Προς το περιεχόμενο

ATI x1950pro 512MB ή nVidia 7950GT 512MB ?

stark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Εχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό την x1950pro 512 MB της ATI και συγκεκριμενα την παρακάτω:

Gecube X1950 Pro 512 MB

η οποία έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που θέλω.

Τιμή μέχρι 280 euros, One-slot size (σημαντικο για να χωρεσει στο PC μου), HDTV και γενικα καλές επιδόσεις.

Μοντέλο GC-HV195PG3-E3

Σύνδεση PCI e 16X

Chipset RV570

Μέγιστη Ανάλυση 2048 x 1536 @ 85Hz

ΜΝΗΜΗ 512 MB

Engine Clock 575Mhz

Memory Clock 1380 Mhz

Memory Interface 256 bit

RAMDAC 400 Mhz

Slot PCI EXPRESS

Ειδικά Χαρακτηριστικά hdtv ready avivo ready crossfire ready TV - out DVI

Λόγω όμως της ΜΗ υποστήριξης των drivers της ΑΤΙ για "1:1 Pixel Mapping για Widescreen Monitors" αποφάσισα να δω τι παίζει και σε nVidia και βρήκα την παρακάτω:

MSI NX7950GT-VT2D512EZ-HD

39464_NX7950GT-VT2D512EZ(HD)_B.jpg

* Chipset: nVIDIA, 7950GT

* Interface: PCI-E

* Core Clock: 550MHz

* Memory Clock: 1400MHz

* Memory Size: 512MB

* Memory BUS: DDR2

* Memory Type: 256bit

* DirectX: 9,0

* OpenGL:2.0

* TV Out, 2DVI, VIVO, Dual VGA

* Extra: Zero Noise, HDTV Ready

Mε ίδια περίπου τιμή.

Nα σημειώσω ότι η ATI έχει GDDR4 ενώ η nVidia GDDR3 μνήμη

και οι 2 φαίνονται να είναι one-slot sized και τα specs σχεδόν ίδια.

Στην nVidia θα πρέπει να με ανησυχεί το passive cooling που έχει..;

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια από τις 2;

thanx in advance

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στην ASUS EN7950GT/HTDP/512M

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=6&l3=306&model=1350&modelmenu=1

Αλλά έχω κολλήσει σε κάτι. Αν προσέξετε το καλωδιάκι που πρέπει να συνδέσει την κάρτα με το τροφοδοτικό έχει 2 4πινες απολήξεις...

Αυτό τι σημαίνει; Οτι θέλει ουσιαστικά *και* τα 2 "ρεύματα" να τα συνδέσω με το τροφοδοτικό ή αρκεί μόνο το 1 ? :blink:

Για να καταλάβετε τι εννοώ δείτε εδώ:

777_p4_1.jpg

Δημοσ.
asxeta me to erotima sou ..

gia ti den pernis auth? : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=838462&tab=specs

20E parapano gia 7900gtx nomizw aksizi

tora bebea den kserw poses thires tha sou faei! alla gia ksana skepsou to.

Φίλε μου ήδη έχω πάρει - αλλά ευχαριστώ για την πρόταση σου.

Επίσης δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η Albatron (από όσα μου είπαν) κλείνει, οπότε μακριά...

Δημοσ.

auto den to iksera..kai to kako einai oti exei tis ftinoteres 8800gs (me 450E)

telos panto..

den nomizw na sindeeis kai ta 2 4apina! prosexe giati se blepw na tin psinis!

bale to ena kanonika kai to poli poli na mhn anapsi.opote to ksana sizitame.

diabese me prosoxi to manual ta leei ola den mpori..

edit: to deutero endexomenos litourgi san "taf" gia na mhn xasis paroxi apo to trofodotiko.

etsi pisteuw alla psakstw.

Δημοσ.

Και τα δύο τετράπινα πρέπει να συνδέσεις.

Αν και καλύτερα είναι να συνδέσεις τον κανονικό PCI Express power connector του τροφοδοτικού σου κατευθείαν στην κάρτα

Δημοσ.
Και τα δύο τετράπινα πρέπει να συνδέσεις.

Αν και καλύτερα είναι να συνδέσεις τον κανονικό PCI Express power connector του τροφοδοτικού σου κατευθείαν στην κάρτα

Είσαι σίγουρος ε;

Ελπίζω να μην την κάψω...

Πάντως με το ενα 4πινο που την έχω τώρα παίζει κανονικά. Θα έχω λες κάποιο πρόβλημα;

Το τροφοδοτικό μου δεν έχει PCI-X connector (6πινο).

