραγούδι των Iron Maiden... :mrgreen:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...