Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 NeithaN μπορείς να δεις το review http://sg.vr-zone.com/?i=4216&s=19 που έβαλα και στο προηγούμενο post μου....το 3 φορές που έγραψα πριν μάλλον κολακευτικό είναι για την 7950gx2 άμα δεις τις επιδόσεις στο quake 4 και στο Battlefield όταν η 8800 πιάνει 61fps και η 7950gx2 μόλις 16fps (σε extreme ρυθμίσεις πάντα) Το ότι ο αθρογράφος συγκρίνει παντόφλες με τρακτέρ δεν σου πέρασε από το μυαλό; Το 8xS στις G7x περιέχει 2x Supersampling, άρα ο ρυθμός πλήρωησης κόβεται αυτόματα στα δύο, ενώ στην 8800 έβαλε 8x Multisampling που αφήνει τον ρυθμό πλήρωσης σχεδόν ανέπαφο. Μόνο και μόνο επειδή έχουν οι δύο μέθοδοι ένα "8" δεν σημαίνει ότι είναι και συγκρίσημες. Αν στην 8800 ξεκλειδωθούν οι υβρίδιες Multi-/Supersampling, τότε θα μπορέσουν να γίνουν συγκρίσεις. Μέχρι τότε να χαρείται όταν κάνετε τέτοιες δηλώσεις να ξέρετε τουλάχιστον για τι πράγμα μιλάτε.
LL_NEO Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Πάντως παίδες τόσο διθυραμβικές κριτικές για κάρτα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά έχω να διαβάσω απο όταν είχε σκάσει μύτη η 9700pro η οποία και ήταν αρκούντως νταβραντισμένη σε σχέση με GF 4Ti και 8500. H ιδέα μου ή όντως μιλάμε για τέτοιες διαφορές;
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Πάντως παίδες τόσο διθυραμβικές κριτικές για κάρτα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά έχω να διαβάσω απο όταν είχε σκάσει μύτη η 9700pro η οποία και ήταν αρκούντως νταβραντισμένη σε σχέση με GF 4Ti και 8500. H ιδέα μου ή όντως μιλάμε για τέτοιες διαφορές; Κάτα ένα τρόπο ναι, λόγω της ταυτόχρονης αύξησης της ποιότητας απεικόνισης με την αύξηση της ταχύτητας. Λογικό και επόμενο είναι άλλωστε και θα ισχύσει το ίδιο για την R600, μιας και μιλάμε για πραγματική καινούργια γενιά καρτών και όχι απλό refresh.
john2gr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Θα σου κάνει μεν διαφορά ο Χ2 4800+, αλλά ένας Core 2 Duo λόγω της αρκετάς μεγάλης cache του θα κάνει μόνο την ουσιαστική διαφορά. Δεν είναι μόνο ο διπλός πυρήνας που μετράει στον Conroe. Το θέμα με τους Conroe είναι ότι για να έχεις καλές επιδόσεις πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να ρίξεις Overclock. Στο νέο μου PC σε stock speeds ο Conroe κόβει πάρα πολύ την 8800GTX. Χρειάστηκε να τον ανεβάσω στα 2.93Ghz για να δω καλά results (9567 points στο 3D Mark 2006 χωρίς να έχω πειράξει την 8800GTX). Είμαι σίγουρος ότι οι 8800GTX ζητούν απελπισμένα ΙΣΧΥΡΟΥΣ επεξεργαστές και με overclock στα 3.4 πιστεύω να πιάσω τα 10500 points
littlelouievegos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Το θέμα με τους Conroe είναι ότι για να έχεις καλές επιδόσεις πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να ρίξεις Overclock. Στο νέο μου PC σε stock speeds ο Conroe κόβει πάρα πολύ την 8800GTX. Χρειάστηκε να τον ανεβάσω στα 2.93Ghz για να δω καλά results (9567 points στο 3D Mark 2006 χωρίς να έχω πειράξει την 8800GTX). Είμαι σίγουρος ότι οι 8800GTX ζητούν απελπισμένα ΙΣΧΥΡΟΥΣ επεξεργαστές και με overclock στα 3.4 πιστεύω να πιάσω τα 10500 points Δεν ειναι απαραιτητο να κλοκαρεις εναν Conroe (6600 ας πουμε) για να δεις διαφορες απο ενα x2 4800.. Ειναι παραπανω στα στοκ ακομα και αν ο 4800 ειναι κλοκαρισμενος ~3GHz.. Απλα αφου η ισχυς ειναι εκει και μπορει καποιος να την εκμεταλλευτει ευκολα μιας και κλοκαρουν πολυ καλα αυτο ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα.. Εμενα ειναι στα 3.6GHz για 24/7.. Και αν θες την γνωμη μου μην στηριζεις τις αποψεις σου για ενα επεξεργαστη με βαση το 3dmock..Οι quad core conroe βγαζουν 5000 στο σκορ της cpu στο εν λογω bench αλλα στην πραγματικοτητα δεν προσφερουν τπτ παραπανω απο ενα διπυρηνο κλοκαρισμενο στα ιδια GHz σε επιδοσεις στα game benchmarks..