Επισης, στα requirements της κάρτας έχει: PSU >350W - 12V / 22A

ενώ το τροφοδοτικό μου έχει 500W - 12V / 18A

Μάλλον πρέπει να πάω για καινούριο τροφοδοτικό ε;

Δημοσ.

Ημαρτον τι ειναι αυτα που λετε στο παιδι; Βαλε το ενα και αν δεν αναψει βαλε τα 2, και αν αναψει αστο με το 1 και δεν χρειαζεται το δευτερο.. Ελεος!!

Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να μην μιλατε εαν δεν γνωριζετε καποια πραγματα..

Η αν αστειευεστε να το γραφετε φυσικα..

Και τα 2 power connectors πανω Stark και οπως σου ειπε ο Πεππας.. Ουτε για αστειο μονο το ενα.. Τις περισσοτερες φορες σε ειδοποιει οτι δεν τροφοδοτειται καλα η καρτα αλλα για σκεψου το ενδεχομενο να μην το κανει και να την στειλεις να δει τα ραδικια αναποδα πριν την ωρα της σε κανα τρελλο Load..

To maximum load μιας 12V γραμμης ειναι θεωρητικα 240W. Εαν λοιπον κυριοι εχουμε την GTS/GTX που σε load υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ξεπερασουμε αυτο το οριο τοτε τι γινεται; Για αυτο λοιπον βαζουμε 2 power connectors για καλυτερη ισοκατανομη του load σε multiple rails..

Και καλα δεν το ξερετε.. ετσι κανετε εσεις λετε στον αλλο βαλτο μωρε και αν καει τι εγινε; δικια μας ειναι; :-D

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις - σωστές και λανθασμένες.

Η αλήθεια είναι ότι η κάρτα δούλεψε για λίγες ώρες με τον ενα connector συνδεδεμένο... (χωρίς να μου βγάλει κάποια ειδοποίηση) και ελπίζω να μην δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στην κάρτα και μου το βγάλει στο μέλλον.

Αρχικά πάντως ήταν δικό μου λάθος διότι πολύ απλά η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μου... παρατηρώντας τα 2 4πινα connectors καλύτερα, είδα τελικά καθένα έχει μόνο 3 βυσματάκια κι όχι και τα 4 (το 4ο απλά δεν υπάρχει μεσα...)

Αρα απλά μαθηματικά 2χ3=6 όσα δηλαδή έχει και η κάρτα πάνω της, και το καλώδιο δηλαδή από την άλλη πλευρά (6πινο PCI-EX connector).

Λέτε ρε παιδιά να έχει γίνει καμιά ζημιά στην κάρτα;

Υπάρχει τρόπος να το "διαγνώσω";

Κάτι άλλο παιδιά...

με τους Drivers από το CD της κάρτας

στα supported refresh rates του monitor μου δεν υπάρχει επιλογή για 75 Hertz ενώ με την ΑΤΙ Χ700 υπήρχε... Μου εμφανίζει μόνο τα 60Hertz σαν supported και οταν αποεπιλεγω το "supported" μου δίνει επιλογή για 75 Hertz...

αλλα υποθέτω είναι επικίνδυνο να έχω unsupported refresh rate σωστα;

Στις αναλύσεις πάντα δούλευα με την 1152x864 με την ATI x700

πλέον οι επιλογές μου είναι λιγότερες και με αφήνει να πάω κατευθείαν από τα 1024x768 στα 1280x1024

έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να εμφανίσω και τις ενδιάμεσες αναλύσεις;

updated:

Τώρα έχω κι εγώ πλέον τους τελευταίους 93.71 και πάλι δεν μου δίνει ενδιάμεσες επιλογές.

Μάλιστα τώρα δεν μου εμφανίζει καν αναλύσεις μεγαλύτερες από 1280x1024 ενώ πριν μου τις εμφάνιζε ως επιλογές.

Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι μάλλον καλό και λογικό αφού 1280x1024 είναι η max / native ανάλυση που υποστηρίζει το monitor μου.

To θέμα όμως με τις ενδιάμεσες αναλύσεις που δεν εμφανίζονται ως επιλογές παραμένει και δυστυχώς είναι πολύ αρνητικό...

καμιά ιδέα;

Δημοσ.
Λέτε ρε παιδιά να έχει γίνει καμιά ζημιά στην κάρτα;

Υπάρχει τρόπος να το "διαγνώσω";"

Αφου δεν εγινε τπτ μην φοβασαι δεν υπαρχει λογος.. Η την παθαινεις την ζημια ή οχι..

Κάτι άλλο παιδιά...

