Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω μια υλοποίηση ηχείων...(!)

laskos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καταρχήν συγνώμμη για τον περίεργο τίτλο , αλλά πραγματικά δεν ξέρω πώς να το πω - γι αυτό θα το περιγράψω....Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

1ον : θέλω ηχεία 2.1

2ον : θέλω τα ηχεία να συνδέονται σε 2 υπολογιστές και να μπορώ

κατ΄επιλογήν να διαλέγω από ποιόν υπολογιστή θα ακούγεται ο ήχος....

παλιότερα είχα συνδέσει στις θύρες VIDEO1 & VIDEO2 του

στερεοφωνικού μου τους 2 υπολογιστές και επέλεγα εύκολα από ποιόν

θα ακούγεται ο ήχος,τώρα θέλω αυτό να το υλοποιήσω σε σύστημα 2.1

Λοιπόν ελπίζω να έγινα κατανοητός , και παρακαλώ να μου αναφέρετε μοντέλα ηχείων αν θέλετε ή εξαρτημάτων που πιθανών να χρειαστώ για να το πετύχω αυτό.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για την επιλογή πηγής θα χρειαστείς απλά έναν επιλογέα/διακόπτη.

Αν ψάχνεις για κάτι φτηνό κ απλό καταστήματα σαν το Ράδιο Κατουμά έχουν αυτό που θες με μερικά ευρώ, αλλά με τις αντίστοιχες υποχωρήσεις σε ποιότητα/παράσιτο.

Αν ψάχνεις για κάτι καλύτερο αλλά & αρκετά ακριβότερο μπορείς να πας από καταστάσεις όπως KVM data switch με ήχο μέχρι μίκτες ήχου/audio decks.

Για 2.1 ηχεία αν ψάχνεις ενεργά σε βατά χρήματα άνοιξε το http://www.skroutz.gr κ επέλεξε ένα ζευγάρι Logitech στην κατηγορία τιμής που θες.

/sc

Δημοσ.

Λοιπόν επανέρχομαι με την λύση (ίσως την απλούστερη δυνατή) στο "πρόβλημα" μου...Λοιπόν πήρα έναν adaptor 2 stereo jack -> 1 stereo jack...Συνέδεσα τον κάθε υπολογιστή στο 1 stereo jack (από την πλευρά που ήταν 2...προφανώς!) και την άλλη μεριά του adaptora την συνέδεσα στα ηχεία...

Τώρα έχω ήχο και από τους 2 υπολογιστές (πολής καλής ποιότητας) και απλά δεν έχω δυνατότητα "επιλογής" - μέσω διακόπτη - ποιός υπολογιστής θα παίζει , αλλά έτσι και αλλιώς ποτέ δεν παίζουν και οι δυο μαζί

Ωστόσο ευχαριστώ madsc για την πιο ολοκληρωμένη λύση που μου πρότεινες

Δημοσ.

Αυτός δεν είναι καλός τρόπος σύνδεσης για τις κάρτες ήχου (μακροπρόθεσμα ίσως να πάθουν ζημιά).

Δημοσ.

Βάλε κάτι να παίζει σε μέτρια ένταση από το 1ο pc, κ αποσύνδεσε το καλώδιο που πηγαίνει στον adaptor από το 2ο pc.

Τί διαφορά ακούς στον ήχο; ;)

/sc

Δημοσ.
Αυτός δεν είναι καλός τρόπος σύνδεσης για τις κάρτες ήχου (μακροπρόθεσμα ίσως να πάθουν ζημιά).

Αυτό που λες που το γνωρίζεις φίλε kx5; Εμένα μου είπε φίλος ηλεκτρονικός

ότι επειδή δεν περνάει ρεύμα (...εντάξει μπορεί να είναι μια αμελητέα ποσότητα) μέσα από το στερεωφονικό καλώδιο δεν κινδυνεύει καμιά από τις δυο κάρτες

Βάλε κάτι να παίζει σε μέτρια ένταση από το 1ο pc, κ αποσύνδεσε το καλώδιο που πηγαίνει στον adaptor από το 2ο pc.

Τί διαφορά ακούς στον ήχο; ;)/sc

Θα το δοκιμάσω σε λίγο και θα στείλω μήνυμα

Δημοσ.
Αυτό που λες που το γνωρίζεις φίλε kx5; Εμένα μου είπε φίλος ηλεκτρονικός

ότι επειδή δεν περνάει ρεύμα (...εντάξει μπορεί να είναι μια αμελητέα ποσότητα) μέσα από το στερεωφονικό καλώδιο δεν κινδυνεύει καμιά από τις δυο κάρτες

Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσες κάποιο μικτή ή προενισχυτή με δύο εισόδους-μια έξοδο για αυτή τη δουλειά. Με το κόλπο που έκανες δεν έχεις καλή προσαρμογή (αυτό που έμμεσα σου είπε ο madsc).

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να καταστραφούν οι βαθμίδες εξόδου των καρτών (τα lineout) αφού στην ουσία έχεις συνδέσει απευθείας παράλληλα τις εξόδους δύο ενισχυτών.

Βέβαια όπως σου είπε και ο φίλος σου οι τάσεις είναι πολύ μικρές (ειδικά αν οι κάρτες δεν χρησιμοποιούν κάποιο ενισχυτή στην έξοδο τους) οπότε το πιο πιθανό είναι να μη συμβεί τίποτα.

Δημοσ.