john2gr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δεν ειναι απαραιτητο να κλοκαρεις εναν Conroe (6600 ας πουμε) για να δεις διαφορες απο ενα x2 4800.. Ειναι παραπανω στα στοκ ακομα και αν ο 4800 ειναι κλοκαρισμενος ~3GHz.. Απλα αφου η ισχυς ειναι εκει και μπορει καποιος να την εκμεταλλευτει ευκολα μιας και κλοκαρουν πολυ καλα αυτο ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα.. Εμενα ειναι στα 3.6GHz για 24/7..Και αν θες την γνωμη μου μην στηριζεις τις αποψεις σου για ενα επεξεργαστη με βαση το 3dmock..Οι quad core conroe βγαζουν 5000 στο σκορ της cpu στο εν λογω bench αλλα στην πραγματικοτητα δεν προσφερουν τπτ παραπανω απο ενα διπυρηνο κλοκαρισμενο στα ιδια GHz σε επιδοσεις στα game benchmarks.. Τι θερμοκρασίες χτυπάς μιας και τον έχεις στα 3.6 όλη μέρα; Σε full load (stability test διάρκειας 5 λεπτών με 100% CPU max πήγε στα 74c ενώ σε idle mode είμαι στους 59c τώρα που γράφω). Το όριο έχω δει ότι είναι τα 90c-100c. Επίσης όταν θα εκμεταλλεύονται τα games τους τετραπύρηνους τότε θα δούμε διαφορές,τώρα λογικό είναι να μην βλέπουμε. Πάντως από stock Conroe Duo 2 6600 σε 3.22Ghz έχω δει πολύ διαφορά και στα games (βλέπε FEAR,Doom3)
littlelouievegos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Τι θερμοκρασίες χτυπάς μιας και τον έχεις στα 3.6 όλη μέρα; Σε full load (stability test διάρκειας 5 λεπτών με 100% CPU max πήγε στα 74c ενώ σε idle mode είμαι στους 59c τώρα που γράφω). Το όριο έχω δει ότι είναι τα 90c-100c. Επίσης όταν θα εκμεταλλεύονται τα games τους τετραπύρηνους τότε θα δούμε διαφορές,τώρα λογικό είναι να μην βλέπουμε. Πάντως από stock Conroe Duo 2 6600 σε 3.22Ghz έχω δει πολύ διαφορά και στα games (βλέπε FEAR,Doom3) Εχω υδροψυξη και ειμαι idle στους 48 και me full load και orthos prime μετα απο 5ωρο παει max 70.. Oταν θα βγουν games ή εφαρμογες που να εκμεταλλευονται τους quad core θα εχουν βγει ηδη αλλοι με fsb 1333 και τα desktop μοντελα της ΑMD.. Μεχρι τοτε εχουμε καιρο Ασε που θα βγουν και πιο budget models λογικα αντι να δωσεις 1000 ευρω για επεξεργαστη τωρα. Αν δεν σε ενδιαφερει το video editing/creation δεν εχει νοημα τωρα ο τετραπυρηνος.. Διαφορα εννοειται οτι υπαρχει απο stock σε o/ced conroe..