με τους Drivers από το CD της κάρτας

στα supported refresh rates του monitor μου δεν υπάρχει επιλογή για 75 Hertz ενώ με την ΑΤΙ Χ700 υπήρχε... Μου εμφανίζει μόνο τα 60Hertz σαν supported και οταν αποεπιλεγω το "supported" μου δίνει επιλογή για 75 Hertz...

αλλα υποθέτω είναι επικίνδυνο να έχω unsupported refresh rate σωστα;

Στις αναλύσεις πάντα δούλευα με την 1152x864 με την ATI x700

πλέον οι επιλογές μου είναι λιγότερες και με αφήνει να πάω κατευθείαν από τα 1024x768 στα 1280x1024

έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να εμφανίσω και τις ενδιάμεσες αναλύσεις;

Ξναπερνα τους οδηγους για το Monitor ειναι πολυ πιθανο να μην τους βλεπει.. Σου βγαζει default monitor στα settings?

updated:

Τώρα έχω κι εγώ πλέον τους τελευταίους 93.71 και πάλι δεν μου δίνει ενδιάμεσες επιλογές.

Μάλιστα τώρα δεν μου εμφανίζει καν αναλύσεις μεγαλύτερες από 1280x1024 ενώ πριν μου τις εμφάνιζε ως επιλογές.

Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι μάλλον καλό και λογικό αφού 1280x1024 είναι η max / native ανάλυση που υποστηρίζει το monitor μου.

To θέμα όμως με τις ενδιάμεσες αναλύσεις που δεν εμφανίζονται ως επιλογές παραμένει και δυστυχώς είναι πολύ αρνητικό...

καμιά ιδέα;

Οι 93.71 δεν υποστηριζονται απο την 8800GTX/GTS.. Uninstall και βαλε τους 97.02..
Δημοσ.
Αφου δεν εγινε τπτ μην φοβασαι δεν υπαρχει λογος.. Η την παθαινεις την ζημια ή οχι..

Ξναπερνα τους οδηγους για το Monitor ειναι πολυ πιθανο να μην τους βλεπει.. Σου βγαζει default monitor στα settings?

Οι 93.71 δεν υποστηριζονται απο την 8800GTX/GTS.. Uninstall και βαλε τους 97.02..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το monitor φαίνεται να το αναγνωρίζει κανονικά με το όνομά του - όχι σαν default monitor. Μάλιστα αυτό φαίνεται και στα color profiles όπου έχει και το profile του monitor μου.. στην λίστα.

7950GT έχω όμως... όχι την 8800GTX

Και μάλιστα το κουφό της υπόθεσης είναι ότι στο products support της έκδοσης 93.71

ΔΕΝ έχει στη λίστα την 7950GT :?

http://www.nvidia.com/object/93.71_winxp_32_supported.html

.....

.....

GeForce 7100 GS

GeForce 7300 LE

GeForce 7300 SE

GeForce 7300 GS

GeForce 7300 GT

GeForce 7500 LE

GeForce 7600 GS

GeForce 7600 GT

GeForce 7800 GS

GeForce 7800 GT

GeForce 7800 GTX

GeForce 7800 GTX 512

GeForce 7900 GS

GeForce 7900 GTO

GeForce 7900 GT

GeForce 7900 GTX

GeForce 7950 GX2

Quadro2 MXR

Quadro DCC

....

...

περίεργο....

μήπως να δοκιμάσω με το αναλογικό καλώδιο μπας και δω κάποια διαφορά στην υποστήριξη αναλύσεων;

UPDATED:

Eκανα ένα ψάξιμο σε παλαιότερους drivers και μόλις είδα ότι στην προηγούμενη έκδοση - 91.47

έχει στην λίστα και την 7950GT

http://www.nvidia.com/object/91.47_winxp_32_supported.html

θα δοκιμάσω λοιπόν αυτούς...

ακόμα όμως μου φαίνεται περίεργο που είχα το ίδιο πρόβλημα με τους drivers του CD....

i albatron apo pou to symperanes oti kleinei?

Χμμ δεν συμπέρανα τίποτα για να είμαι ακριβής.

Απλά μου είπαν απο κατάστημα H/Y ότι δεν πρόκειται να ξαναφέρουν Albatron διότι έχει κλείσει το εργοστάσιο.

Λίγη ώρα μετά και στο Πλαίσιο που πήρα (ζητώντας την Albatron 7950GT) μου είπαν ότι μάλλον δεν θα ξαναφέρουν Albatron αλλά δεν ρώτησα κι εκεί παραπάνω λεπτομέρειες.

Τώρα αν συμβαίνει κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...