Προς το περιεχόμενο

7950GX2 vs 8800GTX

hermes1516

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
D:\Hermes 016.jpg

D:\Hermes 018.jpg

8800GTX τελεια.

Καλυτερη ποιοτητα εικονας (I.Q)

Καλυτερο feature set (SM4.0) D3D10 GPU

Καλυτερη αρχιτεκτονικη μεσω ενοποιημενων μοναδων και οχι μονο..

Καλυτερες επιδοσεις

Γενικως δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε αυτες τις 2.

P.S Ασχετο.. Αυτο το 1Gb video memory στις 7950GX2 εχει πολυ χαβαλε το βλεπω συχνα τελευταια και τσιμπανε πολλοι :P

Δημοσ.

Εννοεί ότι ο κόσμος παρασούρνεται...χεχε....βλέπει στα χαρακτηριστικά της κάρτας ότι έχει 1gb μνήμη και λέει "αυτή θα πάρω"....άλλο 1gb και άλλο 2x512mb....η διαφορά των καρτών είναι χαώδης αν σκεφτείς ότι η 8800 σε μερικά συγκριτικά μέχρι τώρα είναι εως και 3 φορές γρηγορότερη και χωρίς ακόμα να υπάρχει ένα στοιχειώδες optimization στους drivers της nvidia για την 8800. http://sg.vr-zone.com/?i=4216&s=19

Δημοσ.

Και ναι και όχι. Εξακολουθούν να είναι 512ΜΒ μνήμης ανά καρέ και όταν το κάθε chip επεξεργάζεται εναλλασσόμενα καρέ μέσω AFR, αλλά οι επιδόσεις ανεβαίνουν μέχρι και 85% ενίοτε.

Σε μια GX2 ή δύο GPU@SLi το λειτουργικό θα δώσει ωστόσο 256MB μνήμη συστήματος ανά chip ή GPU, που σημαίνει 512MB GPU memory + 256MB system memory per chip/GPU = <1536ΜΒ total texture memory.

Τα winXP δίνουν στην 8800GTX 256MB system memory, άρα 768ΜΒ + 256ΜΒ = <1024ΜΒ total texture memory.

Απλά το θέμα είναι λίγο πιο πολύπλοκο από ότι το βλέπετε, αλλά και τραγικά ανώφελο προς στιγμή μιας και δεν χρειάζονται τα σημερινά παιχνίδια ούτε καν κατά κανόνα 512ΜΒ συνολικής μνήμης GPU. Eκτός βέβαια αν τρέξετε το Oblivion στα 2048*1536 με 8xQ Multisampling και float HDR. To ότι δεν θα παίζεται είναι φυσικά άλλο κεφάλαιο ;)

Δημοσ.

Pistevo pos den tithete thema sigkrisis se aftes tis 2 kartes... otan mia moni karta einai pio grigori sto sinolo (den ksero akrivos tis metrisis tous) apo mia dipli (sli) tote ta pragmata milane apo mona tous... kai na min ksexname tin ipostiriksi DX10 kai ta alla kaloudia tis 8800...

Δημοσ.
Και ναι και όχι. Εξακολουθούν να είναι 512ΜΒ μνήμης ανά καρέ και όταν το κάθε chip επεξεργάζεται εναλλασσόμενα καρέ μέσω AFR, αλλά οι επιδόσεις ανεβαίνουν μέχρι και 85% ενίοτε.

Σε μια GX2 ή δύο GPU@SLi το λειτουργικό θα δώσει ωστόσο 256MB μνήμη συστήματος ανά chip ή GPU, που σημαίνει 512MB GPU memory + 256MB system memory per chip/GPU = <1536ΜΒ total texture memory.

Τα winXP δίνουν στην 8800GTX 256MB system memory, άρα 768ΜΒ + 256ΜΒ = <1024ΜΒ total texture memory.

Απλά το θέμα είναι λίγο πιο πολύπλοκο από ότι το βλέπετε, αλλά και τραγικά ανώφελο προς στιγμή μιας και δεν χρειάζονται τα σημερινά παιχνίδια ούτε καν κατά κανόνα 512ΜΒ συνολικής μνήμης GPU. Eκτός βέβαια αν τρέξετε το Oblivion στα 2048*1536 με 8xQ Multisampling και float HDR. To ότι δεν θα παίζεται είναι φυσικά άλλο κεφάλαιο ;)

8xQ my a$$ .. xS ruleez :P

Κανα hybrid mode θα δουμε τελικα? Λυσσαξα.. lol :mrgreen:

p.s : Τι εγινε σου ρθε η καρτα τελικα;

Δημοσ.

Τώρα μόνο; :D

΄Εχω ολοκληρώσει το 85% του άρθρου. Μου λείπει ακόμα η αρχή και το τέλος LOL.

Πως είναι να τρως ένα μακρύ sandwich; Φαντάσου να αρχίσεις να τρως πρώτα την μέση και να αφήνεις τις άκρες για το τέλος ;)

Δημοσ.
Πως είναι να τρως ένα μακρύ sandwich; Φαντάσου να αρχίσεις να τρως πρώτα την μέση και να αφήνεις τις άκρες για το τέλος ;)

Τελικά είσαι πολύ "περίεργο" άτομο εσύ :P

Άντε και στην πρώτη ευκαιρία έλα να... 8800GTX xSLI meet LN2 :D

Δημοσ.
Τελικά είσαι πολύ "περίεργο" άτομο εσύ :P

Άντε και στην πρώτη ευκαιρία έλα να... 8800GTX xSLI meet LN2 :D

Ναι το SLi με μάρανε....με περιορίζει τελικά παραπάνω ο επεξεργαστής από ότι υπολόγιζα. Ακόμα και στα 2048 με τετραπλή υστερώ ενός [email protected] περίπου 25%, στα δε 1600 30%. Να βάλω και δεύτερη κάρτα να μου κάνει τα τρία δύο LOL :D

Δημοσ.
Τώρα μόνο; :D

΄Εχω ολοκληρώσει το 85% του άρθρου. Μου λείπει ακόμα η αρχή και το τέλος LOL.

Enjoy it my friend!! Η αρχη και το τελος ειναι τα πιο ωραια!!

Πωπω και μου αρεσουν και οι γωνιες πολυ ειδικα αν ειναι και τραγανιστες..:-D

Ναι το SLi με μάρανε....με περιορίζει τελικά παραπάνω ο επεξεργαστής από ότι υπολόγιζα. Ακόμα και στα 2048 με τετραπλή υστερώ ενός [email protected] περίπου 25%, στα δε 1600 30%. Να βάλω και δεύτερη κάρτα να μου κάνει τα τρία δύο LOL :D

Πολυ ενδιαφερον .. Αμα τελικα δεν το διαπιστωσεις ιδιοις ομμασι για τους Conroe δεν μπορεις να το πιστεψεις.. ;)

Ελπιζω να δω και τα ΑΑ modes στο αρθρο και IQ comparisons.. :P

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον .. Αμα τελικα δεν το διαπιστωσεις ιδιοις ομμασι για τους Conroe δεν μπορεις να το πιστεψεις.. ;)

Ελπιζω να δω και τα ΑΑ modes στο αρθρο και IQ comparisons.. :P

Μέχρι να περάσουν οι γιορτές θα παραμείνει ως έχει. Θα κοιτάξω να δω αν πέσουν και λίγο οι τιμές ακόμα στους Conroe και μετά θα αλλάξω μητρική/επεξεργαστή.

Χρόνο δεν έχω απλά. Για την τωρινή μητρική, επεξεργαστή και την 7800GTX θα πάρω 250-300 αν τα πουλήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...