Ailuros Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Το θέμα με τους Conroe είναι ότι για να έχεις καλές επιδόσεις πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να ρίξεις Overclock. Στο νέο μου PC σε stock speeds ο Conroe κόβει πάρα πολύ την 8800GTX. Χρειάστηκε να τον ανεβάσω στα 2.93Ghz για να δω καλά results (9567 points στο 3D Mark 2006 χωρίς να έχω πειράξει την 8800GTX). Είμαι σίγουρος ότι οι 8800GTX ζητούν απελπισμένα ΙΣΧΥΡΟΥΣ επεξεργαστές και με overclock στα 3.4 πιστεύω να πιάσω τα 10500 points Σύγκρινα στα 2.6GHz τρεις επεξεργαστές στο Fear 1600*1200 όλα στο μέγιστο, 4xAA/16xAF: FX-53 = X fps 4800+ = X+10% fps Core 2 Duo = X+30% fps Yπάρχουν βέβαια αποτελέσματα και από άλλα παιχνίδια, αλλά η συμπεριφορά είναι ανάλογη. Εντελώς άσχετο αλλά το 3dmark06 σε μένα είναι slideshow. Μου λένε να κάνω καθαρή εγκατάσταση οδηγών (καθαρότερη δεν γίνεται και πάνω από 5 εγκαταστάσεις), μου λένε να κάνω reset στο CMOS, τζίφος και εδώ. Το μόνο που δεν δοκίμασα ακόμα είναι να βάλω την κάρτα στο άλλο PCI-e slot αλλά παρασχολήθηκα με την γελοιότητα που λέγεται 3dfart. Aς ξεστραβωθούν να βγάλουν ένα οδηγό της προκοπής, γιατί αυτοί οι 2 που υπάρχουν κραυγάζουν προχειρότητα. Και για να γελάσεις βγάζει 3300, λιγότερο από την προηγούμενη 7800. Μακάρι να ήμουν άσχετος ή αρχάριος και να ήταν το πρόβλημα μεταξύ της καρέκλας και του πληκτρολογίου LOL. Κοντολογής μην δίνεις σημασία στο 3dmark (τουλάχιστον προς το παρών) χάνεις τον χρόνο σου. Παιχνίδια δοκίμασε
littlelouievegos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Εντελώς άσχετο αλλά το 3dmark06 σε μένα είναι slideshow. Μου λένε να κάνω καθαρή εγκατάσταση οδηγών (καθαρότερη δεν γίνεται και πάνω από 5 εγκαταστάσεις), μου λένε να κάνω reset στο CMOS, τζίφος και εδώ. Το μόνο που δεν δοκίμασα ακόμα είναι να βάλω την κάρτα στο άλλο PCI-e slot αλλά παρασχολήθηκα με την γελοιότητα που λέγεται 3dfart. Aς ξεστραβωθούν να βγάλουν ένα οδηγό της προκοπής, γιατί αυτοί οι 2 που υπάρχουν κραυγάζουν προχειρότητα. Και για να γελάσεις βγάζει 3300, λιγότερο από την προηγούμενη 7800. Μακάρι να ήμουν άσχετος ή αρχάριος και να ήταν το πρόβλημα μεταξύ της καρέκλας και του πληκτρολογίου LOL. Κοντολογής μην δίνεις σημασία στο 3dmark (τουλάχιστον προς το παρών) χάνεις τον χρόνο σου. Παιχνίδια δοκίμασε Και εσυ ε; Ε δεν εισαι ο μονος το εχει αρκετος κοσμος.. Οχι 3300 φυσικα αλλα βγαζει χαμηλα πολυ.. Στα παιχνιδια ομως ολα οκ.. Εμενα βγαζει κανα 11κ με 3.6 conroe και στοκ καρτα και το υψηλοτερο που εχω βγαλει ειναι 12.7k περιπου με ~conroe@4GHz kai gtx@650/1050.. Θα σου ελεγα να κανει reset το cmos αλλα στο χουν πει ηδη.. Εμενα μου εκανε το κουλο οταν την πρωτοεβαλα να μπαινει windows και λιγο πριν φορτωσει τα παντα εβγαζε bsod και εκανε restart.. Με το που εκανα reset το cmos ολα οκ απο τοτε.. Μονο οταν εβαλα τους 97.02 μια μου εριξε τις επιδοσεις για λιγο, ξαναβαλα τους 96.89 τις ανεβασε ξαναβαλα τους 97.02 και ολα οκ απο τοτε Πρεπει να ειναι καθαρα θεμα drivers..
Ailuros Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Θα δοκίμαζα να την βάλω και στο άλλο PCIe slot, αλλά μιας και το Thermaltake δεν είχε φτιαχτεί για dual slot GPU και έχει εκείνα τα πλαστικά κλιπάκια για να θηλυκώνει τις κάρτες. Για να μπει η κάρτα έσπασα τα ενδιάμεσα. Ε δεν θα σακατέψω και όλο το κουτί για ένα ψωροσυνθετικό πρόγραμμα της συμφοράς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.