Τί διαφορά ακούς στον ήχο; ;)/sc

Δυστυχώς το δοκίμασα και...ακούω πολύ καλύτερο ήχο ! Το θέμα είναι ότι "γλυκάθηκα" τώρα και θέλω να πάω σε καλύτερη υλοποίηση :neutral:

Για την επιλογή πηγής θα χρειαστείς απλά έναν επιλογέα/διακόπτη.Αν ψάχνεις για κάτι καλύτερο αλλά & αρκετά ακριβότερο μπορείς να πας από καταστάσεις όπως KVM data switch με ήχο μέχρι μίκτες ήχου/audio decks.

/sc

Ο επιλογέας-διακόπτης είναι γενικής χρήσεως ή εξειδικευμένος για ήχο;Επίσης τι ακριβώς είναι το KVM data switch και για τι κόστος περίπου μιλάμε;

Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσες κάποιο μικτή ή προενισχυτή με δύο εισόδους-μια έξοδο για αυτή τη δουλειά.

Να σου πω την αλήθεια kx5 δε θέλω να φτάσω σε λύση μίκτη ή προενισχυτή...ψάχνω μια απλή λύση τύπου "διακόπτη" (εφόσον βέβαια μπορεί να μου αποδώσει τα αναμενόμενα) ή ίσως κάτι λίγο καλύτερο (πχ KVM data switch:?: )

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά

Δημοσ.
Δυστυχώς το δοκίμασα και...ακούω πολύ καλύτερο ήχο ! Το θέμα είναι ότι "γλυκάθηκα" τώρα και θέλω να πάω σε καλύτερη υλοποίηση :neutral:

Ακριβώς αυτό. Δεν άκουσες μόνο πολύ καλύτερο ήχο αλλά κ τη σωστή ένταση/συχνότητες ;)

Σου είπε πολύ σωστά ο φίλος σου ο ηλεκτρονικός ότι τα ρεύματα είναι πολύ μικρά ( mVolt/Volt ), αλλά δεν σου είπε ότι αυξάνει κατακόρυφα η ομική αντίσταση που "βλέπουν" οι πηγές [οι κάρτες ήχου εδώ] με αυτή τη συνδεσμολογία.

Περιληπτικά, η τάση του Line out πρέπει να "matchάρει" αυτή του Line in. Όταν εσύ της βάζεις εμπόδιο στο δρόμο της -μεγάλη ομική αντίσταση- άλλη τάση περιμένει ο τελικός ενισχυτής -τα ενεργά ηχεία σου εδώ- χαμηλότερη παίρνει.

Η πηγή σου ζορίζεται να αποδώσει τα αναμενόμενα και έτσι εσύ ακούς χαμηλότερη ένταση σε db spl στο αυτί σου άρα κ λιγότερες συχνότητες που δεν έχουν πλέον αρκετή ένταση να περάσουν το κατώφλι ακουστότητας. Τα αποτελέσματα που άκουσες δηλ όταν έκανες τη δοκιμή ;).

Αν τα παραπάνω νούμερα τώρα είναι οριακά για την κάρτα ήχου σου, ΘΑ δημιουργηθεί ζημιά μακροπρόθεσμα στην πηγή, ιδίως αν συνηθίζεις να παίζεις σε μεγάλες εντάσεις συχνά. Ακριβώς όπως σου ανέφεραν παραπάνω.

Μιλώντας απλά ως κάποιος που έχει κάνει όλα αυτά τα πειράματα ( με κάποια συγκεκριμένα άτομα βοήθεια :P ) κ όχι ως ειδήμονας στον ήχο, σαν λύση προτείνω να κατευθυνθείς προς τη μεριά του διακόπτη/επιλογέα στη χαμηλή κατηγορία τιμής [μερικά ευρώ] κ αν δεν σε καλύψει αυτή η λύση τότε πας στην περίπτωση ενός φτηνού μίκτη ήχου. Και στις 2 περιπτώσεις θα ακούς πολύ καλύτερα από αυτή που ακούς τώρα. Το ιδανικό για ποιότητα πάντος συνεχίζει κ είναι το dedicated. 1 πηγή, 1 καλώδιο, 1 ζευγάρι ενεργά ηχεία.

/sc

Δημοσ.
Να σου πω την αλήθεια kx5 δε θέλω να φτάσω σε λύση μίκτη ή προενισχυτή...ψάχνω μια απλή λύση τύπου "διακόπτη" (εφόσον βέβαια μπορεί να μου αποδώσει τα αναμενόμενα) ή ίσως κάτι λίγο καλύτερο (πχ KVM data switch )

Ένας προενισχυτής-μίκτης δύο εισόδων-μιας εξόδου (χωρίς ρυθμιστικά έντασης κτλ...) κοστίζει γύρο στα 10 ευρώ και έχει μέγεθος όσο ένα πακέτο τσιγάρα (χωρίς το τροφοδοτικό του).

Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιον, κοίταξε στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Για επιλογέα (audio KMV) και πάλι κοίταξε στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Δημοσ.
Για επιλογέα (audio KMV) και πάλι κοίταξε στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Τι έχεις να πεις για αυτόν τον "διακόπτη" kx5 (και madsc εννοείται!);;;;

διακόπτης

Έψαξα στο ιντερνετ για διαφορες υλοποιήσεις διακοπτών (είτε ακόμα και μικτων ήχου) , αλλά όλοι είχαν εισόδους (και έξοδο) RCA και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω επιπλέον μετατροπείς stereo jack σε RCA...η μοναδική λύση που βρήκα ήταν αυτή που φαίνεται στο link...Αν έχετε να προτείνετε (ή να με παραπέμψετε σε κάποιο link) κάτι άλλο κάντε το - εννοείται :)

Δημοσ.

Έλεος! 21$???!

Βέβαια είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Δυστυχώς αν δεν συμβιβαστείς με τη χρήση RCA θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι.

Στο ξαναλέω: Ρώτησε σε καταστήματα ηλεκτρονικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...