Προς το περιεχόμενο

(16:9) ή 19" (4:3)

Θοδωρής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια οθόνη είναι καλύτερη για σημερινά παιχνίδια 19" (16:9) ή 19" (4:3)? Δηλαδή οι απλές ή wide screen? Θέλω να πάω σήμερα να αγοράσω και δεν ξέρω τι απο τα δύο να επιλέξω.

Δημοσ.

Αν την θέλεις κυρίως για να παίζεις παιχνίδια οι widescreen είναι σαφώς πιο ελκυστικές. Δεν έχουν όμως όλα τα παιχνίδια αναλύσεις 16:9. Αν την θέλεις για ισόποση χρήση με το λειτουργικό σου, για εργασίες, δουλειά κλπ η 4:3 είναι μάλλον καλύτερη λύση αφού στις ίδιες ίντσες έχει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Αν κρίνω από το σύστημά σου όμως (και φυσικά την ερώτησή σου), μάλλον για 16:9 θα πρέπει να πας (σωστότερα 16:10).

Δημοσ.

Προτίνω wide καθώς μόλις απέκτησα τέτοια οθόνη και η αλλαγή με έχει ενθουσιάσει!

Πάντως με 20 wide η ανάλυση είναι 1680Χ1050 που σημαίνει οτι έχεις πολύ περισσότερο χώρο να δουλέψεις σε σχέση με το 1280Χ1024.

Το wide αρχίζει και κερδίζει συνεχώς έδαφος, οπότε μην σε απασχολούν τα παιχνίδια. Απο οτι έχω παρατηρήσει, κάθε νέο game υποστηρίζει και τα δύο πρότυπα.

Δημοσ.

wide kai pali wide file, exw edo kai kanena mhna tin 20' lg kai eimai upereuxaristimenos. To mono sigouro einai oti den xanagurnaw oute me sfaires se 4:3.

Kala den to sizhtaw, opote douleuw pleon me 4:3 mou fainetai apisteuta stenos o xwros ergasias.....

Δημοσ.

καλησπερα παιδια πηρα σημερα την LG194WT και ήλπιζα πως οταν βλεπω ταινιες θα γλιτώσω απο τα μαύρα κενα πανω κατω μιας και οι ταινιες ειναι 16:9 και η οθονη 16:9!!

συμβαίνει κάτι η απλά οτι και να γινει παντα ετσι θα ειναι οι ταινίες??

Δημοσ.
καλησπερα παιδια πηρα σημερα την LG194WT και ήλπιζα πως οταν βλεπω ταινιες θα γλιτώσω απο τα μαύρα κενα πανω κατω μιας και οι ταινιες ειναι 16:9 και η οθονη 16:9!!

δεν υποστηριζουν ολες οι ταινιες full screen. ακομη και με τις μαυρες μπαρες ομως θα δεις οτι το οπτικο σου πεδιο ειναι μεγαλυτερο απο μια 4:3.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο η ταινία σου να είναι 16:9

π.χ Τώρα κοιτάω το dvd του stigmata και έχει 2.35 (anamorphic widescreen)

Αλλά ακόμα και να είναι 16:9 αν δεν κάνω λάθος όλες οι οθόνες για υπολογιστή

έχουν 16:10 format και όχι 16:9 για αυτό πάλι βλέπεις τις μαύρες μπάρες που λες.

Δημοσ.
Αλλά ακόμα και να είναι 16:9 αν δεν κάνω λάθος όλες οι οθόνες για υπολογιστή έχουν 16:10 format και όχι 16:9 για αυτό πάλι βλέπεις τις μαύρες μπάρες που λες.

Αν και τεχνικά είσαι σωστός, στην ουσία είσαι λάθος. Όσες ταινίες είναι όντως 16:9, καλύπτουν ΟΛΗ την οθόνη ακόμα και σε αυτές των υπολογιστών. Στο λέω γιατί έχω δεί αρκετές ταινίες στην LG μου καθώς και σε laptop, και η εικόνα κάλυπτε πλήρως την οθόνη.

Μόνο οι super wide (2.35) όπως σωστά αναφέρεις έχουν μικρές μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Αλλά αυτό συμβαίνει παντού, ακόμα στις τηλεοράσεις LCD ή Πλάσμα.

Φίλε mrbictor, μην ανυσηχείς, θα δεις οτι υπάρχουν και πολλές ταινίες full-screen.

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο η ταινία σου να είναι 16:9

π.χ Τώρα κοιτάω το dvd του stigmata και έχει 2.35 (anamorphic widescreen)

Αλλά ακόμα και να είναι 16:9 αν δεν κάνω λάθος όλες οι οθόνες για υπολογιστή

έχουν 16:10 format και όχι 16:9 για αυτό πάλι βλέπεις τις μαύρες μπάρες που λες.

Eixa to idio provlima se laptop. Itan fanero oti gia na vgalei to letterbox pou eixe, ekane Squize to plano. Mia rithmisi (den thimame) ston WMP kai eftiakse.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...